Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Valtera Zviedra kausā digitālajā autošosejā pirms noslēdzošā posma līderis Dzintars Raits

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Valtera Zviedra kausā digitālajā autošosejā pirms noslēdzošā posma līderis Dzintars Raits
Publicitātes foto

Oficiālas digitālās autošosejas sacensības Latvijā aizsākās pērnā gada oktobrī, bet šī gada pavasarī tika izveidota jaunā Latvijas digitālā autosporta platforma - Digitālās Autosporta Sacensības | Virtuālās...

Kārlis Priedītis (eautosports.lv vadītājs) komentē: Jaunizveidotās platformas mērķis ir apvienot vienuviet visas digitālā autosporta disciplīnas, lai šis jaunais autosporta veids Latvijā attīstītos tik pat strauji, kā citās valstīs. Papildus ir izveidota arī Reitingu punktu sistēmu, kura palīdz noteikt valsts labākos sportistus konkrētajās disciplīnās.

Papildus popularitāti un dalībnieku interesi izraisījis arī fakts, ka lielākās eautosports.lv platformas sacensības šovasar iespējams vērot tiešraidē Best4sport TV kanālā, kā arī eautosports.lv Youtube un Facebook kontos, kur studijā pie pārraides vadītāja Oskara Kaņepa-Kalniņa viesojas dažādi pieredzējuši autosportisti un eksperti, kā piemēram - Reinis Nitišs, Arnis Odiņš, Valters Zviedris, Lauris Vīgants u.c.

Valtera Zviedra Kauss ir 4 posmu Digitālās Autošosejas sacensības ar TCR klases automašīnām. Sacensību kopvērtējuma galveno balvu 1. vietas ieguvējam - testus ar jaunāko un jaudīgāko Latvijā ražoto “Blue Shock Race” elektrisko sporta kartingu, nodrošina šo kartingu ražotājs “Blue Shock Race”. Kopvērtējuma 2. vietas ieguvējs saņems balvu no Gatorz Eyewear - oriģinālās "Gatorz" saulesbrilles ar briļļu ādas maku, bet 3. vietas ieguvējs saņems balvu komplektu no Optibet Latvija un Laimz.

Valters Zviedris ir viens no šī brīža spilgtākajiem autošosejas pilotiem Latvijā un jau izcīnījis vairākus Latvijas čempiona titulus Kartingā, kā arī demonstrējis iespaidīgu sniegumu Legends klasē Ziemeļeiropas zonā. Valtera karjeras augstākais punkts šobrīd uzskatāms Latvijas Valsts pārstāvēšana "FIA Motorsport Games 2019" TCR klasē. Arī šogad Valters turpina TCR ceļu un aizvada izturības sacensības Lietuviešu komandā.

Pirmais posms norisinājās Vallelungas trasē Itālijā, kur pērn norisinājās jau minētais “FIA Motorsport Games”, un tajā uzvaru izcīnīja Dzintars Raits ar Hyundai automašīnu. Otrajā posmā braucēji devās uz Paul Ricard trasi Francijā. Tajā par uzvarētāju kļuva Andrejs Gubarevs ar Cupra spēkratu. Tieši šie abi braucēji ir galvenie pretendenti cīņā par titulu. Taču fakts, ka abu posmu otrajos braucienos uzvaru izcīnīja piloti, kas startēja no apgrieztā Top 10 pole position, pierāda, cik sīva ir konkurence un, ka kopvērtējums var mainīties ļoti strauji.

Trešajā posmā, kas norisinājās Portimao trasē, no pirmās starta rindas kārtējo reizi startēja Gubarevs un Raits, bet aiz viņiem abi brāļi Razgali. Abi līderi jau ar pirmajiem līkumiem strauji atrāvās no pārējā peletona, turpinot cīņu savā starpā. Neveiksmīgi sacīkste iesākās Valteram Zviedrim, kurš pēc kontakta pirmajā līkumā palika pēdējā 14. pozīcijā. Ātri vien Zviedris aizcīnījās līdz 10. pozīcijai, kurā arī finišēja, izcīnot pole position otrajam braucienam. Galvenā cīņa izvērtās tieši par pirmo pozīciju, taču Gubarevs kļūdas nepieļāva un finišēja pirmais. Raits ļoti ciešā otrajā pozīcijā, taču abus noķēris bija Gunārs Razgals trešajā vietā.

Otrajā braucienā no pirmās vietas stabili sāka Zviedris veiksmīgi noturot abus “Blue Shock Race” komandas braucējus drošā attālumā. Apgrieztās starta pozīcijas nodrošināja ļoti aizraujošas cīņas pirmā brauciena līderiem cīnoties uz augšu un viss desmitnieks turējās nepilnu sekundi viens no otra, cīnoties barā līdz pat pēdējam aplim. No sestās starta pozīcijas braucējus vienu pēc otra apdzina Agnis Rozītis, pašā pēdējā aplī apdzenot arī Zviedri un izcīnot uzvaru. Zviedris otrais, bet Gunārs Razgals trešais.

Posmā uzvaru izcīnja Rozītis, taču galvenie titula pretendenti Gubarevs un Raits attiecīgi otrajā un trešajā vietā ar tikai viena punkta atšķirību. Kopvērtējumā stabila līderpozīcija Dzintaram Raitam, kurš ar 254 punktiem pirms pēdējā posma pārliecinoši dodas pretī kausa uzvarai. 222 punkti Andrejam Gubarevam, bet ar 214 punktiem trešajā vietā Gunārs Razgals. Kausa noslēgums tiks aizvadīts Biķernieku trasē 23. septembrī.

Informāciju sagatavoja:
LAF Digitālā Autosporta darba grupas vadītajs
Kārlis Priedītis