Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Ņikita Lijcs iesaistās cīņā par pasaules čempiontitulu ātrumlaivās

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Ņikita Lijcs iesaistās cīņā par pasaules čempiontitulu ātrumlaivās
Ņikita Lijcs

Somijas pilsētā Kotkā aizvadīts šī gada Pasaules čempionāta pirmais un otrais posms. Gleznaino parku pilsēta vienā no Somijas līčiem pulcēja labākos Formula 4 klases braucējus. Ņemot vērā noteikumus, pie starta tika pielaisti 16 labākie pasaules braucēji, un tostarp arī mūsu Latvijas labākais šīs klases pilots Ņikita Lijcs, kurš startēja ar numuru 71.

Jau brīvo treniņu laikā Lijcs uzstādīja labāko laiku, un tas bija pieteikums cīņai par uzvaru Grand Prix ar pagājušā gada pasaules čempionu.

Kvalifikāciju Lijcs uzsāka daudzsološi un līdz pašām beigām, cīnoties ar Somijas braucēju Tuku Lehtonenu, iekļuva labāko Top 6 pilotu lokā, kurā arī mūsu Latvijas sportists triumfēja. Ņemot vērā, ka Ņikitam izdevās iegūt Pole position, viņš sacensībās startēja no pirmās starta pozīcijas. Visu sacensību laiku Lijcs ar pārliecinošu pārsvaru apsteidza konkurentus, ieņemot stabilu pirmo vietu.

Lijcs uzreiz pēc finiša pauda milzu pateicību savai komandai un radio cilvēkam par profesionālu darbu visas dienas laikā. ‘’Bija ļoti grūti, bet mēs to izdarījām. Esmu ļoti priecīgs un lepns par savu komandu. Zelts!’’ emocijās dalījās Latvijas sportists.

Nākamā diena, kas bija arī nākamais Pasaules čempionāta posms, iesākās ar brāzmainu vēju un intensīvu lietu. Braucēji, kas bija mērojuši tālo ceļu uz Pasaules čempionātu, bija gatavi Somijas ziemeļnieciskajiem laikapstākļiem. Brīvo treniņu laikā Latvijas sportists uzrādīja stabili labāko laiku un noteica toni turpmākajiem dienas notikumiem.

Lijcs pirmajā un otrajā kvalifikācijā uzrādīja absolūti labāko laiku, bet tikai trešajā kvalifikācijas braucienā, cīņā par starta vietu finālā, tikai par pāris sekundes simtdaļām nācās piekāpties Somijas pilotam.

Sacensības Lijcs uzsāka no 2.starta vietas. Jau pirms sacensībām bija skaidrs, ka dienas svarīgākā cīņa būs tieši starp Latvijas un Somijas pilotiem. Starts pilotam izdevās, kur borts bortā viņš devās uz pirmo pagrieziena boju. Trešajā pagrieziena līkumā notika neliela sadursme, kas mūsu sportista laivu praktiski apstādināja un lika uzsākt sacensības no pēdējās pozīcijas distancē. Lijcs cīnījās visiem spēkiem un ar milzu meistarību apsteidza braucējus un soli pa solim pietuvojās 3.vietai, apdzenot savus konkurentus. Cīņas karstumā pilotam sanāca pārkāpt noteikumus, kā rezultātā, Starptautiskās Ūdens Motosporta federācijas tiesnesis lēma izcīnītajai vietai piešķirt vienu soda apli, kā rezultātā Lijcs finišēja kā astotais.

Formulas ātrumlaivu klases kopvērtējumā pēc diviem Pasaules čempionāta posmiem Lijcs ieņem augsto 3. vietu, taču sportists ir gatavs doties uz nākamajiem Formulas posmiem un turpināt cīņu par Pasaules čempiona titulu.

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Urbacāne