Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Mārcis Martini

Reklāmraksts: Sporta totalizators motosportā

Derību slēgšana, liekot likmes, ir iespējama teju katrā sporta veidā, arī motosportā. Motosports ir aizraujošs sporta veids, kas sniedz dažādas iespējas derību slēgšanai. Sporta totalizatori ir populāri, jo tajos uzvaru nosaka derību slēdzēja prasmes un zināšanas. Tāpēc, ja tev ir daudz zināšanu par kādu sporta veidu, liec tās lietā! Piemēram, OlyBet piedāvā iespēju slēgt derības un likt likmes par dažādiem sporta veidiem. Sniegsim nelielu pārskatu par derību slēgšanu motosportā.

Sporta likmes - kā tas darbojas?

Sporta likmju princips ir šāds - prognožu veicēja laimesta lielums ir pilnībā atkarīgs no koeficienta jeb reizinātāja lieluma. Dažādiem notikumiem ir dažādi koeficienti. Tāpat arī dažādiem rezultātiem ir dažādi koeficienti. Tas ir tāpēc, ka sporta likmju organizators katram rezultātam nosaka dažādu varbūtību.

Sporta totalizatorā var izteikt šādas likmes:

Vienkāršā likme - visparastākā likme, kuras gadījumā koeficients tiek reizināts ar likmes lielumu.
Kombinētā likme - šīs likmes gadījumā tiek vienlaicīgi izdarītas prognozes attiecībā uz vairākiem notikumiem. Tātad, ja viena no prognozēm nav pareiza, tiek zaudēta visa likme.
Āzijas handikaps - šīs likmes gadījumā vājākajai komandai tiek dotas priekšrocības, palielinot uzvarai nepieciešamo rezultātu, tāpēc spēcīgajai komandai ir jāpieliek lielākas pūles uzvaras gūšanai. Šādā veidā tiek mēģināts izlīdzināt likmes.

Sporta likmes motosportā

Derību slēgšana motosportā ir, pirmkārt, piemērota tiem, kuri pārzina šo sporta veidu un kuriem ir zināmi sportistu vājie un stiprie punkti. Ja zini, ka bieži vien spēj prognozēt sacensību rezultātus, tad nevilcinies likt lietā savu nojautu un zināšanas.

Motosports lielā mērā ir neprognozējams. Piemēram, rallijā braucējiem nereti liek vilties automašīna vai tās dzinējs, tāpēc izmaiņas notiek ātri un rezultāti var būt neparedzami. Motosportā svarīgs ir ne tikai uzvarētājs, bet arī citi faktori, piemēram, punktu skaits. Tāpēc ieteicams vērot arī pirmo desmit vietu pretendentus un likt likmes, piemēram, uz to, kāds būs pirmo desmit vai pirmo sešu vietu sadalījums, kas dod vairāk iespēju nekā tikai derību slēgšana par uzvarētāju.

Kāpēc slēgt derības motosportā?
 Iespēja likt likmes par dažādām motosporta disciplīnām.
 Augsti koeficienti.
 Prognozēšana ir dinamiska.
 Motosports ir piemērots Live likmju veikšanai.

Motosportā var koncentrēties gan uz punktiem, gan uzvaras pozīcijām, gan arī uzvarētājiem. Tas īpaši attiecas uz Formula 1, kur svarīga ir punktu sistēma, jo tā ir saistīta gan ar vadītāju, gan ar komandu. Kopumā motosporta sacensībās svarīgi ir apļi, distance, laiks, tehniskie aspekti, reitingi un posmi. Tas, cik būtisks ir katrs no šiem aspektiem, lielā mērā ir atkarīgs no tā, par kādu motosporta veidu tiek slēgtas derības.

Likmju likšana reālajā laikā

Likmju likšana reālajā laikā jeb Live likmes ir derību slēgšana sacensību vērošanas laikā. Pirms spēles sākuma bukmeikers ir noteicis koeficientus. Sākoties spēlei, parastās sporta likmes pārtop par Live likmēm, un koeficienti sāk mainīties atkarībā no spēles notikumiem.

Koeficienti galvenokārt mainās būtisku notikumu un veikto likmju rezultātā. Notikumi ietver visu to, kas notiek sacensību laikā un var ietekmēt sportista vai komandas veiktspēju vai sacensību vidi. Tāpat katra likme par uzvaru vai zaudējumu maina gan uzvaras, gan arī zaudējuma prognozes koeficientu nākamajam likmes veicējam. Koeficientus ietekmē katrs sīkums, piemēram, futbolā to var ietekmēt bumbas izsišana vai stūra sitiens, bet rallijā - izbraukšana no trases u.c. Ja spēlē ir kāds būtisks pavērsiens, koeficienti uz pāris sekundēm tiek slēgti, līdz tie tiek atjaunoti.

Katram bukmeikeru birojam ir savs algoritms, kas automātiski atjauno koeficientus atkarībā no spēles notikumiem. Tāpēc, pat slēdzot derības Live likmēs, ir noderīgi iepazīties ar koeficientiem dažādās sporta totalizatoru lapās.

Live likmju priekšrocības:
 Vairāk jaunu iespēju derību slēgšanai.
 Ātrs temps.
 Lielāka elastība.
 Iespēja mainīt lēmumu atkarībā no sportista vai komandas rezultāta.


Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.
Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.