Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Veidojas rallijkrosa kausa aprises

Veidojas rallijkrosa kausa aprises
Jānis Borševskis
Foto: Kaspars Cikmačs

Turpinās darbs pie Latvijas rallijkrosa kausa izcīņas nolikuma un tehniskajiem noteikumiem, taču aprises kļūst arvien skaidrākas. Pirmajā sezonā plānoti trīs posmi, četras automašīnu klases.

Klašu ziņā apstiprināts iepriekš plānotais ieskaišu komplekts: Super 1600, TouringCar, SuperCar un VAZ Klasika.

Laikā līdz seriāla startam lielākās diskusijas izraisa TouringCar klase. Starptautiski tā zināma kā aizmugures piedziņas kategorija līdz 2000 kub. cm. Taču Latvijas krosam raksturīga arī šādas kubatūras priekšpiedziņas. Atsevišķi tās pārstāvji izteikuši vēlmi startēt arī nacionālajā rallijkrosā. Tā kā sezona būs eksperimentāla un daudzas lietas izmēģināmas, šobrīd tiek plānots, ka TouringCar klasē varēs startēt arī priekšpiedziņas auto braucēji.

Super 1600 klase būs, tradicionāli, priekšpiedziņas līdz 1600 kub. cm, SuperCar – klase pilnpiedziņas mašīnām, bet VAZ Klasika – žiguļu standarta klasei.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv