Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Kristaps Grunte kļūst par Igaunijas čempionu

Kristaps Grunte kļūst par Igaunijas čempionu
Kristaps Grunte. Foto: Rallyemotions.lv

Latvijas rallijkrosa braucēji godam aizvadījuši sacensības ārvalstu čempionātos: Kristaps Grunte kļuvis par Igaunijas čempionu, bet Jānis Ikers un Krists Valters cienījami startējuši Polijas čempionātā.

Grunte izpilda “iztikas minimumu”
Gruntem Igaunijā pirms pēdējā posma bija neliels, taču drošs pārsvars kopvērtējumā Touringcar klasē. Posms Kulbilohu trasē bija jāaizvada atbildīgi, taču nebija jālido neprātīgā ātrumā – jākontrolē situācija. Kvalifikācijas braucienu summā Kristaps sasniedza trešo vietu, piekāpjoties abiem tuvākajiem sekotājiem kopvērtējumā Andrusam Karu un Sīmam Sundema. Pāris punkti tika zaudēti, tomēr liela traģēdija nebija notikusi.

Pusfinālā sīvā cīņā Grunte finišēja otrais aiz Karu, iesoļojot finālā, bet no otra pusfināla finālā nonāca arī Sundema, kurš gan līdz ar šiem rezultātiem uz titulu īsti vairs nepretendēja, nespējot atvinnēt Gruntem lielu punktu daudzumu. Finālā sarežģītā cīņā Kristaps guva ceturto vietu un, lai gan Karu uzvarēja, Gruntem no kopvērtējuma pārsvara palika pāri divi punkti, kas ļāva svinēt uzvaru Igaunijas čempionāta Touringcar klasē.

Citu Latvijas sportistu Elvas posmā nebija, lielākoties tāpēc, ka tajā pašā nedēļas nogalē norisinājās Latvijas rallijkrosa čempionāta izšķirošais posms Mūsā.

Pēc izšķīdušas čempionāta nogales Igaunijas čempionāta Super 1600 klasē piekto vietu guva Arnis Odiņš, kurš sezonas sākumā cīnījās pat par kopvērtējuma vadošajām vietām. Par čempionu kļuva krievs Mihails Simonovs, aiz sevis atstājot Janno Liguru, Toni Reunanenu un Sīmu Saluri. SuperCar klasē Jānis Veģeris arī nestartējot guva ceturto vietu. Tiesa, tas nebija sarežģīti, jo Igaunijā visus posmus veica vienīgi pirmo trīs vietu ieguvēji, Jānis ar četriem startiem piecos posmos bija ceturtais visvairāk startējušais dalībnieks. Pārējie – vairāk kā viesmākslinieki atsevišķos posmos.

Igaunijas rallijkrosa čempionāts jau vairākus gadus tiek uzskatīts par prestižu seriālu, tāpēc latviešu panākumi čempionātā uztverami kā ļoti augstvērtīgi.

Ikeram neveiksme, Valters divreiz aiz pjedestāla
Polijas čempionāta priekšpēdējā posmā Slomžinā Krists Valters kvalifikācijā bija savas SN 1600 klases līderu pulkā, uzrādot top-3 rezultātus pirmajās trijās kvalifikācijās. Lai gan ceturtajā braucienā piedzīvota izstāšanās, kvalifikācijas summā gūta trešā vieta.

Finālā Kristam ceturtā vieta, aizvadot sīvu cīņu par pjedestāla pozīcijām. Šāds iznākums Polijas čempionāta kopvērtējumā viņam dod trešo labāko punktu summu, tiesa, atmetot sliktāko rezultātu Valters izslīd no trijnieka. Taču kopvērtējuma situācija pirmo četru pozīciju sadalē ir tik saspringta, ka pēdējais posms izšķirs gan čempiontitulu, gan pārējās godalgas.

Jānis Ikers SN-2000 klasē kvalifikāciju aizvadīja sarežģītās cīņās, to noslēdzot tikai piektajā vietā no sešiem klases braucējiem. Fināls sākās lieliski, Jānim ātri nonākot līderu pulkā. Taču otrajā aplī, atrodoties otrajā pozīcijā, tika pārsista viena no riepām, kas izdzēsa iespējas sasniegt augstvērtīgu rezultātu – finišā piektais. Polijas čempionāta kopvērtējumā tas nozīmē nonākšanu ceturtajā vietā. Taču situācija klasē ir īpaši saspringta – pirms pēdējā posma, ar atmestiem sliktākajiem rezultātiem klases top-6 atrodas 11 punktu robežās!

Abi latvieši braši piedalījās arī visu vienas ass piedziņas klašu (SN 1600, SN-2000, SN+2000) kopējā ieskaitē SuperNational. Ja Jānis savā pusfinālā guva piekto vietu un cīņu ar to arī noslēdza, tad Krists paveica neticamo, finišējot pusfinālā trešais, iekļūstot finālbraucienā. Tajā sasniegts lielisks rezultāts – ceturtā pozīcija. Ar 1600 klases mašīnu ieskaitē, kurā cīnās arī auto ar motoriem virs 2000 kub. cm.

Polijas čempionāta kopvērtējumā SuperNational klasē gan mūsējie svarīgas lomas nespēlē – Jānis 12. vietā, nestartējušais Viktors Ellers – 14., nākamajās vietās abi Valteri – Krists un Uldis.

Runājot par abiem nestartējušajiem braucējiem iemesli visai nopietni: Uldis Valters Vilkiču posmā iedzīvojās rokas lūzumā, kas nozīmēja sezonas beigas. Savukārt Viktoram kā Liepājas teātra aktierim tuvākajās dienās gaidāma pirmizrāde, kas atceļ jebkurus citus plānus ārpus teātra.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv


Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: FIA Formula E
1

"Formula E" čempionātā pirmo reizi starēs pilots no Baltijas

Igauņu autosportists Pauls Arons nākošmēnes debitēs "Formula E" čempionātā, sacensībās Berlīnē pārstāvot "Envision" komandu. Līdz šim Baltijas valstu piloti šajās sacīkstēs nav braukuši.
Haralds Garkaklis uz pjedestāla otrā pakāpiena. Foto: RMC

Latviešu kartingistiem pjedestāli "RMC Euro Trophy" pirmajā posmā

Beļģijā, Genkas trasē aizvadīs "Rotax Max Challenge" (RMC) "Euro Trophy" seriāla pirmais posms, kurā pjedestālus divās klasēs izdevās iekarot latviešu kartingistiem. Uz podiuma kāpa Haralds Garkaklis un Patriks Noels Ločmelis, bet tuvu "Top 3" bija arī daži citi mūsu sportisti.