Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Lijcs Eiropas čempionātā uzmet salto, bet smagā cīņā gūst piekto vietu

Juris Grīns
Juris Grīns

Lijcs Eiropas čempionātā uzmet salto, bet smagā cīņā gūst piekto vietu
Nikita Lijcs
Foto: i2.wp.com

Vācijas pilsētā Rendsburgā aizvadīts Eiropas čempionāts ātrumlaivām F4 klasē, uz kuru devās arī "Jurmala Racing Team" pilots Nikita Lijcs.

Uz sacensībām bija pieteikušies 35 dalībnieki, norises vietā bija ieradušies 32 piloti no dažādām valstīm, kas Eiropas čempionātam ir rekordliels skaits. Trasē atļautais dalībnieku skaits bija tikai 15, tāpēc dalībnieki tika sadalīti trijās grupās, lai varētu nobraukt gan treniņus, gan kvalifikāciju. Dalībnieki, kuri uzrādīja labākos rezultātus, piedalījās pamatsacensībās. Četrām laivām, kas palika pirmās "aiz strīpas", notika gandarījuma brauciens.

Nikita kvalifikācijas braucienā izcīnīja trešo vietu, atpaliekot par divām simtdaļām no soma Juho-Mati Manninena un Lielbritānijas pilota Bena Dželfa.

Pirmajā braucienā, startējot no trešās vietas, jau pirmajā taisnē Lijcs cīnījās par pirmo-otro vietu. Diemžēl otrajā taisnē vai nu tehnisku iemeslu dēļ, vai tāpēc, ka trāpījās neveiksmīgi gan vējš, gan citu laivu mestās ūdens šaltis, Nikitas laiva uzmeta salto... Paldies Dievam, sportistam pašam nekas nekait, bet braucienu nebija iespējams turpināt. Veiksme neveiksmē bija tā, ka pirmajā dienā notika tikai kvalifikācija un viens brauciens, tāpēc komandai bija vakars un nakts, lai savestu laivu kārtībā un turpinātu sacensības.

Otrā dienā tika startēts no pēdējās vietas, bet jau pirmajā trases taisnē Lijcs pacēlās uz trešo vietu, un šo pozīciju saglabāja līdz finišam. Trešajā braucienā sportists startēja no trešās pozīcijas, sāka cīnīties par otro vietu, tā tika sasniegta un jau notika tuvošanās līderim. Diemžēl trīs apļus pirms finiša tehnisku iemeslu dēļ – sāka jukt nost dzinējs – vairs nebija iespēju noturēt šo pozīciju. Nācās finišēt pēdējam.

Pēc trešā brauciena tika atrasta problēma – komanda saka paldies par palīdzību lietuviešu draugam Pauļum Stainim, kurš neiekļuva lielajās sacensībās un kļūdas dēļ izstājās jau gandarījuma braucienā. Viņš izpalīdzēja ar rezerves daļām no savas laivas. Palīdzēja arī lietuviešu mehāniķis, tāpēc bija iespējams īsā laikā saremontēt laivu un sagatavot to pēdējam braucienam.

Ceturtajā braucienā atkal bija jāstartē no pēdējās vietas, bet grūtā cīņā Lijcs izvirzījās trijniekā. Viņš cīnījās par otro vietu, bet tad vācu pilotam notika negadījums, arī viņš uzmeta salto un nācās atkal restartēt braucienu. Negadījums ar Vācijas pilotu notika jau gandrīz pašās brauciena beigās, bet, tā kā nebija nobraukti paredzētie procenti, kas ir nepieciešami, lai brauciena rezultātus ieskaitītu, tad tas bija jāsāk no jauna.

Atkārtotā braucienā Lijcs startēja no otrās vietas. Laivu no abām pusēm iespīlēja somu un franču piloti, bet tomēr izdevās izrauties vadībā, vēlāk notika cīņa par otro vietu. Lijcs pietuvojās līderim – franču pilotam, un tā arī noturēja savu pozīciju līdz finišam.

Abas sacensību dienas bija ļoti sarežģīti laika apstākļi – liels vējš, lieli viļņi, bija vairākas avārijas situācijas. Nācās braukt akurāti. Kopumā viss ir kārtībā, komanda ir priecīga par rezultātu, jo īpaši par pēdējo braucienu, - neviens negaidīja, ka cīņu izdosies turpināt līdz galam.

Uz sacīkstēm bija ieradušies arī latvieši, kas dzīvo Vācijā, lai redzētu, kā brauc Latvijas pārstāvis. Tika nobraukti tikai divi braucieni, un ar šiem punktiem pietika piektajai vietai – to ņemot vērā, var teikt, ka augstajai piektajai vietai.

Arī pagājušajā gadā Eiropas čempionātā klājās līdzīgi – lidojums, divi braucieni un piektā vieta.