Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Paiders ar 0.09 sekunžu pārsvaru dramatiski uzvar "Openkart" pirmajā posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Paiders ar 0.09 sekunžu pārsvaru dramatiski uzvar "Openkart" pirmajā posmā
Foto: Toms Kalnītis

Ar dramatisku Renāra Paidera uzvaru, par 0,09 sekundēm sešu braucienu summā pārspējot Artūru Freimani, noslēdzies 2017. gada "Openkart" čempionāta sezonas pirmais posms.

Renāram šī bija otrā uzvara karjerā, turklāt pirmā bija pavisam nesen rudenī šeit pat "Ātruma Ciltī". Lai arī Paiders uzrādīja ātrāko apļa laiku ar četriem no sešiem kartiem, tomēr gandrīz visas sacīkstes garumā par mata tiesu viņam priekšā bija Freimanis. Varam tikai zīlēt kā būtu, ja ne tehniska ķibele ar laika ņemšanas transponderi vienā no Artūra braucieniem, kā dēļ šis brauciens bija jāpārbrauc pēc sacīkstes - drāma jau pirmajā posmā. Dienas labākais laiks 21,48 Renāram.

Par trešo vietu notika ne mazāk sīva spēkošanās starp Kasparu Zuģicki, Juriju Fedorenko, Edgaru Sproģi un Rūdolfu Šmitu, kur beigu beigās par nieka 0,03 sekundēm virsroku ieguva Zuģickis un pirmo reizi kāpa uz pjedestāla, viņam arī pirmā uzvara Izaicinājuma kausā. Šajā ieskaitē otrais Edgars Sproģis, kurš telpu trasēs šogad rāda lielisku sniegumu, kaut vai atceroties viņa augsto septīto vietu janvārī kausa izcīņā. Trešais Jānis Olle, kuram arī uzvara jaunizveidotajā smagāku braucēju ieskaitē "90+", bet turpat turpat 0,06 sekunžu attālumā Tāls Meļķis, "smagajiem" trešais Artūrs Jāņkalns. Par pārsteigumu parūpējās enerģijas pārpilnais Ernijs Bitenieks, kurš "smago" sezonas kopvērtējuma uzvarētājam dāvās specbalvu - ķiveri, apbrīnojama un apsveicama privāta iniciatīva.

Komandām uzvara "Spiediens" - Olle, Paiders, Toms Kalnītis, otrie "Movers.lv" ar Artūru Freimani un Kasparu Ritumu sastāvā, starp citu no nākamā posma komandai pievienosies Kaspars Zuģickis. Komandu ieskaitē trešie "FM Racing" ar Juriju Fedorenko un Artūru Vīķi sastāvā.

Fotogalerija: https://www.flickr.com/photos/147056524@N03/sets/72157678905210312/

Rezultāti

1. posma rezultāti: Openkart - amatieru kartinga sacensības
Izaicinājuma kausa ieskaite 1. posms: Openkart - amatieru kartinga sacensības
90+ ieskaite 1. posms: Openkart - amatieru kartinga sacensības
Kopvērtējums - čempionāts, komandas, debitanti: Openkart - amatieru kartinga sacensības
Kopvērtējums - Izaicinājuma kauss: Openkart - amatieru kartinga sacensības
Kopvērtējums - 90+: Openkart - amatieru kartinga sacensības

Izmantotie resursi:
Openkart - amatieru kartinga sacensības