Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Zviedris tuvu ceļazīmei uz Portugāli, Veismanim tikai teorētiskas izredzes

Juris Grīns
Juris Grīns

Zviedris tuvu ceļazīmei uz Portugāli, Veismanim tikai teorētiskas izredzes
Foto: Mārtiņš Jankovskis

12. augustā “Kandavas kartodromā” norisinājās Latvijas kartinga čempionāta priekšpēdējais, piektais posms. “Jūrmala/Papa’s Sacīkšu komandu” tajā pārstāvēja pieci sportisti: Valters Zviedris, Ernests Veismanis, Uldis Timaks, Ričards Šubeckis un Artūrs Bondars. Gan piektdien, gan sestdien trasē valdīja svelme gan tiešā, gan pārnestā nozīmē, jo uz sacensībām bija ieradies līdz šim neredzēti liels dalībnieku skaits – 190 sportisti dažādās vecuma un kartinga klasēs, kas cīņas trasē padarīja patiesi aizraujošas.

Vislabākie panākumi Kandavā bija Uldim Timakam, kurš izcīnīja pārliecinošu uzvaru jaudīgajā “DD2 Masters” kategorijā, kurā startē sportisti vecumā virs 32 gadiem. Valters Zviedris, kurš pirmo gadu startē pieaugušo konkurencē klasē “Rotax Max Senior”, uz šo posmu ieradās kā čempionāta līderis šajā klasē. Visu nedēļas nogali Valtera kartingam trūka ātrums trases taisnēs, bet, neskatoties uz to, jūrmalnieks kvalifikāciju un priekšfinālu noslēdza trešajā vietā, bet fināla braucienā finišēja otrajā vietā, piekāpjoties tikai Igaunijas sportistam Erikam Kūnam un aiz sevis atstājot savus sīvākos konkurentus Latvijas čempionāta kopvērtējumā – Danielu Lāci un Kristiānu Rihteru.

Valters pirms pēdējā čempionāta posma, kurš 30.septembrī norisināsies atjaunotajā “Smiltenes kartodromā”, joprojām ir čempionāta līderis un galvenais favorīts cīņā par vienīgo ceļazīmi uz “Rotax Grand Finals” sacensībām, kuras novembra sākumā norisināsies Portimao, Portugālē. Uz šīm sacensībām ieradīsies labākie Rotax kartingisti no vairāk nekā 60 pasaules valstīm.

Ernests Veismanis Kandavā aizvadīja labu sacīksti, “RM DD2” klases finālā ilgu laiku atrodoties otrajā vietā, bet, mēģinot ķert rokā sacīkšu līderi Mārtiņu Steinertu, Ernests aizķēra vienu no atpalicējiem, kuram viņš gāja garām par apli, kā rezultātā tika zaudēts laiks un ātrums un finišs tika sasniegts tikai ceturtajā vietā. Ernests šobrīd ir otrajā vietā Latvijas čempionāta kopvērtējumā un pastāv tikai teorētiskas iespējas pēdējā posmā apsteigt čempionāta līderi M.Steinertu un kvalificēties sacensībām Portugālē.

Abus jaunākos komandas “Rotax Junior” klases braucējus Ričardu Šubecki un Artūru Bondaru Kandavā vajāja tehniskas dabas problēmas, kā arī sadursmes ar konkurentiem neļāva uzrādīt augstus rezultātus. Jauniešiem viss vēl priekšā un ir uz ko tiekties, lai varētu sasniegt labākus rezultātus septembra beigās Smiltenē.

Nākamās sacīkstes komandai paredzētas tepat Latvijā 18.-19. augustā Uldis, Ernests un Valters plāno startēt ar “Legend Cars” automašīnām Rīgā, Biķernieku trasē notiekošajās “Riga Summer Race” auto šosejas sacensībās.

Informāciju sagatavoja:
Aigars Zviedris,
“Jūrmala/ Papa’s RT” pārstāvis