Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Calko kļūs par pirmo Latvijas pārstāvi WTCC čempionātā

Calko kļūs par pirmo Latvijas pārstāvi WTCC čempionātā
Konstantīns Calko

Daugavpilietis Konstantīns Calko šajā nedēļas nogalē piedalīsies salonautomobiļu pasaules čempionāta (WTCC) noslēdzošajā posmā Makao, ierakstot jaunu lappusi Latvijas autosporta vēsturē.

Calko ir pirmais autosportists no Latvijas, kas izies uz starta WTCC sacīkstēs. Šajā čempionātā sportisti startē ar Chevrolet, BMW, Honda, LADA, Volvo un SEAT markas automašīnām, bet slavenākie piloti šobrīd ir Ivans Mulērs, kurš jau nodrošinājis šīs sezonas čempiona titulu, Gabriele Tarkvīnī, Robs Hafs, Tjagu Monteiru un citi. Nākamgad čempionātā piedalīsies arī deviņkārtējais pasaules čempions rallijā Sebastjans Lēbs un Citroen rūpnīcas komanda.

Jau šodien Calko paredzēts darbs simulatorā, bet uzreiz pēc tam sportists no Londonas, kur atrodas pašlaik, dosies tālajā ceļā uz Makao, lai nedēļas nogalē ar SEAT Leon automobili aizvadītu savas pirmās WTCC sacensības karjerā. Debijas posmā Calko startēs Campos Racing komandas sastāvā. Šo iespēju sportistam piedāvāja pats Adrians Kamposs, kurš vēl nesen bija F1 komandas HRT vadītājs. Svētdien Barselonā Kamposs pats personīgi uzmeklēja Calko pēc izcīnītās uzvaras Radical Eiropas čempionāta sezonas pēdējās sacensībās un izteica piedāvājumu.

"Pagaidām līgums ir uz vienu WTCC posmu, bet tas bija ļoti izdevīgs," stāsta Calko. "Komanda man cenu samazināja vairāk nekā par pusi no tās summas, kas par braukšanu jāmaksā parasti. Viņi cer, ka arī turpmāk braukšu šīs komandas sastāvā. Tāpat viņi jaunā gada sākumā piedāvā man veikt testus, turklāt, ja nobraukšu labi un būšu ātrākais trasē, tie būs par brīvu!"

Vēl pagājušajās brīvdienās 19 gadus vecais Calko ar izcīnītu otro vietu noslēdza Radical European Masters čempionātu, tikai par 4 punktiem piekāpjoties brazīliešu autosportistam Viktoram Korea. Sezonas laikā Calko aizvadīja visas 12 sacīkstes, uzvarot piecās no tām, taču dažas piedzīvotās neveiksmes neļāva izcīnīt titulu. Sportists par savu sniegumu nejūtas vīlies.

"Par aizvadīto sezonu ir tikai pozitīvas emocijas," atzīst Calko. "Galvenais mērķis bija kļūt par profesionālu autosportistu un šobrīd tam tuvojos. Esmu ļoti priecīgs par otro vietu Masters kopvērtējumā un gribu pateikties visiem atbalstītājiem. Jā, varbūt varēju izcīnīt pirmo vietu, taču tam vajadzēja vairāk veiksmes. Varbūt tas būtu noticis, ja es nebūtu saņēmis tik daudzus sodus, taču vienalga biju ļoti tuvu tam."

Šogad Konstantīns Calko aizvadīja savu pirmo Radical Eiropas čempionāta sezonu spēcīgajā Masters klasē. Pirms gada sportists šajā pašā čempionātā startēja Supersport klasē, kur ieguva Eiropas čempiona titulu. Tāpat pērn Calko ieguva otro vietu pasaules čempionātā kartingā Rotax Max Challenge finālā Portugālē DD2 klasē.

Sportists saka paldies savam sponsoram Regula Baltija, vecākiem un atbalstītājiem, kā arī komandai SpeedFactory Racing Team.

Informāciju sagatavoja K.Calko
preses pārstāvis Juris Dargēvičs


, 2013-11-12 07:27, pirms 10 gadiem
Priekš Latvijas autosportista tas ir liels sasniegums, cerēsim, ka turpinās iesākto un būs arī godalgas!
, 2013-11-12 07:41, pirms 10 gadiem
velns laktiņa uzstādīta gan augstu: par ātrāko rezultātu bezmaksas treniņi. Lai veicas! Tiešām nebija man prātā šāds variants.
, 2013-11-12 09:17, pirms 10 gadiem
Respekt!
, 2013-11-12 09:20, pirms 10 gadiem
Prieks par calko... bet vai gadiijumaa J.Horeliks nebija pspeejis piedaliities WTCC ?
, 2013-11-12 09:42, pirms 10 gadiem
speeddown rakstīja: Prieks par calko... bet vai gadiijumaa J.Horeliks nebija pspeejis piedaliities WTCC ?
Horeliks brauca Eiropas kausā (ETCC).
, 2013-11-12 10:22, pirms 10 gadiem
Super, tiešām negaidīti.
WTCC nav tas pats skatāmākais un aizraujošākais čempionāts, tomēr tas ir pasaules čempionāts, F1 analogs salonautomobīļu klasē. Labi sevi pierādot tur, ar laiku var pievērst sev DTM uzmanību, kā arī startēt Lemānā.
, 2013-11-12 10:30, pirms 10 gadiem
Nu lieliski. Jau pēc viņa teiktā vakar sapratu, ka tas varētu būt WTCC.
Lai izdodas sevi parādīt kā nākas un kāpt vēl augstāk.
, 2013-11-12 10:59, pirms 10 gadiem
playthegame rakstīja: Super, tiešām negaidīti.
WTCC nav tas pats skatāmākais un aizraujošākais čempionāts, tomēr tas ir pasaules čempionāts, F1 analogs salonautomobīļu klasē. Labi sevi pierādot tur, ar laiku var pievērst sev DTM uzmanību, kā arī startēt Lemānā.
Zini, es nepiekristu - WTCC ir pat ļoti aizraujošas sacīkstes, laikam tieši dēļ sprinta braucieniem, kur maz apļu. Bišķi ir problēma ar slaveniem braucējiem, salīdzinoši DTM tādu ir daudz vairāk. Bet jādomā, ka Lēbs to labos par visiem 100%.

Nebūtu slikti - Lēbs ar Calko vienā trasē visas sezonas garumā
, 2013-11-12 11:02, pirms 10 gadiem
Manuprāt labākā WTCC īpašība ir tieši otrais brauciens (kur pirmais astoņnieks startē apggrieztā secībā) ...

un protams super prieks par latvieti šajā pasākumā! Veiksmi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-11-12 12:21, pirms 10 gadiem
Juris Grīns rakstīja: Zini, es nepiekristu - WTCC ir pat ļoti aizraujošas sacīkstes, laikam tieši dēļ sprinta braucieniem, kur maz apļu. Bišķi ir problēma ar slaveniem braucējiem, salīdzinoši DTM tādu ir daudz vairāk. Bet jādomā, ka Lēbs to labos par visiem 100%.

Nebūtu slikti - Lēbs ar Calko vienā trasē visas sezonas garumā
Gaumes jautājums. Es laikam esmu vairāk vērsts uz šovu un pompozitāti.
WTCC man asociējas ar pustukšām tribīnēm, uz aci smagnējām mašīnām un maz apdzīšanas iespējām.
Tomēr fakts ir nenoliedzams, latvietis (varam teikt, ka Calko ir krievs, bet puika ļoti labi runā latviski un man pilnīgi ar to pietiek lai pieņemtu viņu kā savējo), brauks salonautomobīļu pasaules čempionātā un principā tas varētu būt šosejas sacīkšu augstākais panākums starp visiem Latvijas sportistiem. Viennozīmīgi liekams vienā plauktā ar Šlēgelmilha GP2 Asia series un dažām sacīkstēm WSR.
Turklāt jāatceras, ka Calko ir tikai 19 gadi un vēl pavisam nesen viņš brauca vēl tikai kartingos.
, 2013-11-12 12:41, pirms 10 gadiem
[quote juris_grins]
Horeliks brauca Eiropas kausā (ETCC).
[/quote

Jā laikam kļūdijos...
, 2013-11-12 13:41, pirms 10 gadiem
Vienīgais,kas mazliet uztrauc,ka šogad Honda un BMW ir daudz pārāki par pārējiem.Bet nu tik un tā veiksmi,nebūs pirmā reize,ja Calko pārsteigs visus!
, 2013-11-12 14:09, pirms 10 gadiem
playthegame rakstīja: Super, tiešām negaidīti.
WTCC nav tas pats skatāmākais un aizraujošākais čempionāts, tomēr tas ir pasaules čempionāts, F1 analogs salonautomobīļu klasē. Labi sevi pierādot tur, ar laiku var pievērst sev DTM uzmanību, kā arī startēt Lemānā.
Atļaušos nepiekrist par WTCC vietu autosportā. Pēc nosacītā nosaukuma un tā, jā, tas ir pasaules čempionāts, taču ar to arī viss beidzas... DTM Eiropā un NASCAR Sprint Cup overall ir TOP čempionāti salonauto klasē.
, 2013-11-12 15:01, pirms 10 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Atļaušos nepiekrist par WTCC vietu autosportā. Pēc nosacītā nosaukuma un tā, jā, tas ir pasaules čempionāts, taču ar to arī viss beidzas... DTM Eiropā un NASCAR Sprint Cup overall ir TOP čempionāti salonauto klasē.
Tāpēc jau saku, ka WTCC var būt vieta, kur pievērst DTM uzmanību.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-11-12 16:41, pirms 10 gadiem
govs tesmens rakstīja: nepiekrītu, manuprāt British touring cars ir krietni interesantāks čempionāts
Ironija vai nē, bet BTCC nav slikts - dažus gadus atpakaļ tur cerēja ieklūt Mareks Štolcermanis.
, 2013-11-12 16:50, pirms 10 gadiem
, 2013-11-12 17:33, pirms 10 gadiem
, 2013-11-12 17:35, pirms 10 gadiem
eldberg rakstīja: Karamyshev, Soong join Campos for WTCC finale... - hm???
Komandai ir 3 mašīnas.
, 2013-11-12 18:34, pirms 10 gadiem
Kamēr Šlegelmilhs gaida lielo iespēju tikt F 1, tikmēr Calko ar Nitišu mērķtiecīgi strādājot kāpj pa savām karjeras kāpnēm.
, 2013-11-12 19:55, pirms 10 gadiem
Nu ko, svētdienas rītā ballēšanās Vecrīgā jāmet pie malas laicīgi, lai paspētu plkst.5 ieslēgt Eurosportu.
, 2013-11-12 20:49, pirms 10 gadiem
guntis86 rakstīja: Kamēr Šlegelmilhs gaida lielo iespēju tikt F 1, tikmēr Calko ar Nitišu mērķtiecīgi strādājot kāpj pa savām karjeras kāpnēm.
redzot kāda vietu pirkšana notiekas F1 un kādas bija iespējas tikt Indy, tad vajadzēja vien ņemt amēriku.
, 2013-11-12 22:00, pirms 10 gadiem
BTCC ir krietni interesantākas par WTCC, žēl tik ka LV reti kur rāda, praktiski nekur, tikai torentos pirmdienās var dabūt. Ļoti interesantas sacīsktes. WTCC jau sen kā ir krūzu sacensības. Cerams Calko kaut sakarīgu izdarīs, lai gan mazas cerības un neinterisanta trase ir vienu apdzīšanas iespējamību.
, 2013-11-12 22:03, pirms 10 gadiem
Slikts čempis vai labs, augsti skatītāju reitingi vai nekādi - tomēr līmenis ir viens no augstākajiem un ar to viss arī ir pateikts - cik mums tādu ir kas no kartingu klubiņiem izaug līdz šadam līmenim?! Malacis Calko - LeMans protams būtu ideāli!
Foto: FIA Formula E

"Formula E" posma uzvarētāju pēc finiša diskvalificē

Itālijā, Misano trasē aizvadīts "Formula E" čempionāta dubultposms. Pirmajā sacīkstē uzvarēja Olivers Rovlandss, kamēr otrajā pirmo vietu guva Paskals Vērleins. Pirmajā gadījumā uzvarētājs kļuva zināms vien pēc finiša.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Volfs nosauc galveno kandidātu uz Hamiltona vietu "Mercedes"

"Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs atklāti atzinis, ka galvenais pretendents uz vakanto Luisa Hamiltona vietu sastāvā 2025. gada F1 čempionāta sezonā ir jaunais talants Andrea Kimi Antonelli.
Foto: Andris Smilšarājs

Nacionālā kausa pirmajā posmā "MX Pro" klasē Kokins uzveic Šileiku un Freibergu

Sestdien, 13. aprīlī, Pilsblīdenes mototrasē aizvadīts Nacionālā kausa pirmais posms motokrosā.