Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Digitālo autosportistu sacīkstes būs vērojamas Sportacentrs.com TV translācijā

Digitālo autosportistu sacīkstes būs vērojamas Sportacentrs.com TV translācijā
Otrā posma labākie digitālie autosportisti. Publicitātes foto.

Latvijā strauji tiek attīstīts digitālais autosports, šobrīd aktīvi tiek strādāts pie E-motorsport.lv digitālās autošosejas projekta. Aizvadīti divi posmi un braucēju interese aug, kā arī tiek radītas jaunas iespējas gan sportistiem, gan tiem uzņēmumiem, kuri izrādījuši vēlmi piedalīties projektā un izveidot savas komandas.

Šobrīd jaunās idejas koncepts nosaka, ka sponsoru komandas savstarpēji sacenšas ar Bonusu jeb Sponsoru līguma vērtību/saturu, lai piesaistītu ātrākos braucējus, jo ātrākie braucēji pirmie saņem iespēju izvēlēties komandu. Šobrīd uz 3. posmu pievienojušās jau 8 dažādas sponsoru komandas, kas ir negaidīti liels skaits un izraisījis ažiotāžu autosporta aprindās.

Sponsoriem ir brīva izvēle noteikt kritērijus, pēc kādiem piešķirt bonusus saviem braucējiem, piemēram, sasniedzot Grand Final braucienus, kuri tiek translēti tiešraidē tiek saņemts viens bonuss, sasniedzot TOP 3 posmā papildu bonuss un sasniedzot uzvaru posmā vēl papildu bonuss. Tāpat sponsoru komandas dalībniekiem var piedāvāt vairāku posmu vai pat sezonas līgumu, tādejādi vairāk ieinteresējot vadošos braucējus.

Kārlis Priedītis, digitālās autošosejas projekta E-motorsport.lv virzītājs un organizators: “Sponsoriem šī ir unikāla iespēja iesaistīties autosportā un izveidot savas komandas par ievērojami zemākām izmaksām, kā tas ir klasiskajās sacensībās. Domājams, ka šis ir galvenais iemesls lielajai interesei no vietējiem uzņēmumiem un lielajam sponoru komandu skaitam, kas radies īsi pēc koncepta prezentēšanas.”

Sponsoru automašīnu dizains ir unikāls un īpaši pielāgots katram uzņēmumam: “Digitālā vide piedāvā daudz papildus ieguvumus, kā piemēram, vizuālos un grafiskos materiālos, kurus iespējams pielāgot. Iespējams iegūt pilnu sacensību ieraksta video no katra dalībnieka automašīnas, jo visas sacensības tiek ierakstītas un atkārtojumā iespējams piekļūt ikvienai trases vietai un automašīnai dažādos rakursos. Šo sarakstu varētu turpināt vēl un vēl,” stāsta sacensību organizators.

Organizators uzskata, ka šī ir nebijusi iespēja digitālā autosporta sacensību dalībniekiem: “Arī dalībniekiem tā ir vēl nebijusi iespēja papildus galvenajai balvai - kļūt par sponsorētu braucēju, kas daudziem līdz šim varēja būt tikai sapnis, tāpat iespēju saņemt sponsoru piedāvātos bonusus. Topošajiem autosportistiem tā ir neatkārtojama pieredze un iespēja sava publiskā tēla radīšanā un darbā ar sponsoriem un brendingu. Kas zina, iespējams, kāds no digitālā autosporta braucējiem savu sponsoru līgumu varēs pārnest arī uz reālo autosportu. Attīstība šim projektam vēl ir tikai sākuma stadijā.”

Gunārs Razgals, 3. posma atlases kārtas uzvarētājs: “Digitālais motorsports ir lieliska alternatīva braukšanai reālajā trasē, jo tas ir finansiāli draudzīgāk. Uzskatu, ka ikvienam sportistam šāda veida treniņš palīdz sagatavoties cīņai reālajā vidē, jo jaunākās paaudzes simulatori ir ļoti advancēti – automašīnas vadāmība un trase ir ļoti pietuvināta reālajam. Ar digitālo motorsportu nodarbojos apmēram sešus gadus, esmu izmēģinājis gan autošoseju, gan rallijkrosu un ralliju. Šobrīd savas iemaņas attīstu digitālajās autošosejas sacensībās, kuru norisi piedāvā E-motorsport.lv. Esmu nodrošinājis sevi ar nepieciešamo aparatūru mājās, lai varētu piedalīties sacensībās jebkurā sev ērtā laikā, tas arī ir šī konkrētā projekta trumpis,” stāsta Gunārs.

Gunārs uzskata, ka sponsoru piedalīšanās rada lielāku motivāciju un azartu arī digitālo sportistu vidū: “Ikviena lieta, kura ir, kā bonuss šai dalībai palielina motivāciju uzlabot savus rezultātus. Man ir iespēja būt pirmajam, kurš izvēlas kādu no astoņiem sponsoriem, šobrīd sliecos starp diviem, kuri piedāvā ļoti vilinošas iespējas.”

Digitālais motorsports strauji attīstās visā pasaulē. “Šis projekts Latvijā ir kaut kas jauns, tam vēl ir izaugsmes iespējas un, ja izdosies piesaistīt vairāk dalībniekus un atbalstītājus, tad arī latviešu digitālie sportisti spēs konkurēt ar pasaules grandiem.” uzsver Gunārs

Šogad digitālās autošosejas kalendārā paredzēti vēl 4 posmi. Trešā posma atlases kārta noslēdzās 12. februārī un ātrākajiem dalībniekiem tiks dota iespēja izvēlēties sponsoru komandu līgumus. Jau 16. februārī Lietuvas “Nemuno Ziedas” trasē ar Porsche Cayman GT4 automašīnām tiks aizvadīta “Finālu Dienu”, kas sastāv no vairākām kārtām un braucieniem ar reālām cīņām trasē.

Finālu dienas pirmo kārtu plkst. 15:00 būs iespējams vērot e-motorsport.lv youtube kanālā, bet GRAND FINAL braucieni tiks translēti Sportacentrs.com digitālajos kanālos jau no plkst. 18:00, vēlāk tos būs iespējams noskatīties atkārtojumā Sportacentrs.com TV kanālā. Tiešraidi komentēs Aldis Putniņš (F1.lv) un Jānis Vanks (Latvijas Čempions autošosejā).

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Automobiļu Federācijas preses dienests un E-motorsport.lv
Digitālās Autosporta Sacensības | E-motorsport.lv


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
14

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.