Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Pilskalnos pārliecinoši uzvar Gabrāns un Veģeris

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Pilskalnos pārliecinoši uzvar Gabrāns un Veģeris
Foto: autocross.lv

LAF Folkreisa Ziemas kausa trešajā posmā uzvaru sasniedza Ivo Gabrāns, bet LAF Krosa komisijas autokrosa kausa trešajā posmā uzvaru sīvā konkurencē guva Jānis Veģeris. Abu uzvarētāju pārsvars bija pārliecinošs.

Folkreisa finālā Ivo Gabrāns ātri tika galā ar konkurentiem, fināla laikā veidojot ievērojamu pārsvaru pār sekotājiem. No konkurentiem aizbēga arī Dainis Krūmiņš, kurš finišēja otrais, sasniedzot augstāko rezultātu folkreisā. Savukārt par trešo vietu noritēja mežonīgas cīņas, kurās iesaistījās gandrīz visi pārējie brauciena dalībnieki. Rezultātā trešo vietu sasniedza Artis Biezais. Sekojušajās pozīcijās – Sandris Vigulis, Viktors Freimanis, Viesturs Plētiens, Edvīns Vansovičs, Emīls Baltaiskalns, Andrejs Špels, Māris Zālītis un Kaspars Cikmačs. Visi 11 finālā startējušie braucēji veica visus fināla septiņus apļus. Uz starta neizgāja Jānis Kļava, kurš iekļuva finālā no pusfināla – viņš dalīja auto ar Sandri Viguli, kurš jau bija kvalificējies finālam.

Komandu vērtējumā uzvara Kavita V komandai (Gabrāns, Zālītis, Kļava). Labākais juniors – Mairis Vigulis.

Gabrāns ir trešais uzvarētājs šīs sezonas trijos posmos.

Pēc sacīkstes ievērojamu aktivitāti uzņēma mašīnu pirkšanas process – kopumā pieteikumi tika saņemti uz piecām mašīnām. Krūmiņš, Plētiens un S.Vigulis palika pie saviem auto (lielā mērā tāpēc, ka paši arī organizēja aizstāvību pret neesošiem uzbrukumiem), savukārt mašīnas zaudēja Freimanis (nonāks Gabrānu ģimenes garāžā) un Jānis Jakimenko.

Kopvērtējumā pēc trim posmiem līderis ar 49 punktiem ir Gabrāns, seko Biezais (43), Baltaiskalns (41), Krūmiņš (32), Plētiens (30), Zālītis un Freimanis (pa 29).

LAF Krosa komisijas kausa sacīkstē uz starta izgāja visi 15 pieteiktie dalībnieki. Lai arī konkurence milzīga un braucēju sastāvs ievērojams, sacīkste notika bez asumiem, taču ar sportiskām un aizraujošām cīņām. Perfektu sacīksti aizvadīja Jānis Veģeris, kurš vienīgais prata uzvarēt visos četros kvalifikācijas braucienos, kā arī finālā, kurā viņa pārsvars bija ievērojams. Uz nākamajām pozīcijām bija vairāki konkurenti, galvenokārt Edijs Ošs, Jānis Kozlovskis un Uģis Traubergs. Džokera apļu veikšanas stratēģijas izvērtās par labu Traubergam – viņš otrais, bet turpat aiz viņa arī Ošs. Kozlovskis ceturtais, sekoja Ritvars Zobens, Arnis Odiņš, Juris Zembergs, kā arī par apli apdzītie Kristaps Grunte un Andis Kļava. Finālā izstājās Ģirts Kuzmanis, kā arī Māris Lapšāns un Raivis Grigorovičs, kuri apstājās jau pirmajā līkumā, turklāt Grigorovičs cīņu pabeidza ar riteņiem gaisā.

Vēl pirms fināla tehnisku problēmu dēļ izstājās Juris Spīķis (ātrumkārba), Armands Plūme (reduktors) un Juris Smilga (motors).

Kopvērtējumā pēc trim posmiem līderis ir Veģeris ar 48 punktiem, seko Ošs un Kļava (pa 35), Kristaps Grunte (22), Roberts Vītols (20) un Lapšāns (19).

Nākamais abu seriālu posms paredzēts 25. februārī Bauskā, Mūsa Raceland trasē.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv