Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Sacīkstēs pirms FMX Rīgas posma uzvar Latvijas publikas favorīts Podmols

Juris Grīns
Juris Grīns

Sacīkstēs pirms FMX Rīgas posma uzvar Latvijas publikas favorīts Podmols
Libors Podmols
Foto: NOTJ

Nedēļu pirms motofrīstaila pasaules čempionāta posma Rīgā iepriekšējais posms norisinājās Ķelnē, Vācijā. Šajā posmā pārliecinošu uzvaru izcīnīja čehs Libors Podmols, kurš vienmēr ir bijis Latviešu publikas favorīts un vienmēr posmu Rīgā ir atzinis par vienu no saviem iemīļotākajiem.

Pirms posma Ķelnē traumas guva divi no Libora Podmola sīvākajiem konkurentiem - francūzis Remi Bizārs savainoja roku, savukārt rīta treniņos pirms čempionāta posma Lanxess arēnā spānis Maikls Melero, cenšoties veikt triku, kas izskatījās pēc "No Hand Rowedova Flip" (atpakaļ salto, kura laikā sportists ar kājām turas pie motocikla stūres), gaisā pazaudēja savu motociklu un piecpadsmit metru augstumā katrs aizlidoja uz savu pusi. Šis notikums bez maz vai apstādināja pat konkurentu sirdis. Taču slimnīcā atklājās, ka Melero ir ticis cauri tikai ar dažiem sasitumiem un nobrāzumiem.

Neņemot vērā to, ka Ķelnē sacensībās nepiedalījās Bizārs, Melero un Luks Akermans, kurš jau pāris nedēļas atpakaļ, pieslīpējot savu pārsteigumu - dubulto atpakaļ salto mazajām arēnām, salauza kāju, sacensības bija ļoti sīvas. Kvalifikācijā tādi nopietni konkurenti, kā Deivids Rinaldo un Robs Adelbergs, pieļāva smagas kļūdas un sabojāja savu rezultātu. Savukārt par pārsteigumu parūpējās čempionāta jaunpienācējs, itālis Leonardo Fini, kurš pārsteidza konkurentus un tiesnešus, iegūstot otro vietu kvalifikācijā.

Ķelnes posma finālā Robs Adelbergs revanšējās par neveiksmi kvalifikācijā ar perfekti izpildītiem trikiem, momentā nokļūstot līdera tronī. Sekojošajiem sportistiem nebija nekādu izredžu viņu gāzt no troņa. Tas gan gandrīz izdevās čeham Petram Pilatam, kurš demonstrēja lieliskas triku kombinācijas, bet neriskēja izmantot ceturtdaļrampu. Toties Libors Podmols pēc lieliska "Tsunami Flip" un "California Roll" savu sniegumu sabojāja ar neveiksmīgu "Egg Roll Heelclicker". Kad jau likās, ka nekas nespēs viņu glābt, viņš nolēma riskēt un kā fināla triku parādīja "Volt Body Varial", kas deva viņam uzvaru, atstājot Adelbergu un Pilatu uz goda pjedestāla zemākajiem pakāpieniem.

Labākie triku video no sacensībām Ķelnē:

Pēc motofrīstaila pasaules čempionāta posma Ķelnē, čempionāta līderis ar 120 punktiem ir Maikls Melero, no viņa par 20 punktiem atpaliek Remi Bizārs. Trešo vietu ar 104 punktiem ieņem Robs Adelbergs, ceturto - Deivids Rinaldo ar 96 punktiem, piekto - Petrs Pilats ar 83 punktiem, bet Ķelnes posma uzvarētājs Libors Podmols ir iekļuvis labāko sešiniekā ar 56 punktiem.

Sportistu atpūtai ir dotas tikai dažas dienas, jo jau 15. oktobrī Arēnā Rīga norisināsies nākamais čempionāta posms.

FMX Latvijas Grand Prix 2016. gada 15. oktobrī, pulksten 17:00 sāksies ar Pit Party, kurā skatītajiem iespējams tikties ar sportistiem un turpināsies sacensībām, kurām starts tiks dots pulksten 19:00. Pēc sacensībām neiztrūkstoša būs autogrāfu sesija. Biļetes uz FMX Latvijas Grand Prix iespējams iegādāties Biļešu Serviss tirdzniecības vietās.

Informāciju sagatavoja:
Ģirts Avotiņš,
FMX Latvijas Grand Prix
preses sekretārs