Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Ar spraigām cīņām noslēgusies drifta sezona

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Ar spraigām cīņām noslēgusies drifta sezona
Foto: driftlatvia.com

8.oktobrī Biķerniekos noslēdzās 2017.gada drifta sezona. Uz starta izgāja 84 dalībnieki no četrām valstīm. Mainīgo laikapstākļu dēļ braucējiem nācās pielāgoties nemitīgām izmaiņām trasē, kā arī pierādīt, ka viņi prot braukt gan pa sausu trasi, gan pilnu ar ūdeni, gan pa pusei nožuvušu, gan mitru.

Sezonas noslēgumā izšķīrās visu trīs klašu gada uzvarētāji. Street klasē par sacensību uzvarētāju kļuva Intis Bērziņš, attiecīgi nodrošinot uzvaru arī sezonas kopvērtējumā. Proam klasē lielisku sniegumu rādija viens no gada debitantiem Kristians Burkovskis, kuram izdevās uzvarēt šajās sacensības. Proam klasē par sezonas top 3 cīņa bija sīva, tikai ar 11,5 punktu pārsvaru uzvaru izrāva Jānis Jurka tieši šajā pēdējā posmā.

Pro klasē uzvarētāja noskaidrošana beidzās jau top16, jo Jānim Eglītim galvenais bija uzvarēt pirmo tandēmu. Pro klases pjedestāls noslēguma sacensībās internacionāls – Latvija, Somija un Igaunija. Sezonas kopvērtējums Pro klasei jeb Latvijas drifta čempionātam tāds pats kā Baltijas drifta čempionātam. Šogad latvieši bija ne tikai labākie Latvijā, bet arī Baltijā – 1.vietā Jānis Eglīte, 2.vietā Ingus Jēkabsons, 3.vietā Ēriks Ulass.

Drifta sezona ir oficiāli noslēgusies, bet braucējiem priekšā vēl ir Drift games. Oficiālā ''vizināšana 2017'' jau 22.oktobrī, bet tad gatavošanās jaunajai 2018. gada sezonai, kas būs Latvijas driftam īpaša, jo oficiāli tiks svinēta drifta 10 gadu jubileja.

Informāciju sagatavoja:
Elīne Berķe