Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Lapzemes rallijā kupls dalībnieku sastāvs, uz starta arī F1 zvaigzne Botass

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Lapzemes rallijā kupls dalībnieku sastāvs, uz starta arī F1 zvaigzne Botass
Valteri Botass. Foto: Raimonds Volonts

Šajā nedēļas nogalē startēs Somijas rallija čempionāta 1.posms, Lapzemes rallijs, kuram dalību pieteikušas gandrīz 130 ekipāžas, no kurām 21 startēs ar R5. Uz starta izies arī F1 zvaigzne Valterī Botass.

Uz starta redzēsim trīs jaunākās paaudzes WRC automašīnas – F1 pilots Valteri Botass startēs ar ''Citroën DS3 WRC'', Kimo Kurkela pilotēs ''Ford Fiesta WRC'', bet ar ''Toyota Yaris WRC'' trasē dosies pieredzējušais Juho Hanninens.

Bez vadošajiem somu rallija braucējiem (Tēmu Asunmā, Juho Salo, Emīls Lindholms, Miko Heikilā u.c.) pēdējās dienās dalību apstiprināja arī abi ''Hyundai'' rūpnīcas komandas braucēji – Ole Kristians Veibijs un Olivers Solbergs. Tāpat pirmās sacensības ar ''Volkswagen Polo GTI R5'' aizvadīs igaunis Egons Kaurs. Dalību apstiprinājis arī Niklas Gronholms. Sākotnēji startam Lapzemes rallijā bija pieteicies lietuvietis Vladas Jurkevičus ar stūrmani Andri Mālnieku, taču diemžēl ekipāžas vārds no pieteikuma saraksta ir pazudis.

Divās dienās sportistiem būs jāveic desmit ātrumposmi (225 kilometri), kur trīs posmu garumi būs virs 30 km, bet viena posma garums būs 42 km.

Līdz šim visvairāk uzvaras šajā rallijā izcīnījis pieredzējušais Juha Salo (sešas).

Pagājušajā gadā uzvarēja Kalle Rovanpera, bet Botass, kuram šis būs ceturtais rallijs karjerā, palika devītais.

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed

     [+] [-]

, 2021-01-13 11:56, pirms 3 gadiem
Brīnos,ka F1 komanda atļauj riskēt un piedalīties rallijā tās pilotam.

     [+] [-]

, 2021-01-13 15:51, pirms 3 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Brīnos,ka F1 komanda atļauj riskēt un piedalīties rallijā tās pilotam.
ar ko riskē?
ja atkārtosies Kubicas variants, Rasels ir gatavs lekt iekšā.