Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Džensons Batons ar 1988. gada "Jaguar" startēs Lemānā

Džensons Batons ar 1988. gada "Jaguar" startēs Lemānā
1988. gada Lemānas "Jaguar"
Foto: legacydiecast.com

2009. gada F1 pasaules čempions šogad plāno piedalīties Lemānas 24 stundu sacīkstēs vēsturiskajām automašīnām jeb "Le Mans Classic", kur startēs ar 30 gadus senu "Jaguar" spēkratu.

Batona rīcībā uz sacensībām būs "Group C" klases "Jaguar XJR9", ar ko 1988. gadā Lemānas 24 stundu sacensībās pirmo vietu guva Endijs Volless, kā arī bijušie F1 piloti Džonijs Damfrīss un Jans Lammerss. Toreiz Lammersam pēdējo sacīkšu stundu nācās mocīties ar salūzušu ātrumkārbu, jo nebija iespējams pabraukt ceturtajā pārnesumā. Neskatoties uz to, tika gūta uzvara.

Tāpat 1988. gadā Martins Brandls ar šo auto kļuva par pasaules čempionu, bet "Jaguar" spēja uzvarēt komandu ieskaitē.

"Le Mans Classic" sacensības norisināsies 7. un 8. jūlijā, kamēr Lemānas 24 stundu brauciens, kur tiek startēt ar jaunāko tehniku, notiks dažas nedēļas agrāk - 16. un 17. jūnijā.

Jau tika ziņots, ka Batons 2018. gadā ieplānojis dalību arī Japānā bāzētajā "Super GT" čempionātā. Tagad oficiāli apstiprināts, ka brits pārstāvēs "Team Kunimitsu" un startēs ar "Honda NSX-GT" automašīnu, bet viņa komandas biedrs, ar ko nāksies šo auto dalīt, būs japānis Naoki Jamamoto, kurš pērn divreiz kāpa uz pjedestāla un kopvērtējumā guva septīto vietu. Čempionātā šogad būs astoņi posmi, un tas sāksies aprīlī Aidas trasē.

Izmantotie resursi:
Google


, 2018-01-12 13:03, pirms 6 gadiem
Kāda ir ideja kāds zin? Kāpēc tāda izvēle
, 2018-01-12 13:55, pirms 6 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Kāda ir ideja kāds zin? Kāpēc tāda izvēle
kādas vēl ir izvēles? nesaprotu īsti jautājumu - normāls pasākums un nereāli stiligs Jag
, 2018-01-12 15:00, pirms 6 gadiem
Lemānas jaguāri ar Silk Cut reklāmu joprojām ir leģendāri zvēri
, 2018-01-12 16:33, pirms 6 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Kāda ir ideja kāds zin? Kāpēc tāda izvēle
Grand Turismo šitos monstrus var uzregulēt līdz 400kmh, bija jāmaina tikai diferenciālis.
Līdz 91.gadam bija zelta ēra, katra komanda varēja darīt ko un kā grib, nebija nekādi stulbi ierobežojumi tehnoloģiskai attīstībai.
, 2018-01-12 19:57, pirms 6 gadiem
amatier, ir cilvēki, kuri kādu ne pārāk vērtīgu pirkstu būtu gatavi ziedot, lai izplēstu pa Lemānu ar vienu no skaistākajiem tur redzētajiem briesmoņiem.
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.
Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.