Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Jasikonis: "Pirmo MXGP uzvaru gaidījām ilgi"

Juris Grīns
Juris Grīns

Jasikonis: "Pirmo MXGP uzvaru gaidījām ilgi"
Armins Jasikonis. Foto: Facebook.com/ArminasJasikonis

Šobrīd savainojumu ārstējošā Paula Jonasa komandas biedrs Armins Jasikonis trešdien Ķegumā uzvarēja pasaules motokrosa čempionāta posma otrajā braucienā, kas ir viņa pirmais panākums MXGP karjerā. Sportists atzīst, ka šis brīdis ir gaidīts ilgi, tomēr uzvara nenācās viegli, neskatoties uz konkurentu kļūdām.

Pirmajā braucienā "Rockstar Energy Husqvarna" komandas sportists krita jau pirmajā līkumā, atkrītot uz pēdējām pozīcijām, taču ar ātru braukšanu viņam izdevās aizcīnīties līdz astotajai vietai finišā. Otrajā braucienā Jasikonis pārliecinoši bija viens no ātrākajiem un sagaidījis, kad kritienu piedzīvo tā brīža līderis Džefrijs Herlingss, pārņēma vadību, ko arī noturēja līdz finišam.

"Pēc pirmās MXGP uzvaras izcīnīšanas ir ļoti laba sajūta," prieku neslēpj Jasikonis. "Kopumā apzinos, ka no šī posma varēju paņemt vairāk, bet, lai gan pirmajā braucienā negāja tā, kā mums patiktu, otrais brauciens noslēdzās labākajā iespējamajā veidā. Kvalificējos pirmais, kas bija lieliski, jo ļāva man ieņemt iekšmalu pirmajam braucienam. Diemžēl pirmajā līkumā nepaveicās, jo nokritu kopā ar vēl citiem braucējiem. Vienkārši mazliet nepaveicās. Spēju atgūties un ātri turpināt sacīkstes. Gandrīz katrā aplī kādu apdzinu un ķēru rokās līderus, tādēļ sacensības jānovērtē kā pozitīvas. Otrajā braucienā starts padevās daudz labāks, pirmajos apļos tiešām ļoti centos braukt iespējami ātrāk un pakāpos uz trešo pozīciju. Pēc tam apdzinu Kairoli un dzinos pakaļ Herlingsam. Nevarēju pilnībā sadeldēt deficītu, bet tad viņš krita, un es pārņēmu vadību. Tobrīd gan cīņa vēl nebija beigusies un nācās izturēt lielu spiedienu, bet spēju saglabāt vēsu prātu, braucu savās trajektorijās un guvu uzvaru. Priecājos gan par sevi, gan savu komandu. Šī uzvara tika gaidīta ilgi, un nevaru vien sagaidīt svētdienu, kad atkal varēšu startēt."

Par posma uzvarētāju divu braucienu summā kļuva Antonio Kairoli no "Red Bull KTM" komandas. Pieredzējušais itālis, par spīti tam, ka nebija pie izcilas veselības, uzvarēja pirmajā braucienā, bet otrajā finišu sasniedza trešais.

"Tiešām priecājos būt atpakaļ uz pjedestāla un posmu noslēgt ar uzvaru," sacīja Kairoli. "Pagājusī svētdiena nebija mana diena, bija jāpacieš vēl viens ceļgala savainojums. Nezināju, ko var sagaidīt šoreiz. Devos uz slimnīcu, kur saņēmu fizioloģisko šķidrumu un pretiekaisuma zāles. Ceļgals bija iekaisis un pietūcis. Pirmajā braucienā centos izvairīties no problēmām, braucu savā ritmā un mēģināju turēt kājas prom no zemes. Biju apmierināts ar to, kā viss gāja. Otrajā braucienā atkal padevās labs starts, bet Herlingss un Jasikonis bija ļoti ātri. Centos viņiem vienkārši sekot, zināju, ka beigās varēšu izspiest no sevis vēl vairāk. Vienā momentā ieraudzīju dzeltenos karogus un to, ka Herlingss ir nokritis. Viņš piecēlās un ļoti strauji centās atsākt braukt tieši man priekšā, biju nedaudz pārsteigts un nācās bremzēt. Nesavaldīju motocikla priekšu, bet, tā kā man bija pārsvars pār sekotājiem, pozīciju saglabāju. Ar rezultātiem un to, kāds progress tika piedzīvots dienas laikā, esmu apmierināts, sevišķi ar startiem. Cerams, ka līdz svētdienai mans ceļgals būs spēcīgāks un gatavs cīņām, ko mēs visi vēlamies redzēt."

Pirms svētdien turpat Ķegumā gaidāmā pasaules čempionāta piektā posma MXGP kopvērtējuma vadībā ir "Red Bull KTM" braucējs Herlingss, kamēr 28 punktus viņam zaudē Tims Gajsers no "Team HRC" rūpnīcas vienības, kuram trešdien notikušās sacīkstes nebija no veiksmīgākajām. Kairoli pašlaik trešais, bet Jasikonis pacēlies jau uz ceturto pozīciju.

Izmantotie resursi:
MX Large

  +2 [+] [-]

, 2020-08-13 19:41, pirms 4 gadiem
Turēšu stingri īkšķus par Lietuvu arī 7dien!

     [+] [-]

, 2020-08-13 21:10, pirms 4 gadiem
Čalim protams veiksme stāvēja klāt, to nevar noliegt. Bet zinot hērlingu un to, kā viņs mauc, tas nav pārsteigums, ka nolikās uz sāniem..

     [+] [-]

, 2020-08-13 21:12, pirms 4 gadiem
zinot viņu un viņa braukšanas stilu tas ir normāli. Pa lielam ja viņam ar veselību viss o.k. tad konkurentiem viņš nav noķerams. Čalis pilnā ručkā mauc visu laiku. Domāju ja nebūs traumas , tad čempions jau zināms

     [+] [-]

, 2020-08-14 13:09, pirms 4 gadiem
markkomartins rakstīja: zinot viņu un viņa braukšanas stilu tas ir normāli. Pa lielam ja viņam ar veselību viss o.k. tad konkurentiem viņš nav noķerams. Čalis pilnā ručkā mauc visu laiku. Domāju ja nebūs traumas , tad čempions jau zināms
Vispār jau Herlings pēc visām tām traumām kas viņam ir bijušas, tagad brauc prātīgāk. Par ko viņš arī pats ir runājis intervijās! Bet velkot pa priekšu atkal nolika uz gurķā. Sūdi notiek!