Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Šūmahers pēc sacīkstēm Mudžello kļūst par F2 čempionāta līderi

Juris Grīns
Juris Grīns

Šūmahers pēc sacīkstēm Mudžello kļūst par F2 čempionāta līderi
Miks Šūmahers. Foto: Motorsport.com

Aizvadot stabilas divas sacīkstes "Formula 2" čempionāta posmā Itālijā, Mudžello trasē, par jauno kopvērtējuma līderi kļuvis vācu autosportists Miks Šūmahers. Līdz sezonas beigām vēl atlikuši trīs posmi jeb seši braucieni.

Pirmais brauciens Mudžello izcēlās ar vairākiem incidentiem. Tehnisku problēmu dēļ trasē bija spiests savu mašīnu apturēt Žuliano Alezī, kā rezultātā tika noteikts virtuālās drošības mašīnas periods. Tā kā tiesneši nespēja ātri nostumt malā Alezī spēkratu, trasē nācās sūtīt īsto drošības auto.

Astoņus apļus pirms beigām sacīkstes atsākās, bet tad notika vairākas sadursmes. Vispirms Juki Cunoda, kuram daudzi prognozē drīzu iekļūšanu F1 čempionātā "AlphaTauri" komandā, mēģināja apdzīt otrajā vietā esošo Denu Tiktamu, bet abi nespēja sadalīt trasi. Tiktams atkrita uz leju un pa radio Cunodu nosauca par "stulbo mazo zelli". Japānim arī tika piešķirts piecu sekunžu sods. Uzreiz pēc tam tālāk aizmugurē sadūrās trīs spēkrati, ko pilotēja Šūmahers, Gvanju Žou un Džeks Eitkens, un trasē jau otro reizi devās drošības auto.

Lai gan ceļā uz uzvaru bija kvalifikācijas uzvarētājs Roberts Švarcmans, viņam visa notikušā rezultātā nācās zaudēt pozīcijas un galu galā izstāties, kamēr lieliski brauca Ņikita Mazepins, veicot vairākas apdzīšanas un izcīnot otro uzvaru sezonā, bet uz pjedestāla kāpa arī Luka Giotto un Luī Deletrazs. Šūmahers pēc sadursmes, kas viņam beidzās salīdzinoši veiksmīgi, finišēja piektais, bet pirmos F2 punktus karjerā par septīto vietu guva igaunis Juri Vipss.

Otrajā braucienā startā no trešās pozīcijas vadībā izrāvās Kristians Lundgārds, kurš arī kļuva par uzvarētāju. Otro vietu izcīnīja Deletrazs, bet Vipss finišēja trešais, gūstot savu pirmo pjedestālu "Formulā 2". Arī šoreiz pie lietas tika likta drošības mašīna, kas izraisīja dažas haotiskas situācijas cīņā par pozīcijām. Šūmahers finišu sasniedza ceturtais, un tas viņam ļāvis pacelties uz pirmo pozīciju kopvērtējumā, jo Kelams Iljots šajā posmā ieņēma vien 12. un sesto vietu, bet Švarcmans pirmajā braucienā izstājās, otrajā bija tikai devītais un jau atkritis uz ceturto vietu, palaižot priekšā Lundgārdu.

Līdz sezonas beigām vēl atlikuši trīs posmi, nākamais no kuriem risināsies 26. un 27. septembrī Krievijā, Soču trasē, savukārt pēdējie divi notiks Bahreinā.

F2 kopvērtējums pēc 9. posma

VietaPilotsValstsPunkti
1.Miks ŠūmahersVācija161
2.Kelams IljotsApvienotā Karaliste153
3.Kristians LundgārdsDānija145
4.Roberts ŠvarcmansKrievija140
5.Ņikita MazepinsKrievija127
6.Juki CunodaJapāna123
7.Luiss DeletrazsŠveice122
8.Gvanju ŽouĶīna108
9.Luka GiottoItālija89
10.Felipe DrugovičsBrazīlija79