Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Raikonens aizvadījis pirmo darba dienu "Ferrari" komandā

Raikonens aizvadījis pirmo darba dienu "Ferrari" komandā
Kimi Raikonens "Ferrari" kreklā
Foto: Ferrari/Ercole Colombo

2007. gada F1 čempions Kimi Raikonens šodien aizvadīja savu pirmo darba dienu "Ferrari" komandā. Tāpat izplatīts pirmais fotoattēls, kurā Raikonens redzams saģērbies "Ferrari" oficiālajā kreklā.

Raikonens Maranello ieradās šorīt un trīs dienas pavadīs kopā ar inženieriem, kā arī strādājot simulatorā. "Ferrari" komandā viņš nav gluži jaunpienācējs, jo tās sastāvā brauca jau no 2007. līdz 2009. gadam, kad viņu nomainīja Fernando Alonso. Tagad Raikonens un Alonso ir kļuvuši par komandas biedriem.

"Labi, ka atkal varam atgriezties pie darba," kādā brīvā brīdī šodien sacīja Raikonens, kurš kopš pagājušās sezonas no intervijām ir vairījies. "Šajā dienā sāku pierast pie visām jaunajām sistēmām un procedūrām, kas ieviestas pirms jaunās sezonas. No šāda viedokļa, simulators ir ļoti noderīgs."

Raikonens ir pazīstams kā pilots, kurš nekad nav slēpis savu nepatiku pret darbu Formula 1 simulatoros.

"Darīt patiešām ir daudz ko, taču kopējais darba apjoms īpaši neatšķiras no tā, kāds bija jādara līdz šim," pēc pirmās darba dienas "Ferrari" rūpnīcā atzina Raikonens. "Šīs Maranello pavadītās dienas arī ir iespēja pabūt kopā ar komandu un daudzajiem draugiem, ko šeit esmu ieguvis."

Atlikušajai F1 braucēja karjerai Raikonens ir izvēlējies 7. numuru, kas daudzās kultūrās tiek uzskatīts par īpaši veiksmīgu. Taču pats sportists atzīst, ka tam nav nekāda īpaša iemesla.

"Zem tā visa nav nekāda īpaša stāsta," norāda bijušais "Lotus" pilots. "Ar šo numuru startēju jau pagājušajā gadā un neredzēju iemeslu, kāpēc to būtu jāmaina. Man šis numurs patīk un ar to ir pilnīgi pietiekami, vai ne?"

2013. gadā Raikonens guva vienu uzvaru un sezonu noslēdza piektajā vietā.

Izmantotie resursi:
Ferrari country selector
F1 Fanatic - The Formula One blog and F1...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-13 22:28, pirms 10 gadiem
Labi, tā bilde ar Raiko Ferrari kreklā jau bija vismaz mēnesi atpakaļ publicēta!
, 2014-01-14 00:36, pirms 10 gadiem
vaimanvai rakstīja: Labi, tā bilde ar Raiko Ferrari kreklā jau bija vismaz mēnesi atpakaļ publicēta!
Pirms mēneša viņš bija "Lotus" pilots. Līgumi gandrīz vienmēr sākas ar 1. janvāri.
, 2014-01-14 07:08, pirms 10 gadiem
Pirmā darbadiena noteikti ir jānosvina!
, 2014-01-14 09:18, pirms 10 gadiem
Gan jau nedaudz atzīmējās ar vecajiem cīņu biedriem un tad uz dīvāna pagulšņāja un paskatījās kā Alonso ar simulatoru mokās.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.