Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Rīgas Ziemas kausa sezonas atklāšanā triumfē Mareks Žukurs

Andrejs Siliņš

Rīgas Ziemas kausa sezonas atklāšanā triumfē Mareks Žukurs
Foto: Jānis Asaris

Ar iespaidīgu dalībnieku skaitu pagājušajā nedēļas nogalē Biķernieku trasē tika dots starts Rīgas Ziemas kausa otrajai sezonai. Ātrākajās 4WD un 4WD OPEN ieskaitēs pārliecinoši triumfēja ar Mitsbishi Lancer Evo startējošais Mareks Žukurs.

Lai arī ziema līdz Rīgai vēl nav atnākusi, vairāk nekā 170 dalībnieki bija gatavi sacensties arī rudenīgajos apstākļos. Rīta pusē atsevišķas vietas vēl klāja ledus, tomēr pēc pirmajiem dalībniekiem trase atkusa un ar katru braucienu kļuva ātrāka. Jāatzīmē, ka konfigurāciju veidoja gan lielā auto trase ar Ozola un Elkoņa līkumiem, gan arī tehniskā kartinga trase.

Tradicionāli lielākais dalībnieku skaits bija novērojams pilnpiedziņu klasēs, kurās, kā jau ievadā minēts, triumfēja Mareks Žukurs. Pacīnīties par uzvaru SAILUN 4WD ieskaitē viņam liedza ģeneratora siksnas defekts, tādējādi cīņa par pirmo vietu risinājās starp Arti Vicinski un Rolandu Kauci. Lai arī rezultāti visos trīs braucienos bija ļoti blīvi, uzvara SAILUN 4WD ieskaitē Vicinskim, kuram arī otrās vietas 4WD un 4WD OPEN klasēs.

Lielu popularitāti iemantoja arī šīs sezonas jaunums, Audi Quattro ieskaite, kurā uz starta izgāja 20 piloti ar dažādu paaudžu un modeļu pilnpiedziņas Audi. Ātrākais visos trīs braucienos izrādījās Armands Plume, kuram bez uzvaras starp kvatrām arī trešā vieta 4WD OPEN klasē.

RWD ieskaitēs dominēja Kaspars Mamons, izcīnot uzvaras SAILUN RWD, RWD un RWD OPEN. Veiksmīgas sacensības arī Jānim Visockim, kurš visās trīs klasēs ierindojās uzreiz aiz Mamona. Priekšpiedziņu konkurencē labu sniegumu demonstrēja Eiropas rallijkrosa vicečempions Artis Baumanis, uzvarot SAILUN 2WD un 2WD OPEN ieskaitēs. 2WD klasē Baumanim otrā vieta, jo labākus rezultātus uzrādīja un uzvaru izcīnīja Nauris Aizsils.

Dāmu ieskaitē šoreiz savā starpā spēkojās četras dalībnieces. Pirmās divas vietas ieņēma Linda Cikmača un Linda Kundziņa, savukārt uz trešā goda pjedestāla pakāpiena Eva Ieviņa.

Atgādināsim, ka Rīgas Ziemas kausa sacensībās startēt ikviens interesents, jo ļaut piedalīties gan ar ielas, gan sporta automašīnām. Nākamā iespēja sacensties būs jau 30. decembrī, kad Biķernieku trasē norisināsies Rīgas Ziemas kausa 2. posms. Sīkāku informāciju par Rīgas ziemas kausa formātu, noteikumiem un dalības priekšnosacījumiem var atrast organizatoru mājaslapā – Rīgas Ziemas Kauss – un Facebook vietnē – https://www.facebook.com/rigasziema...

Rīgas Ziemas kausa 1. posma rezultāti:

SAILUN 2WD

1. Artis Baumanis, Renault Clio
2. Renārs Zapackis, Honda Civic
3. Artūrs Bondars, Opel Astra

2WD

1. Nauris Aizsils, VW Golf
2. Artis Baumanis, Renault Clio
3. Reinis Trūps

2WD OPEN

1. Artis Baumanis, Renault Clio
2. Otto Birznieks, Opel Astra
3. Artūrs Vaido, Opel Astra

SAILUN RWD

1. Kaspars Mamons, BMW 3. sērija
2. Jānis Visockis, BMW 3. sērija
3. Gints Mezītis, BMW 3. sērija

RWD

1. Kaspars Mamons, BMW 3. sērija
2. Jānis Visockis, BMW 3. sērija
3. Vilnis Vuļs, BMW 3. sērija

RWD OPEN

1. Kaspars Mamons, BMW 3. sērija
2. Jānis Visockis, BMW 3. sērija
3. Vilnis Vuļs, BMW 3. sērija

SAILUN 4WD

1. Artis Vicinskis, Subaru Impreza
2. Rolands Kaucis, Subaru Impreza
3. Agris Martinsons, Subaru Impreza

4WD

1. Mareks Žukurs, Mitsubishi Lancer Evo
2. Artis Vicinskis, Subaru Impreza
3. Raivo Dripe, Audi 90

4WD OPEN

1. Mareks Žukurs, Mitsubishi Lancer Evo
2. Artis Vicinskis, Subaru Impreza
3. Armands Plume, Audi

Audi Quattro

1. Armands Plume, Audi
2. Ints Dimiņš, Audi 90
3. Raivo Dripe, Audi 90

Dāmas

1. Linda Cikmača, Seat Leon
2. Linda Kundziņa, Audi A4
3. Eva Ieviņa, BMW 3. sērija

Informāciju sagatavoja
Eduards Kalve