Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Hemlins uzvar Ričmondā, zināmi visi “Chase for Cup” dalībnieki

Hemlins uzvar Ričmondā, zināmi visi “Chase for Cup” dalībnieki
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā nedēļas nogalē NASCAR organizētā “Sprint Cup” seriāla pēdējā regulārās sezonas posmā, Ričmondā, pie savas trešās uzvaras sezonā tika Denijs Hemlins, kā arī noskaidrojās labāko 16 pilotu komanda, kas cīnīsies par čempiona titulu.

407 apļus garajām sacensībām bija jākļūst par aizraujošu cīņu starp tiem pilotiem, kuri vēlējās iekļūt “Chase for Sprint Cup” izcīņā vai arī sākt šīs sacensības izdevīgākās pozīcijās, taču beigu beigās nekā tāda nebija, jo “Toyota” automašīnas Ričmondas Starptautiskajā autotrekā bija nepārspējamas.

Par posma uzvarētāju kļuva Denijs Hemlins, kuram šī jau ir trešā uzvara sezonā un trešā arī Ričmondā, otro vietu ieņēma Kails Larsons, kurš sezonas izskaņu aizvada pārsteidzoši labi, bet trešais kļuva Martins Truekss jaunākais. Čempionāta līderi Breds Keslovskis un Kails Bušs, kuri šajā sezonā četrreiz katrs ir uzvarējuši, sacīkstes noslēdza, attiecīgi, ceturtajā un devītajā vietā.

Pēc šīm sacensībām arī tika noskaidroti tie 16 piloti, kas piedalīsies “Chase for Sprint Cup” izcīņā. Pretēji citiem sacīkšu seriāliem, “Sprint Cup” sezona tiek iedalīta divās daļās nosacītajā regulārajā sezonā visi cīnās kopā un punkti nāk kopējā ieskaitē, bet regulārās sezonas noslēgumā, kas šosezon bija 26 posmus gara, tiek noteikti 16 labākie piloti, kas turpina cīņu par čempiona titulu, bet pārējiem, lai arī viņi tāpat turpina startēt, savas čempionu ambīcijas jāatliek uz citu gadu.

16 labākie piloti katrs saņem 2000 punktus (+3 punktus par katru uzvaru) un triju posmu garumā visi 16 arī cīnās savstarpējā ieskaitē. Pēc šiem trim posmiem četri vājākie piloti tiek atskaitīti un nākošajos trijos posmos cīnās jau 12 braucēji, bet pēc tam atkal četrus vājākos atskaita līdz uz pēdējo posmu paliek labāko četrinieks, kurš arī nosaka labāko.

NASCAR Sprint Cup Chase for Cup dalībnieki

#PilotsPunkti
1.Kails Bušs2012
2.Breds Keslovskis2012
3.Denijs Hemlins2009
4.Kevins Harviks2006
5.Karls Edvardss2006
6.Martins Truekss jaun.2006
7.Mets Kensets2006
8.Džimijs Džonsons2006
9.Džoijs Logano2003
10.Kails Larsons2003
11.Tonijs Stjuarts2003
12.Kurts Bušs2003
13.Briss Bjušers2003
14.Čeiss Eliots2000
15.Ostins Dilons2000
16.Džeimijs Makmarijs2000

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports


Tjerī Noivils. Foto: wrc.com
1

Noivils un Evanss dalītā līderpozīcijā pēc Horvātijas rallija pirmās dienas

Pēc aizvadītas pirmās sacensību dienas pasaules rallija čempionāta ceturtajā posmā Horvātijā līderpozīciju ar vienādu rezultātu dala Tjerī Noivils un Elfins Evanss, bet Sebastjēns Ožjē no viņiem atpaliek tikai sešas sekundes.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
6

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.