Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Nitišs ar bagiju uzvar rallijkrosa sacensībās Igaunijā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Nitišs ar bagiju uzvar rallijkrosa sacensībās Igaunijā
Reinis Nitišs ar savu bagiju
Foto: No sportista personīgā arhīva

Sestdien Igaunijā norisinājās sestais Igaunijas rallijkrosa čempionāta posms, kur Crosskart Xtreme klasē uzvaru svinēja jēkabpilietis Reinis Nitišs.

Uz starta izgāja 49 sportisti. Super1600 un Junior1600 klasē uz starta izgāja arī Arnis Odiņš, kuram pēc trīs kvalifikācijas kārtām bija piektā vieta. Diemžēl savā pusfināla braucienā Arnis, kurš vienīgais brauca ar žigulīti, palika ceturtais, kas liedza viņam iekļūt finālā. Finālā veiksmīgākais bija Janno Ois, kurš par 11 sekundēm apsteidza Glebu Bogdanovu.

Crosskart Xtreme klasē uz starta izgāja divi latviešu sportisti - Jānis Baumanis (vārda un uzvārda brālis Jānim Baumanim, kurš startē Pasaules RX) un Reinis Nitišs. Kvalifikācijā ātrākais bija Ero Nogene (142), kuram sekoja Nitišs (132) un Baumanis (130).

Diemžēl pirmajā pusfinālā finišu nesasniedza Baumanis, kā arī Nogene, kamēr uzvaru svinēja Svens Kokla. Tikmēr otrajā pusfinālā uzvaru svinēja Nitišs. Finālā piecos apļos Nitišs joprojām bija ātrākais ar savu jauno "kamikadzes" bagiju, tādējādi svinot uzvaru. Otrais, zaudējot trīs sekundes, palika Sanders Seps, bet trešais - Kokla.

Supercar klasē ātrākais bija Rolands Murakas. Pirmajā kvalifikācijā otro vietu izcīnīja spēcīgais Andri Ouns, taču turpinājumā sportists uz starta vairs neizgāja.

Visi rezultāti ŠEIT.

Izmantotie resursi:
go4speed.lv