Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Pamatīga avārija startā palīdz Lēbam izcīnīt pirmo WTCC uzvaru

Pamatīga avārija startā palīdz Lēbam izcīnīt pirmo WTCC uzvaru
Sebastjans Lēbs
Foto: fiawtcc.com

Lielā mērā pateicoties līderu sadursmei otrā brauciena startā, rallija leģenda Sebastjans Lēbs svētdien guva uzvaru pasaules salonautomobiļu čempionāta (WTCC) debijā.

"Citroen" komanda, kas šogad WTCC startē pirmo reizi, pirmajā sezonas posmā Marokā demonstrēja fantastisku pārspēku. Pirmajā braucienā Hosē Marija Lopess startā noturēja pirmo vietu, Lēbs saglabāja otro, bet Ivans Mulērs no ceturtās pozīcijas pacēlās uz trešo. Šādā secībā visi trīs braucēji arī noriņķoja līdz finišam.

Savukārt otrā brauciena startā izcēlās haoss un pēc avārijas sacensības nācās pat apturēt. Marokietis Medi Benani no aizmugures aizķēra "pole position" īpašnieka Toma Koronela "Chevrolet", tas ietriecās sienā, bet izvairīties no avarējušā auto nespēja WTCC pašreizējais čempions Mulērs, kuram sacensības līdz ar to bija galā.

Šie notikumi ļāva vadību drīz pārņemt Lēbam un francūzis iespēju izmantoja, izcīnot pirmo WTCC uzvaru jau debijas posmā. Otrajā braucienā Lopess finišēja otrais, bet trešo vietu ieguva Ugo Valāns ar "Cheverolet".

Arī sacensībās apstiprinājās, ka "Citroen C-Elysee" automobilis šobrīd ir spēcīgākais, tad seko jaunais "Chevrolet Cruze", bet "Honda Civic Type-R" un "Lada Granta" pagaidām uzskatāmas par vājākām.

Pirmais brauciens

VietaPilotsKomandaRezultāts
1.Jose Maria LopezCitroen14 apļi
2.Sebastien LoebCitroen+0.713
3.Yvan MullerCitroen+1.607
4.Tom ChiltonROAL Chevrolet+8.222
5.Dusan BorkovicCampos Chevrolet+11.849
6.Tiago MonteiroHonda+20.495

Otrais brauciens

VietaPilotsKomandaRezultāts
1.Sebastien LoebCitroen16 apļi
2.Jose Maria LopezCitroen+4.321
3.Hugo ValenteCampos Chevrolet+7.598
4.Tom ChiltonROAL Chevrolet+18.305
5.Mehdi BennaniProteam Honda+18.331
6.Mikhail KozlovskiyLada+19.757

WTCC kopvērtējums

VietaPilotsPunkti
1.Jose Maria Lopez48
2.Sebastien Loeb47
3.Tom Chilton27
4.Hugo Valente19
5.Yvan Muller17
6.Tiago Monteiro11
VietaRažotājsPunkti
1.Citroen95
2.Honda44
3.Lada34

Izmantotie resursi:
Homepage FIA WTCC - WTCC - Fia World Touring...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-04-14 13:43, pirms 10 gadiem
Otrā brauciena avārijai nebija nekāda ietekme uz Lēba uzvaru, jo otrajā braucienā Citroni bija ~1,8 sekundes aplī ātrāki, un nebija problēmas visas apdzīšanas ar tik pārāku autiņu garajā Marakešas taisnēs bija izdarīt. Otrā vietā arī palika Citrona braucējs, kurš pēc atkārtota starta bija ap 10 vietu.
Ja nebūtu avārijas, tad iespējams, ka uzvarētājs būtu cits, bet tāpēc jau WTCC ir skatītājiem interesants, jo tur šķiļas vienā laidā.
, 2014-04-14 16:33, pirms 10 gadiem
archdevil rakstīja: Otrā brauciena avārijai nebija nekāda ietekme uz Lēba uzvaru, jo otrajā braucienā Citroni bija ~1,8 sekundes aplī ātrāki, un nebija problēmas visas apdzīšanas ar tik pārāku autiņu garajā Marakešas taisnēs bija izdarīt. Otrā vietā arī palika Citrona braucējs, kurš pēc atkārtota starta bija ap 10 vietu.
Ja nebūtu avārijas, tad iespējams, ka uzvarētājs būtu cits, bet tāpēc jau WTCC ir skatītājiem interesants, jo tur šķiļas vienā laidā.
Tad visticamāk būtu uzvarējis Muller.
, 2014-04-14 17:17, pirms 10 gadiem
Juris Grīns rakstīja: Tad visticamāk būtu uzvarējis Muller.
Tieši tā - visticamāk, ka būtu uzvarējis Mullers, jo arī brauca ar Citronu.
Bet tas ir WTCC - neatceros, kad būtu bijis kāds posms bez avārijām. WTCC ir sacensības, kurās pat organizatori ar drošības mašīnu izraisa avārijas.
Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas sezonas atklāšanā "ABC Race" klasē triumfē Agafonovs, "Dzintara aplī" uzvara Švaglim

Ar dramatiskām sacensībām un pozitīvu trases dienu svētdien, 21. aprīlī, Biķerniekos tika aizvadīts “MANO CUP” autosporta pasākums. Trackday daļā savus spēkus trasē ar ielas un sacīkšu automašīnām izmēģināja gan pieredzējuši, gan jauni dalībnieki, savukārt “ABC Race” un “Dzintara apļa” autošosejas seriālu sezonas atklāšanā tika piedzīvotas aizraujošas cīņas un pamatīgas avārijas.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.