Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Artis Baumanis Itālijā izcīna otro vietu un kļūst par ''Rallycross Challenge'' vicečempionu

Artis Baumanis Itālijā izcīna otro vietu un kļūst par ''Rallycross Challenge'' vicečempionu
Artis Baumanis
Foto: Rihards Baumanis

Latvijas rallijkrosa braucējs Artis Baumanis Itālijā ''Rallycross Challenge Europe'' pēdējā posmā izcīnīja otro vietu, kas sezonas kopvērtējumā Artim deva otro vietu.

Pirms šī posma uz uzvaru seriāla kopvērtējumā pretendēja trīs sportisti, kuru vidū bija ''Set Promotion'' komandas pilots Artis Baumanis, kuram šī šosezon bija debija ''Rallycross Challenge Europe''.

Brīvajos treniņos mūsu sportists uzrādīja labus rezultātus. Pirmajā kvalifikācijā Baumanis izcīnīja pārliecinošu uzvaru, par četrām sekundēm pārspējot Timuru Šigabudinovu, bet par 6,7 sekundēm galveno konkurentu cīņā par uzvaru Saņinu. Atlikušajās trijās kvalifikācijās ātrākais bija Saņins, kurš ieņēma pirmo vietu pēc četrām kvalifikācijas kārtām. Otrais palika Šigabudinovs, bet trešais bija Baumanis.

Saņins uzvarēja arī finālā, kļūstot par Rallycross Challenge Europe sezonas Super 1600 klases kopvērtējuma uzvarētāju, kamēr Artis Baumanis finālā palika otrais, tādējādi izcīnot otro pozīciju arī seriāla kopvērtējumā.

Tas ir augstākais Latvijas sportistu rezultāts šajā seriālā, un viens no visu laiku augstākajiem rezultātiem Latvijas rallijkrosā.

Kopvērtējums:

V.BraucējsMašīnaPunkti
1.Egor Sanin(Renault Clio)158
2.Artis Baumanis(Renault Twingo)143
3.Sven Seeliger(Ford Fiesta)134
4.Václav Veverka(Peugeot 208)118
5.Zdenek Kucera(Skoda Fabia)101

Izmantotie resursi:
Autocross.lv