Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Igauņu pilots dosies uz Japānu, bet var tikt neielaists valstī

Juris Grīns
Juris Grīns

Igauņu pilots dosies uz Japānu, bet var tikt neielaists valstī
Juri Vipss - igauņu nākotnes F1 cerība. Foto: Red Bull Content Pool

Igauņu autosportists Juri Vipss, kurš ir "Red Bull" junioru programmas dalībnieks, šonedēļ pēdējā brīdī mēģinās ierasties Japānā, lai paspētu uz "Super Formula" čempionāta sākumu, par spīti tam, ka viņam var neatļaut iekļūt valstī.

Koronavīrusa dēļ noteiktie ierobežojumi pašlaik ievērojami apgrūtina ārvalstnieku nokļūšanu Japānā, bet Vipss ir viens no septiņiem pilotiem, kurš tādēļ var tā arī neiziet uz starta "Super Formula" sacīkstēs.

Paredzams, ka laikus uz pirmo posmu nepaspēs pat vietējie sportisti, "Toyota" rūpnīcas piloti Kamui Kobajaši, Kazuki Nakadžima un Kenta Jamašita, jo 15. augustā viņiem paredzēts piedalīties FIA WEC sacīkstēs Spā-Frankošampas trasē. "Super Formula" pirmais posms notiks vien 30. augustā, taču tiem, kas ieradušies Japānā, nepieciešams iziet 14 dienas ilgu karantīnu.

Japānā pašlaik neielauž ceļotājus no vairāk nekā 140 valstīm, taču Igaunijas pārstāvis Vipss trešdien dosies ceļā, lai jau ceturtdienas rītā ielidotu galamērķī, cerot, ka viņa gadījumā tiks pieļauts izņēmums, un sportists varēs nokļūt pie savas komandas, lai piedalītos sacensībās.

"Es nezinu, nokļūs viņš šajā valstī vai nē, bet mēs esam izdarījuši visu, ko varējām," skaidro sportista menedžeris Marko Asmers. "Mums ir vēstules no Igaunijas valdības, kas lūdz izdarīt izņēmumu. Arī viņi ir paveikuši visu, kas bijis spēkos. Tagad viss atkarīgs no Japānas."

Spēcīgajā "Super Formula" seriālā Vipss debitēja pērn finālposmā, bet šogad panācis vienošanos ar "Team Mugen" par dalību visās sacīkstēs. Tagadējais "Formula 1" pilots Pjērs Gaslī 2017. gadā šīs komandas sastāvā izcīnīja "Super Formula" vicečempiona nosaukumu. Vipss pērn guva ceturto vietu FIA "Formula 3" čempionātā, kā arī finišēja otrais prestižajā Makao "Grand Prix".

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...