Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

LAF SAK atskatās uz aizvadīto gadu un gaida nākamās sezonas startu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

LAF SAK atskatās uz aizvadīto gadu un gaida nākamās sezonas startu
Artūrs Šimins minirallijā "Latvija 2016"
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Jau šīs nedēļas nogalē ar “Rally Alūksne” startēs arī Latvijas Automobiļu federācijas Standartautomobiļu komisijas (LAF SAK) pārziņā esošo sacensību sezona. Jaunās sezonas priekšvakarā LAF SAK vadītājs Juris Mūrnieks atskatās uz iepriekšējo gadu, kā arī ieskicē plānus 2017.gadam.

“LAF SAK pārziņā ir Latvijas rallijsprinta čempionāts, kausa izcīņa minirallijā, kā arī Latvijas čempionāts un kausa izcīņa rallija supersprintā. 2016.gadā ir norisinājušies septiņi rallijsprinta čempionāta posmi, piecas sacīkstes minirallija kausa izcīņā un sešas rallija supersprinta sacensības.

Pagājušajā sezonā deviņi LAF SAK sportisti izcīnījuši Latvijas čempionu goda nosaukumu, seši – kļuvuši par sporta meistaru kandidātiem un Valts Zvaigzne saņēmis augstāko apbalvojumu, kļūstot par sporta meistaru autosportā.

2017.gada rallijsprinta čempionātu veidos seši posmi, un gandrīz visi no tiem, ņemot vērā patreizējo situāciju Latvijas rallijā un rallijsprintā, tiks rīkoti kopā ar rallija čempionāta sacensībām.”

Stāsta LAF SAK vadītājs Juris Mūrnieks: „Lepojamies ar „Rally Alūksne”, kas sešus gadus ir bijis LAF SAK Latvijas rallijsprinta čempionāta posms, bet šogad atklās Baltijas ralliju sezonu kā Latvijas un Igaunijas rallija čempionātu posms. Iepriekšējos gados, esot šo sacensību novērotājs, varu teikt, ka „Rally Alūksne” noteikti būs viens no šīs sezonas aizraujošākajiem rallijiem.”

Jauns izaicinājums sagaida „Saldus” rīkotājus, kuri bez līdzšinējām minirallija sacensībām 2017.gadā organizēs Latvijas čempionāta posmu rallijsprintā.

Arī jaunajā sezonā turpināsim sadarbību ar lietuviešiem, veidojot apvienotos sacensību posmus. Lietuvas sportisti dosies uz Latviju, lai startētu rallijsprintā „Alūksne”, savukārt mūsu sportisti nākamvasar startēs rallijsprintā „Viekšniai”.

Diemžēl nākošajā gadā nenotiks rallijsprints „Gulbis”, bet tā līdzšinējie organizatori Gulbenes pusē rīkos minirallija sacensības.”

Jau vairākas sezonas viena no LAF SAK autosporta disciplīnām ir minirallijs. Komentē Juris Mūrnieks: „Minirallija sezona, kur kausa izcīņa nākamgad notiks sešos posmos, nu jau tradicionāli tiks atklāta ar ziemas sacensībām „Madona” janvāra beigās.

Pie jaunumiem varam minēt to, ka nākamgad minirallija kausa izcīņas seriālu papildinās divas līdz šim nebijušas sacensības – „Karosta” Liepājā un sezonas noslēgumā galvaspilsētā plānotais minirallijs „Rīga 2017”.

Runājot par rallija supersprinta čempionātu, patreiz strādājam pie tā, lai atrastu un atklātu jaunas trases, un pirmā rallija supersprinta sacensība varētu norisināties maijā”.

Informāciju sagatavoja:
Dace Janova, LAF SAK preses sekretāre