Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Baumanis: ''Braukšana bija sarežģīta, tomēr to visu darām nākotnes vārdā''

Baumanis: ''Braukšana bija sarežģīta, tomēr to visu darām nākotnes vārdā''
Foto: Tom Banks

Pirmajā Beļģijas RX dienā Jānis Baumanis demonstrēja lielisku ātrumu, taču starta palaišanas sistēma un priekšā lēni braucošie konkurenti neļāva pacīnīties par vadošajām pozīcijām.

JĀNIM APĻU LAIKI KĀ RŪPNĪCAS VIENĪBU BRAUCĒJIEM
Jau ar pirmajiem apļiem šodien bija jūtams Jāņa lieliskais ātrums. Pēc pamatīga darba ar mašīnas piekari Baumanis treniņbraucienus noslēdza septītajā vietā. Jaunā sistēma startam vēl jāattīsta, jo tās problēmu dēļ pirmajā kvalifikācijā pēc starta Jānis nonāca piektajā vietā savā braucienā. Turpinājumā izdevās noturēt ļoti ātru tempu, kas līdzinājās rūpnīcu vienību braucējiem. Pirmā kārta tika noslēgta ar 13. rezultātu kopējā ieskaitē.

Otrajā kvalifikācijas kārtā izdevās krietni labāks starts. Arī šoreiz ātrums liecināja, ka ir iespēja konkurēt ar vadošo komandu pārstāvjiem, taču pēdējā aplī nācās iestrēgt aiz priekšā lēni braucošā Kevina Ēriksona. Tā rezultātā tika zaudētas vairākas sekundes un Jānis dienas otro braucienu noslēdza 14. vietā. Pēc pirmās sacensību dienas Jānis Baumanis dala 14. vietu, tomēr ātrums un konkurentu rezultāti ļauj cerēt uz progresu pēdējās kvalifikācijas kārtās.

“ESMU PRIECĪGS PAR ĀTRAJIEM APĻIEM”
Jānis Baumanis: “Šīs sacensības izmantojam kā izmēģinājumu jaunajiem regulējumiem, ar ko ceram būt ātrāki sausā trasē. Dažbrīd veicām ļoti konkurētspējīgus apļu laikus. Ar šiem regulējumiem kļūdām vietu nav, tomēr dažbrīd pats nenobraucu precīzi. Braukšana bija sarežģīta, tomēr to visu darām nākotnes vārdā, lai, ne tikai sezonas otrajā pusē, bet jau no nākamajiem posmiem zinātu, kādus regulējumus izvēlēties uz sausas trases, jo lietainos apstākļos ir atrasts lielisks risinājums. Izdarīju visu, ko varēju, tādēļ esmu priecīgs par ātrajiem apļiem, līdz ar to viss ir labi. Diemžēl kaut kāds neveiksmes factors visu laiku stāv klāt. Pirmajā kvalifikācijas kārtā ļoti daudz laika tika zaudēts pirmajā aplī. Otrajā kārtā viss gāja lieliski un vajadzēja būt labam rezultātam, bet pēdējā aplī paliku aiz Kevina Ēriksona, kuram bija mīksta riepa, tomēr garām tikt neizdevās. Viņš paveica lielisku darbu nosedzot savu pozīciju, līdz ar to finišā zaudēju pa 1 sekundes simtdaļu. Varbūt pat labi, ka tā, jo rīt varēšu braucienu uzsākt no pole position. Nav nekāda iemesla nokārt galvu – tagad jāsagatavo mašīnu un rīt tik uz priekšu!”

Informāciju sagatavoja:
Aldis Putniņš


Tjerī Noivils. Foto: wrc.com
1

Noivils un Evanss dalītā līderpozīcijā pēc Horvātijas rallija pirmās dienas

Pēc aizvadītas pirmās sacensību dienas pasaules rallija čempionāta ceturtajā posmā Horvātijā līderpozīciju ar vienādu rezultātu dala Tjerī Noivils un Elfins Evanss, bet Sebastjēns Ožjē no viņiem atpaliek tikai sešas sekundes.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
6

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.