Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvieši sacīkstēs Dubaijā cīnīsies pret F1 čempionu Alonso

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvieši sacīkstēs Dubaijā cīnīsies pret F1 čempionu Alonso
"Openkart Latvia" komandas sportisti. Foto: Openkart.lv

8. decembrī uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem devusies "Openkart Latvia" komanda, lai nedēļas nogalē piedalītos vienā no pasaulē prestižākajām hobijkartinga komandu izturības sacīkstēm - "Dubai Kartdrome 24HRS". Komanda uz sacensībām dodas ar Normundu Skreiju, Jāni Čudovu, Rūdolfu Šmitu un Didzi Grāvīti sastāvā, bet tās darbības menedžēt palīdzēs Krišs Jaunzemis un Harijs Cīrulis.

Šī būs ceturtā mūsu komandu vizīte Dubaijā pēdējo piecu gadu laikā, tiesa gan, nevienam no četriem braucējiem iepriekšēja pieredze šajā trasē nav, bet pieredze šādās sacensībās ir Jānim un Rūdolfam, kuri maijā piedalījās 24 stundu sacīkstē Miltonkeinā Anglijā un kopā ar Edgaru Sproģi, Dāvi Zalmanu, Mārtiņu Zalmanu un Dānielu Lāci izcīnīja augsto 11. vietu. Vīri Dubaijas sacīkstei ir ļoti nopietni gatavojušies, tostarp rūpējoties par labu fizisko kondīciju, bet papildu motivācija noteikti būs divkārtējā F1 pasaules čempiona Fernando Alonso dalība šajās sacīkstēs.

Līdz trešdienai komanda atpūtusies un aklimatizējusies Persijas līča klimatam Abū Dabī, bet tagad pārcelsies uz Dubaiju, lai aizvadītu treniņbraucienus. Pašai sacīkstei starts tiks dots piektdien, 13. decembrī plkst. 10.00 pēc Latvijas laika, bet finišs tieši 24 stundas vēlāk, sestdienas rītā. Reģionam visnotaļ netipiskus laikapstākļus prognozē sinoptiķi - pa dienu drīzāk Latvijas vasarai atbilstoši apmēram +24 grādi un pat iespējams neliels lietus, bet naktī gaisa temperatūra var noslīdēt pat zem +20 grādiem - ne miņas no tipiskajiem +30, bet, protams, laika prognoze vēl var mainīties.

Šogad šī būs jau trešā nedēļas nogale, kad brīvdienu kārtību ietekmēs "Openkart" braucēju dalība starptautiskās sacensībās - bez maijā notikušās 24 stundu sacīkstes Miltonkeinā, jūlijā sekojām Andreja Laipnieka gaitām "Sodi World Series" Pasaules finālā Liņjano trasē Itālijā.

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības