Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Pauerss smagā cīņā uzvar Indianapolisā

Juris Miņins
Juris Miņins

Pauerss smagā cīņā uzvar Indianapolisā
Vils Pauerss
Foto: Imago/Scanpix

Ar Vila Pauersa uzvaru leģendārajā Indianapolisas trasē noslēdzās piektais "IndyCar Series" poms – "IndyCar Grand Prix".

Lai arī daudziem Indianapolisas trase un "IndyCar" čempionāts asociējas ar leģendārajām "Indy 500" sacīkstēm, kas šogad norisināsies jau 102. reizi, pirms šī grandiozā autosporta notikuma šajā sezonā šajā pašā trasē tika aizvadīts cits posms, "IndyCar Grand Prix", kura laikā piloti gan nebrauca pa klasisko ovālu, bet izmantoja trases konfigurāciju kāda tā savulaik bija arī F1 sacīkstēs, proti, brauca pa ovāla iekšieni.

Vils Pauerss sacīkstes sāka no pirmās pozīcijas un savu vienu arī prata noturēt startā, bet lielākā cīņa norisinājās starp Sebastajanu Burdē un Robertu Vikensu, jo startā francūzis spēja apdzīt kanādieti Vikensu. Tiesa, tā kā pirmajos apļos neiztika bez sadursmēm, drīz vien tika izkārts dzeltenais karogs, bet restartā Vikenss, trases pirmajā pagriezienā, savu otro pozīciju atguva.

Ar to gan Vikenss nesamierinājās un, pateicoties labākai riepu maiņas stratēģijai drīz vien panāca Pauersu un beigu beigās arī apsteidza viņu, izvirzoties līderpozīcijās. Austrālietis Pauerss, tiesa, sagaidot izdevīgu mirkli, drīz vien pozīciju atguva, taču ar to viss nebeidzās, jo pēc Džozefa Ņūgārdena izslīdēšanas no trases, atkal tika izkarināti dzeltenie karogi, ko visi trasē palikušie izmantoja tehniskās apkopes veikšanai un pēc tās Vikenss un Pauerss atkal atradās viens otram līdzās, taču nu jau austrālietis neatdeva savu pozīciju un no pitleina izbrauca pirmais. Jāsaka, ka kopumā cīņa par pirmo pozīciju bija gana spraiga, taču Vils Pauerss izrādījās labākais un izcīnīja savu pirmo uzvaru sezonā.

Roberts Vikness palika trešais, bet otrajā pozīcijā finišēja Skots Diksons.

Jāsaka, ka 2014. gada čempionam šī sezona īsti nav veiksmīga un pagaidām kopvērtējumā viņš ieņem septīto vietu. Līderis pēc pieciem posmiem ir Džozefs Ņūgārdens, kuram seko Aleksandrs Rosi un Sebastjans Burdē.

Kā minēts iepriekš, pēc šī posma piloti un komandas nekur no Indianapolisas trases prom nedosies, jo jau šajā nedēļas nogalē norisināsies slavenais "Indy 500" brauciens, kura dalībnieku sastāvs solās būt diezgan zvaigžņots.

Izmantotie resursi:
https://www.indycar.com/