Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvijai dubultuzvara Austrijā, Tomass Štolcermanis dosies uz Brazīliju

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Latvijai dubultuzvara Austrijā, Tomass Štolcermanis dosies uz Brazīliju
Foto: MRG Racing

Jau ziņojām, ka šajā nedēļas nogalē, no 9.-12. augustam Austrijā, Speedworld trasē, norisinājās ikgadējais Rotax Micro Mini Junior festivāls, jeb plašāk zināms kā Eiropas čempionāts braucējiem līdz 16 gadiem. Sacensību noteikumi paredz, ka Micromax un Minimax klašu braucējiem jāstartē ar īres motoriem, kurus braucēji izlozēja pirms galvenajām sacensībām. Šajās sacensībās MiniMax klasē uzvarēja Tomass Štolcermanis un balvā izcīnīja biļeti uz pasaules Rotax Grand Finals sacensībām, kuras šogad norisināsies Brazīlijā.

Kopumā Latviju šajās sacensībās pārstāvēja pieci braucēji – Micromax klasē Aleksandrs Skjeltens, Minimax klasē spēcīgākie mūsu braucēji Mārtiņš Janovskis, Tomass Štolcermanis un Patriks Noels Ločmelis, savukārt Junior klasē startēja Mikus Jasevičš.

MiniMax klasē startēja Tomas, Mārtiņš un Patriks, pusfinālā Tomass bija 4.pozīcijā, bet saņēma 5 sek. sodu un sanāca 7., Mārtiņš startēja 9. vietā un finišā arī bija devītais. Savukārt Patriks Noels Ločmelis startēja kā 24. un finišā bija 14., bet, līdzīgi kā Tomass, arī saņēma 5 sek. sodu un, attiecīgi, iegūta 22.vieta. Finālā Tomass pēc starta tika 4. pozīcijā un tad, aukstasinīgi pa vienam tika galā ar saviem konkurentiem. Mārtiņš Janovskis startā aizbrauca kā astotais un kārtīgi pacīnījās, lai nosargātu šo vietu, bet beigās finišēja 7.vietā. Patriks startēja 22. un ar skaistām apdzīšanām aizcīnījās līdz 13.vietai, bet, diemžēl, startā iesita bamperi un saņēma 5 sek. sodu un finišā viņš bija 20. vietā. Jāpiezīmē ka šajā klasē startē ar divu izmēru šasijām 1040 mm un 1010 mm, un mazo šasiju ieskaitē Mārtiņš bija visaugstāk, tādējādi izcīnot uzvaru šajā kategorijā, Patrikam mazo šasiju ieskaitē 4.vieta. Tātad Latvija var lepoties ar divām pirmajām un vienu 4.vietu.

Micromax klasē Aleksandrs Skjeltens finālā no 18.vietas tika līdz 15., kas 34 braucēju konkurencē ir labs rezultāts, Junior klasē startējošais Mikus Jasevičs pusfinālā startēja 11. vietā, veica labu, stabilu braucienu un finišu sasniedza savā 11.vietā. Diemžēl fināls neizvērtās tik veiksmīgs, jo pēc starta Mikus pacēlās uz 9.vietu, bet vienā no līkumiem konkurents viņu izstūma ārā no trases, līdz ar to Mikum garām pabrauca garām vairāki sportisti, tādēļ finišā viņš palika 13.pozīcijā.

Tātad kopsummā Latvijai mūsu sportisti Austrijā izcīnīja dubultuzvaru. Tas ir nebijis notikums Latvijas kartinga vēsturē. Īpašs prieks par mazajiem sportistiem un tas izdevies tikai tādēļ, ka viņiem ir tik labi, azartiski un zinoši vecāki, treneri un mehāniķi, kuri spēj nodrošināt saviem braucējiem nepieciešamos apstākļus, kas, savukārt, ļauj izcīnīt tik augstvērtīgus rezultātus.

Izmantotie resursi:
LAF – Latvijas automobiļu federācija