Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Vēbers aizvadījis pirmos Lemānas auto testus

Vēbers aizvadījis pirmos Lemānas auto testus
"Porsche" Lemānas prototips
Foto: skynetblogs.be

Līdzšinējais "Red Bull" komandas F1 pilots Marks Vēbers piedalījies pirmajos testu braucienos ar "Porsche" prototipu, ko austrālietis pilotēs 2014. gada sezonā.

Pēdējos LMP1 klases prototipa testus, ar ko "Porsche" plāno startēt 2014. gada Lemānas 24 stundu sacensībās, komanda aizvadīja Algarves trasē, Portugālē.

37 gadus vecajam Vēberam līgumsaistības ar F1 komandu "Red Bull" gan joprojām nav beigušās, taču tā ir devusi zaļo gaismu laicīgi sākt testus "Porsche" sastāvā. Oficiāli par "Porsche" komandas pilotu Vēbers kļūs tikai 1. janvārī.

"Gribu pateikties "Red Bull" par doto iespēju iesaistīties šajā projektā laicīgāk," sacīja Vēbers, kuru kompānija "Red Bull" turpinās sponsorēt arī 2014. gadā. "Tagad mūsu priekšā ir tāls ceļš ejams un būs jāpadara daudz smaga darba. Es ļoti labi apzinos, ko tas nozīmē."

Testus "Porsche" turpinās nākošā gada sākumā. 2014. gada sezonā komanda atgriezīsies sacensībās, ar divām mašīnām startējot Izturības sacīkšu pasaules čempionātā (WEC), tostarp Lemānas diennakts sacensībās. Šobrīd "Porsche" komanda jau noslēgusi līgumu arī ar Nīlu Jani, Romēnu Dumā un Timo Bernhardu.

"Šodien ieguvu ļoti daudz pieredzes," pēc veiktajiem testiem sacīja Vēbers, kura uzdevums šajā dienā bija vispārīga Lemānas auto iepazīšana.

Marks Vēbers jau startēja Lemānas 24 stundu braucienā 1998. un 1999. gadā, kad pārstāvēja "Mercedes" rūpnīcas komandu, taču abos gadījumos finišu nesasniedza.

"Porsche" gatavojas atgriezties Lemānā:

Tikmēr pēc F1 sezonas beigām Marks Vēbers ir aizvadījis paša rīkotās "Tasmania Challenge" izturības sacensības, kurās dalībniekiem skrienot, braucot ar velosipēdu un peldot jāmēro noteikts maršruts.

Ieskats 2013. gada "Mark Webber Tasmani Challenge" sacensībās:

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...


Džefrijs Herlingss. Foto: mxgp.com

Herlingss pēc nākamās sezonas varētu noslēgt MXGP karjeru

Holandiešu motosportists Džefrijs Herlingss šobrīd vēl nav izlēmis, vai turpinās motokrosa braucēja karjeru pēc nākamā gada, kad beigsies viņa pašreizējais līgums ar "Red Bull KTM Factory Racing" komandu. Iespējams, šī viņam ir priekšpēdējā sezona pasaules čempionātā.

Autosportā atgriežas leģendārais ražotājs "Lola"

Pēc vairāk nekā desmitgades pārtraukuma uz starptautiskās autosporta skatuves atgriezīsies leģendārais sacīkšu auto ražotājs "Lola", kas sadarbībā ar "Yamaha" izveidojis jaunu projektu startēšanai "Formula E" čempionātā.
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.