Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Blūms Tallinas rallijā izcīna uzvaru, Berķa ekipāžai neveiksme

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Blūms Tallinas rallijā izcīna uzvaru, Berķa ekipāžai neveiksme
Foto: Rallyworkshop

Par Tallinas rallija uzvarētāju kļuvis Georgs Gross ar ''Ford Fiesta WRC'', kamēr devīto vietu absolūti un pirmo EMV 4 klasē izcīnīja Emīls Blūms/Didzis Eglītis.

Tallinas rallija otrajā dienā sportistiem bija jāveic desmit posmi. Pēc otrās dienas sešiem posmiem vadībā jau izvirzījās Georgs Gross ar ''Ford Fiesta WRC'', kuram tikai 3,2 sekundes zaudēja Emīls Lindholms (''Škoda Fabia R5''), bet 3,5 sekundes atpalika Valērijs Gorbans ar ''BMW-Mini WRC''. Diemžēl no cīņas par uzvaru izstājās Jānis Berķis/Edgars Čeporjus, kuri piektajā posmā ieskrēja grāvī, finišā posma uzvarētājam zaudējot vairāk nekā astoņas minūtes.

Diemžēl arī otrās dienas sākumā Emīla Blūma/Didža Eglīša ekipāžai bija tehniskas problēmas (viena tilta piedziņa), taču, neskatoties uz to, Emīls demonstrēja labu ātrumu un pēc sestā posma kopvērtējumā jau bija pakāpies uz 17.vietu absolūti un otro vietu EMV 4 klasē. Stabilu rīta sekciju aizvadīja arī Daņila Belokoņs/Toms Freibergs, kuriem tobrīd 29.vieta absolūti un 18.pozīcija EMV 2 klasē.

Atgādināsim, ka piektajā posmā aizdegās un sadega igauņa braucēja Krislina Sepa automašīna, tādējādi septītais posms tika atcelts.

Pēc servisa parka sportistiem bija jāveic atlikušie seši ātrumposmi. Gross un Gorbans turpināja uzrādīt ļoti līdzīgus laikus, kur beigās finišā nedaudz ātrāks bija Gross. Otrais finišēja Gorbans, kurš zaudēja 7,3 sekundes, bet trešā vieta – Lindholmam (+13,8).

Devīto vietu absolūti un pirmo EMV 4 klasē izcīnīja Emīls Blūms, kura auto arī pēc servisa parka bija viena tilta piedziņa. Jāatzīmē, ka Blūms otrajā dienā savā klasē bija ātrākais septiņos no desmit ātrumposmiem. Pirms pēdējā posma 25.vietā absolūti un 14.vietā savā EMV 2 klasē turējās Daņila Belokoņs / Toms Freibergs, kuriem šis šogad bija pirmais rallijs. Diemžēl pēdējā posma startā ekipāža bija spiesta izstāties pusass defekta dēļ.

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.G. GROSSFORD FIESTA WRC48:29.5
2.V. GORBANBMW-MINI JOHN COOPER WORKS WRC+7.3
3.E. LINDHOLMSKODA FABIA R5+13.8
4.J. HILTUNENSKODA FABIA R5+1:13.4
5.D. ROSTILOVMITSUBISHI LANCER EVO IX+3:07.3
6.A. POPOVMITSUBISHI LANCER EVO IX+3:52.0
7.K. TORNFORD FIESTA R2T+4:10.3
8.M. JÜRIMÄEBMW M3+4:40.8
9.E. BLŪMSMITSUBISHI LANCER EVOLUTION IX+5:06.2
10.R. POOMFORD FIESTA R2T+5:15.2
............
24.J. BERĶISFORD FIESTA R5+9:20.7