Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Jaunā trasē Krievijā notiks DTM posms

Jaunā trasē Krievijā notiks DTM posms
Foto: DTM

Jau 2020. gada vasaras sākumā viens no Vācijas salonautomobiļu čempionāta (DTM) posmiem norisināsies Krievijā, kur netālu no Sanktpēterburgas uzcelta jauna, augsta līmeņa sacīkšu trase.

Par šī Krievijas posma iekļaušanu DTM kalendārā tika skaļi runāts jau 2017. gadā, lai gan tobrīd tika ziņots, ka notiek pārrunas arī ar citu Eiropas valstu pārstāvjiem. Tagad oficiāli paziņots, ka 2020. gadā trešais DTM posms notiks jaunā trasē Priozerskā, netālu no Sanktpēterburgas, kā arī zināmas visas pārējās sacensību norises vietas.

"Igora Drive" sacīkšu trases dizainers ir pazīstamais Hermans Tilke, kurš veidojis arī daudzas "Formula 1" trases. Jaunā trase, kas atrodas aptuveni 60 kilometrus uz ziemeļiem no Sanktpēterburgas, var lepoties ar Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) kategoriju "Grade 2", taču mērķē uz "Grade 1" iegūšanu.

Līgums par DTM posma rīkošanu Sanktpēterburgas pievārtē noslēgts uz nākamajiem pieciem gadiem.

Jāpiemin, ka Krievijā ir arī divas augstākās kategorijas, "Grade 1" trases - Sočos un Maskavā. "Moscow Raceway" trasē DTM sacīkstes jau risinājās laika posmā no 2013. līdz 2017. gadam, kamēr "Sochi Autodrom"ik gadu notiek F1 pasaules čempionāta sacensības.

Piemēram, Biķernieku autošosejas trasei ir "Grade 4" kategorija.

Lai gan DTM čempionāts formāli bāzējas Vācijā, šajā valstī nākamgad notiks vairs tikai četri no desmit posmiem. Pārējie tiks aizvadīti Beļģijā, Zviedrijā, Itālijā, Apvienotajā Karalistē, Nīderlandē, un, kā minēts, arī Krievijā.

Tikko arī noslēgusies 2019. gada DTM sezona, kurā par čempionu kļuva vācietis Renē Rasts no "Audi Sport Team Rosberg". Otro vietu šogad izpelnījās šveicietis Niko Millers ("Audi Sport Team Abt Sportsline"), bet trešo - vācu pilots Marko Vitmans ("BMW Team RMG").


, 2019-10-12 16:32, pirms 5 gadiem
Arhitektējis Tilke? Kārtējā garlaicīgā trase tad jau.
Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas sezonas atklāšanā "ABC Race" klasē triumfē Agafonovs, "Dzintara aplī" uzvara Švaglim

Ar dramatiskām sacensībām un pozitīvu trases dienu svētdien, 21. aprīlī, Biķerniekos tika aizvadīts “MANO CUP” autosporta pasākums. Trackday daļā savus spēkus trasē ar ielas un sacīkšu automašīnām izmēģināja gan pieredzējuši, gan jauni dalībnieki, savukārt “ABC Race” un “Dzintara apļa” autošosejas seriālu sezonas atklāšanā tika piedzīvotas aizraujošas cīņas un pamatīgas avārijas.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.