Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Čudovam pirmā uzvara, Trubiņš spīd Madonā

Juris Grīns
Juris Grīns

Čudovam pirmā uzvara, Trubiņš spīd Madonā
Foto: openkart.lv

Sestdien, 14.oktobrī Madonas kartinga trasē notika 2017.gada Openkart čempionāta 15.posms. Šoreiz uz Vidzemi devās viens no mazskaitlīgākajiem openkartistu sastāviem pēdējo sezonu laikā, tomēr kvalitātes ziņā lielākoties visi līderi bija ierindā.

Lai arī tehnika trasē bija sagatavota lieliski, tomēr izrādījās, ka braukšanai lietū tā tomēr īsti nav piemērota un gluži vienkārši slāpa dzinēji. Īsti risinājuma šai situācijai nebija, lietus bija paredzams ilgstošs tāpēc pēc pusfināliem tika nolemts aizvadīt vien galveno finālbraucienu ar sešiem tobrīd ierindā palikšajiem kartiem.

Savu pirmo uzvaru, startējot finālā no otrās vietas, izcīnīja Jānis Čudovs, kurš aizvadīja spēcīgu sacīksti jau sākot no treniņiem. Jānim uzvaru izdevās izcīnīt savā 40.sacīkstē. Viegli panākums jau rokās nedevās, jo tāpat kā pārējiem braucējiem nepārtraukti bija jārūpējas, lai trases lēnākajā vietā kartings nenoslāptu, pielāgojot tam savu braukšanas stilu. Finālā Jānim arī ātrākais aplis. Otrā vieta un pirmais čempionāta pjedestāls kā arī uzvara Izaicinājuma kausa ieskaitē Kristapam Mietulim, bet trešo vietu pēdējā aplī izrāva Renārs Paiders, apdzenot nevienu citu kā savu sīvāko konkurentu cīņā par titulu - Kristapu Grīnieku, kuram uz beigāsm kartings arī sāka pamatīgi niķoties.

Otrais izaicinājuma kausa ieskaitē Alvils Zilemanis, kurš spēja iekļūt finālā, kur finišēja piektais. Alvilam arī pirmā uzvara 90+ ieskaitē, turklāt tik augstu no smagajiem šogad neviens nebija finišējis - lielisks panākums. Iespējams lieliskāko savas visai garās karjeras sacīksti aizvadīja veterāns Dzintars Trubiņš, ja vien nebūtu sākušās problēmas ar tehniku, Dzintars būtu startējis finālā no septītās starta vietas un varētu pacīnīties arī par uzvaru smago ieskaitē, taču arī otrā vieta pie samgajiem ir vērā ņemams sasniegums. Arī septītā vieta sacīkstē ir Dzintara labākais sasniegums karjerā, turklāt tas ļāva kāpt arī uz Izaicinājuma kausa pjedestāla kā trešās vietas ieguvējam. Trešā vieta smagajiem Emīlam Bērziņam.

Interesanti, ka smago ieskaitē pēdējās deviņās sacīkstēs ir bijuši deviņi dažādi uzvarētāji. Ja atceramies sezonas ievadu, tad pirmajos septiņos posmos sešas uzvaras izcīnīja Jānis Olle, bet pie viena panākuma tika Kaspars Cikmačs.

Komandām uzvara "3PERA" ar Čudovu un Edgaru Sproģi sastāvā, otrie "SPIEDIENS" (Paiders un Toms Kalnītis), bet trešie "MOVERS.LV" (Kaspars Zuģickis un Artūrs Freimanis).

15.posma rezultāti: Openkart - amatieru kartinga sacensības
Kopvērtējums: Openkart - amatieru kartinga sacensības
Izaicinājuma kausa 15.posma rezultāti: Openkart - amatieru kartinga sacensības
Izaicinājuma kausa kopvērtējums: Openkart - amatieru kartinga sacensības
90+ 15.posma rezultāti: Openkart - amatieru kartinga sacensības
90+ kopvērtējums: Openkart - amatieru kartinga sacensības

Izmantotie resursi:
Openkart - amatieru kartinga sacensības