Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Rupeiks brauks kopā ar Stupeli

Rupeiks brauks kopā ar Stupeli
Māris Rupeiks šogad nebrauks kopā ar Haraldu Kurpnieku
Foto: Vita Ziemele

2010. gada sezonā pasaules čempionātā motokrosā blakusvāģu klasē Māris Rupeiks startēs kopā ar Kasparu Stupeli. Finansiālu apsvērumu dēļ tiek pārtraukta astoņu gadu sadarbība ar Haraldu Kurpnieku.

Ņemo vērā to, ka šogad finansējumu Rupeika un Kurpnieka komandai atteikusi ''Latvijas Valsts meži'', Mārim nācies stāties izvēles priekšā - likt punktu aktīvajām sporta gaitām vai meklēt citus sadarbības variantus.

Rasts risinājums startē kopā ar divkārtējo pasaules čempionu Kasparu Stupeli, kurš komandā ienāks ar savu finansējumu. Stupelis par pasaules čempionu kļuva 2003. un 2004. gadā, būdams nīderlandieša Daniela Vilemsena kantētājs, bet turpmākajos gados vēl trīs reizes pasaules čempionāta kopvērtējumā izcīnīta vieta uz goda pjedestāla, bet 2009. gada sezona Kasparam izvērtās neveiksmīga, jo ar beļģi Nikiju Pulinksu kopvērtējumā tikai 12. vieta.

Sportacentrs.com sazinājās ar Stupeli, kurš pastāstīja par sadarbību ar Rupeiku: ''Pa lielam viss jau ir sarunāts, atlicis pārrunāt vien detaļas. Rīt vēl tiksimies un vienosimies par pēdējām niansēm.''

Jautāts par 2010. gada sezonas programmu, Stupelis atklāja, ka tikšot braukts aptuveni 25 sacensībās: ''Būs pilna pasaules čempionāta programma, Beļgijas un Vācijas čempionāti, kā arī dažas komercsacīkstes. Faktiski nekam citam laika neatliks, jo gandrīz katru nedēļas nogali būs kādas sacīkstes. Vācijas čempionāts ir ļoti nopietns. Tajā piedalās gan vietējie sportisti, gan atbrauc džeki no Nīderlandes un Beļģijas. Šos mačus vairāk izmantosim, lai noslīpētu sadarbību ar Māri.''

''Ar Serģi (Kristeru) bija sarunas par iespējamo kopā braukšanu Latvijas čempionātā un varbūt dažos pasaules čempionāta posmos, taču, zinot to, ka braukšu kopā ar Rupeiku, variants ar Serģi atkrīt, jo nesanāks laikam tam,'' par braukšanu ar Serģi stāsta Stupelis.

Runājot par mērķiem gaidāmajā sezonā, Kaspars ir ambiciozs: ''Tikai un vienīgi pašas augstākās vietas - čempiona tituls. Ar tādu tehniku, kāda būs mums, mazus mērķus nedrīkst uzstādīt!''

Izmantotie resursi:
rupeiks.lv


, 2010-01-12 18:07, pirms 14 gadiem
Paveerojot Hari peedeejaas paaris nedeeljas, shis pieveersies citam sporta veidam...
, 2010-01-12 18:07, pirms 14 gadiem
finanses, finanses... bet prieks ka buus tiira latvieshu ekipaazha
, 2010-01-12 18:09, pirms 14 gadiem
iirulatvis rakstīja: Paveerojot Hari peedeejaas paaris nedeeljas, shis pieveersies citam sporta veidam...
Litrabolam???
, 2010-01-12 18:17, pirms 14 gadiem
super, šogad būs nepajokam divas spēcīgas ekipāžas, brāļi Daideri un Rupeiks ar Stupeli

P.S lai veicas čaļiem, tiekamies Ķegumā
, 2010-01-12 18:19, pirms 14 gadiem
King#23 rakstīja: Litrabolam???
taa izskataaas!!! vieteejos klubus vnk spridzina
, 2010-01-12 18:36, pirms 14 gadiem
nu skatoties uz to ka pagājušā gadā tieši finašu dēļ Rupeikam bija tik daudz nullītes, jo nevarēja dabūt jaunu motoru, tad šis pavērsiens ir ok. savukārt ja Daideri arī nedabūs finanses, tad viņi uz neko dižu var necerēt.
, 2010-01-12 19:08, pirms 14 gadiem
tad jau sogad sergi neredzesim!!! ja vieniigi ar kurpnieku!!!
lai veicas jaunajai komandai!!!!
, 2010-01-12 19:54, pirms 14 gadiem
Dzhimmijs rakstīja: finanses, finanses... bet prieks ka buus tiira latvieshu ekipaazha
Īsti nesaprotu, ko ar to domā, jo arī Kurpnieks taču ir latvietis.

Žēl, ka vairs nebrauks kopā Rupeiks ar Kurpnieku, bija pierasts pie šādas ekipāžas.
, 2010-01-13 08:48, pirms 14 gadiem
PIXBO rakstīja: tad jau sogad sergi neredzesim!!! ja vieniigi ar kurpnieku!!!
lai veicas jaunajai komandai!!!!
Serģis trenējās kopā ar holandieti Kristianu Verhāgenu! Tā ka redzēsi arī Serģi pie moča stūres!
, 2010-01-13 09:34, pirms 14 gadiem
DeeHaaBee rakstīja: Serģis trenējās kopā ar holandieti Kristianu Verhāgenu! Tā ka redzēsi arī Serģi pie moča stūres!
par nedelu esi atpalicis no dzives! Verhāgens ir jau vesture! Noperc pagajusho SA!
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
15

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.