Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Folkreisa un Krosa komisijas posmam Priekulē veidojas aizraujošs sastāvs

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Folkreisa un Krosa komisijas posmam Priekulē veidojas aizraujošs sastāvs
Foto: Autocross.lv

Otrdiena ir pēdējā diena, lai bez kvalifikācijas mīnus punkta pieteiktos sestdienas Folkreisa Vasaras kausa un Krosa komisijas autokrosa kausa posmam Priekulē, Līgo trasē. Sastāvs veidojas aizraujošs!

Dalībniekiem pirms katra posma jāievēro pieteikšanās termiņš, jo kavēts pieteikums nozīmē viena punkta atņemšanu no kvalifikācijā sasniegto punktu summas – it kā sīkums, taču dažkārt ļoti izšķiroša nianse. Sportisti drīkst pieteikties cīņai arī vēlāk, taču pamatā dalībnieki izvairās tā darīt.

Sportiskos spēku samērus pētīsim pēc visu pieteikumu saņemšanas. Taču šobrīd saraksti vēsta interesantas nianses.

Sacīkstē Folkreisa ieskaitē gaidāms debitants: ādažnieks Gundars Blūms gatavojas cīņai ar BMW automašīnu, līdz ar to kļūstot arī par Klasika ieskaites dalībnieku. Viņš aizmugures piedziņas cīnītāju pulkā pašlaik vienīgais, taču nojaušams, ka līdz pieteikumu termiņa beigām situācija šajā tēmā mainīsies.

Gundars ticis pie auto, kuru vēl pirmajā posmā Smiltenē pilotēja Kārlis Kupčs un Artis Lieljuris. Viņiem BMW pašlaik nav nepieciešams, jo Kārlis Smiltenes posmā iegādājās Jāņa Gustāna Toyota MR2, kuru abi ar Arti liks lietā jau Priekulē. Attiecīgi, šī būs pirmā reize, kad abi startēs Folkreisā ne Klasikas ieskaitē, jo, lai arī MR2 ir aizmugures piedziņas auto, tā motora novietojums aiz pilota neļauj startēt Klasikas vērtējumā.

Pēc Smiltenē pirkšanas procesā zaudētā VW Golf II dalībnieku sarakstos braši atgriezies Kristaps Jaunslavietis. Interesanta sakritība: viņa auto pirmajā posmā nopirka Mārtiņš Starks, savukārt Kristaps gatavojas cīņai ar bijušo Starka Opel Corsa automašīnu, kas jau labu laiku stāvēja Jaunslavieša sētā.

Vēl viena Smiltenē pārdotā mašīna būs uz starta Priekulē: Gatis Ģērmanis dosies cīņā ar Volvo S60, kuru pirmajā sacīkstē pilotēja Mārtiņš Spīķis. Gatis jau aizvadījis vienu sprinta sacīksti Smiltenes trasē, gūstot uzvaru ar šo auto. Arī Ģērmanis, tāpat kā Kupčs un Lieljuris, līdz ar šo soli pamet Klasikas ieskaiti.

Krosa klasē bez regulārajiem dalībniekiem divi interesanti pieteikumi. Līdz šim pāris Krosa komisijas kausa posmus Vecpils cīņās aizvadījušais (un reizi uzvarējušais) Andris Tuskens ir kaujas gatavībā arī šai sacīkstei. Pašlaik viņš ir vienīgais pieteiktais pilnpiedziņas auto pilots, līdz ar to uzskatāms par galveno favorītu.

Krosa klasei pieteicies arī Armands Aseriņš, kurš dosies cīņā ar bijušo Arno Upenieka Volvo S60. Mašīna piedzīvojusi tehniskus uzlabojumus, tāpēc Armands var izrādīties interesants spēlētājs gaidāmajā cīņā. Upenieks ar šo auto 2017. un 2018. gadā izcīnīja Krosa komisijas kausa izcīņas bronzas medaļu.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv