Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Batons kļūst par čempionu Japānā: "Šis ir tikpat liels tituls kā F1"

Juris Grīns
Juris Grīns

Batons kļūst par čempionu Japānā: "Šis ir tikpat liels tituls kā F1"
Džensona Batona 2018. gada sacīkšu auto. Foto: Super GT

Britu autosportists Džensons Batons, šīs nedēļas nogalē notikušajā sezonas pēdējā posmā kļuvis par Japānā bāzētā "Super GT" seriāla čempionu, atzīstot, ka šis tituls ir tikpat liels kā savulaik "Formulā 1" izcīnītais.

2009. gadā Batons kļuva par F1 pasaules čempionu, bet pēdējo sezonu aizvadīja 2016. gadā. Šogad viņš pirmo reizi karjerā startēja Lemānas 24 stundu sacīkstēs, kur gan līdz finišam netika, kā arī aizvadīja debijas sezonu "Super GT" čempionātā Japānā, kur viņam ir īpaši kupls līdzjutēju pulks.

Japānā Batons pārstāv "Team Kunimitsu" komandu, startējot ar "Honda NSX-GT" sacīkšu auto, ko dala ar pārinieku Naoki Jamamoto. Sezonas laikā notika astoņi posmi tādās trasēs kā Okajama, Fudži, Suzuka, Motegi un citās, bet sacensību garums bija no 250 kilometriem līdz pat 500 jūdzēm.

"Super GT" čempionātā cīņas ir spraigas un neviena komanda izteikti nedominē. Batons un Jamamoto šogad bija uzvarējuši tikai sestajā posmā Sugo trasē un pēdējās sacensībās Motegi, kur bija jāveic 250 km distance, tika noskaidroti kopvērtējuma uzvarētāji. Te Batons ar komandas biedru finišēja trešajā vietā, bet noturēja aiz muguras Rijo Hirakavas un Nika Kesidija duetu no "Lexus Team KeePer Tom's" vienības, kuri finišēja ceturtie.

Kopvērtējumā Batons/Jamamoto uzveica Hirakavu/Kesidiju vien par trim punktiem, kamēr Motegi posma uzvarētāji Tomoki Nojiri un Takuja Izava no "Autobacs Racing Team Aguri" vienības sezonu pabeidza trešajā vietā, čempioniem piekāpjoties par septiņiem punktiem. Punkti tiek izcīnīti pēc sistēmas 20-15-11-8-6-5-4-3-2-1, vien Fudži 500 jūdžu sacīkstēs tā nedaudz atšķiras.

"Šīs bija grūtas sacīkstes, kurās viegli nebija ne brīdi, tādēļ šo titulu tas padara vēl jo īpašāku," pēc finiša teica Batons. "Šis ir viens no grūtākajiem čempionātiem pasaulē. To saku es, kurš daudzus gadus ir braucis "Formulā 1". Jūtos te kā viesis, jo pārējie šeit brauc jau ļoti sen. Pēdējo reizi par čempionu biju kļuvis pirms deviņiem gadiem, toreiz tas bija kaut kas liels, bet šis tituls šķiet tikpat liels. Tas ir svarīgs."

Jāpiemin, ka "Super GT" startē arī savulaik visai populārais F1 pilots Heiki Kovalainens, kurš šogad uzvarēja vienā no posmiem, bet startēja ar dažādiem līdzbraucējiem, kopvērtējumā gūstot devīto vietu. Uz starta redzami arī vairāki vietējie sportisti, kas savulaik brauca "Formulā 1" - Kazuki Nakadžima, uzvarējis sezonas galvenajās sacensībās Fudži, kopvērtējumā ieņēma sesto vietu, bet Kamui Kobajaši, kuram arī uzvara vienā no posmiem, kurā brauca pārī ar Kovalainenu, ticis pie 13. vietas.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja