Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Latvijas izlase startēs Eiropas enduro komandu čempionātā

Latvijas izlase startēs Eiropas enduro komandu čempionātā
Kristians Eversons
Foto: LaMSF Enduro komisija

Pirmdien, 14. septembrī Latvijas enduro izlase dosies uz Itālijas pilsētu Castiglion Fiorentino, kur no 18.-20. septembrim nosirsināsies Eiropas komandu čempionāts enduro.

Izlases sastāvā ir trīs sportisti – Kristians Evarsons pagājušās sezonas Latvijas čempions enduro E1 klasē, Eiropas čempionātā startē E2/E3 Junioru klasē, Lauris Ermanis 2008. gada Latvijas čempions enduro E2 klasē, Itālijā brauks E2 Senioru klasē un pieredzējušais Dakāras Rallijreida braucējs Einārs Vinters, sacensībās startēs Veterānu klasē.

Iepriekšējos gados komandu čempionāts norisinājās paralēli Eiropas Individuālajam enduro čempionātam visas sezonas garumā, savukārt šogad tas tiek rīkots kā atsevišķas sacensības paralēli Individuālās ieskaites noslēdzošajam posmam. Sacensības notiks pēc Pasaules komandu čempionāta jeb ISDE principa trīs dienu garumā, nevis divu kā tas ierasts iepriekšējos posmos. Pirmajās dienās sportistiem būs jāveic klasiska enduro trase, ar kalnu, mežu un upju šķērsošanu, bet rezultātu izšķirs motokrosa sacensībām pielīdzināmi iebraucieni trešajā dienā.

Lai izcīnītu iespēju startēt šajās sacensībās, enduristiem jau iepriekš bija jāpiedalās kādā no Individuālā Eiropas čempionāta enduro posmiem, kuri norisinājās Francijā, Ungārijā un Slovākijā. Kristians Evarsons startēja visos iepriekšējos posms un šobrīd Eiropas čempionāta kopvērtējumā E2/E3 Junioru klasē 53 sportistu konkurencē ieņem 32. vietu. Einārs Vinters pēc startiem Francijas un Ungārijas posmos Veterānu klasē 33 sportistu konkurencē ieņem 9. vietu. Lauris Ermanis startēja Slovākijas posmā, diemžēl sportists guva nopietnu traumu un no sacensībām izstājās.

2008. gada vasarā viens no Eiropas čempionāta posmiem ļoti veiksmīgi tika noorganizēts arī Latvijā, Limbažu rajona Vidrižu pagastā, pēc šī posma Eiropas enduro aprindās Latviju atpazīst kā valsti ar senām enduro tradīcijām un konkurētspējīgiem sportistiem mūsdienās.

Informāciju sagatavoja:
Agnese Evarsone


Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: FIA Formula E
1

"Formula E" čempionātā pirmo reizi starēs pilots no Baltijas

Igauņu autosportists Pauls Arons nākošmēnes debitēs "Formula E" čempionātā, sacensībās Berlīnē pārstāvot "Envision" komandu. Līdz šim Baltijas valstu piloti šajās sacīkstēs nav braukuši.