Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

''RallyX Nordic'' dalībnieki pirms Rīgas posma iesildās Zviedrijā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

''RallyX Nordic'' dalībnieki pirms Rīgas posma iesildās Zviedrijā
Foto: FIA World Rallycross

Ziemeļvalstu rallijkrosa čempionāta RallyX Nordic dalībnieki, pirms gaidāmā starta Rīgā, pagājušajā nedēļā piedalījās FIA pasaules rallijkrosa čempionāta Zviedrijas posmā. Dažādās klasēs (WorldRX, EuroRX, RX2) piedalījās astoņi RallyX Nordic vadošās Supercar klases piloti, kurus jau pavisam drīz – 20. un 21. jūlijā redzēsim Rīgā, CSDD Biķernieku Trasē, cīnoties par ieskaites punktiem RallyX Nordic Latvia laikā.

Trīs no astoņiem pilotiem startēja FIA pasaules rallijkrosa čempionātā, visaugstāko rezultātu no tiem uzrādot Jāņa Baumaņa komandas biedram Jere Kalliokoski. Somu pilots demonstrēja ļoti stabilu sniegumu un četru kvalifikāciju kopsummā ierindojās 12. pozīcijā, nodrošinot sev iespēju startēt pusfinālā. Pasaules čempionāta debijā, Kalliokoski pusfinālā finišēja piektais, sacensību kopvērtējumā ierindojoties 12. vietā. Filipam Gērmanam padevās ne visai veiksmīgas pirmās divas kvalifikācijas – tehnisks auto defekts pirmajā kvalifikācijā, un arī otrajā kvalifikācijā viņa auto neizkustējās tālāk par starta līniju. Līdz svētdienas rītam mehāniķi gan bija veikuši visus nepieciešamos auto remontdarbus, lai jau noslēdzošajos braucienos Gērmans spētu demonstrēt augstvērtīgāku sniegumu, zviedru pilotam abas kvalifikācijas noslēdzot ar 11. ātrāko laiku. Šoreiz gan ar to bija par maz, lai kvalificētos pusfinālam – kopvērtējumā 21. vieta. Pasaules RX kontekstā vēsturisks starts Ulrikam Linnemanam, kurš pirmo reizi uz pasaules čempionāta starta līnijas izveda Honda Civic Coupe automašīnu. Ja pirmajā dienā Linnemans uzrādīja 19. un 7. ātrāko laiku, tad otrā diena dānim izvērtās pavisam neveiksmīga – abām kvalifikācijām noslēdzoties ar diskvalifikāciju – trešajā kvalifikācijā nebija ieslēgts auto datu reģistrators, bet ceturtajā kvalifikācijā saņemts sods par trases robežu neievērošanu. Tādējādi Honda Civic Coupe Supercar savas debijas sacensības noslēdza 25. vietā.

Četri piloti startēja FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta posmā. Mats Omans un Daniels Torens šoreiz nespēja konkurēt ar ātrākajiem Euro RX pilotiem, sacensības noslēdzot attiecīgi 18. un 19. pozīcijā. Augstvērtīgs sniegums somu pilotam Miko Ikonenam, kurš sacensībās piedalījās ar Ford Fiesta Supercar – ar kuru 2018. gadā Euro RX čempiontitulu izcīnīja Reinis Nitišs. Ikonenam pārliecinošs sniegums un piektā vieta pēc četrām kvalifikācijām un pusfinālā starts no otrās rindas. Sacensību turpinājumu aizēnoja auto tehnisks bojājums, kā dēļ Ikonenam, atrodoties pusfināla brauciena ceturtajā pozīcijā, nācās izstāties. Aizraujošas sacensības izvērtās Peteram Hedstromam, kuram piektais rezultāts pirmajā kvalifikācijā, absolūti ātrākais laiks otrajā kvalifikācijā, izstāšanās trešajā kvalifikācijā, kam sekoja 11. rezultāts noslēdzošajā kārtā, kas kopumā ļāva kvalificēties pusfinālam. Tajā Hedstromam cīņa ar vācu pilotu Rene Munihu par trešo pozīciju un vietu, kas garantē iekļūšanu finālā. Lai gan sāncensis tika apsteigts, par nožēlu zviedram, cīņas karstumā tika izmantots neatļauts paņēmiens, par ko Hedstroms saņēma 5 sekunžu sodu, sacensībām apraujoties pusfinālā. Tikmēr vislabāko rezultātu šajā sacensību nedēļā demonstrēja Robins Larsons – uzrādījis ātrāko laiku trijās kvalifikācijās, kam sekoja uzvara pusfinālā, un tad vēl viena uzvara arī finālā. Zviedru autosportists Larsons jau trešo reizi šajā sezonā izcīnījis maksimāli pieejamos 30 punktus un ar pārliecinošu pārsvaru šobrīd atrodas arī FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta Supercar klases kopvērtējuma galvgalī.

RallyX Nordic čempionāta Supercar klase tika pārstāvēta arī RX2 ieskaitē, kurā par punktiem cīnījās Olsbergs MSE komandas pilots Olivers Eriksons – RallyX Nordic Supercar klases līderis. Eriksons uzvarēja divas no četrām kvalifikācijas kārtām, kas kvalifikāciju kopsummā palīdzēja iegūt pirmo vietu, un pirmo starta pozīciju pusfinālā. Pusfināls iesākās Eriksonam veiksmīgi, un zviedrs tajā atradās līderpozīcijā, līdz ceturtajā aplī viņa auto saplīsa ūdens sūkņa siksna, kamdēļ strauji tika zaudēts ātrums, pusfināla finišu sasniedzot sestajā vietā. Neskatoties uz to, Eriksons joprojām atrodas RX2 čempionāta kopvērtējuma galvgalī, tuvākos sekotāju apsteidzot par 12 punktiem.
Atgādinām, ka visu RallyX Nordic posmu izšķirošos notikumus iespējams vērot kanāla TV6 Latvija ēterā – paredzamais tiešraides sākums svētdien, 21. jūlijā, plkst. 16:00.

Plašāku informāciju par RallyX Nordic Latvia sacensībām Latvijā atradīsi sociālajos tīklos: Facebook RallyX Nordic Latvia; Twitter @RallyXLatvia un Instagram @rallyxlatvia.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts

     [+] [-]

, 2019-07-11 23:29, pirms 5 gadiem
Cik maksā biļetes?

     [+] [-]

, 2019-07-11 23:36, pirms 5 gadiem
25 eiro. Bet vispār esmu izbrīnīts, ka ZVIEDRA uzvārds uzrakstīts kā Larsons, un nevis Lāšons Happy days