Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Laipnieks dodas pēc SWS pasaules čempiontitula

Laipnieks dodas pēc SWS pasaules čempiontitula
Andrejs Laipnieks. Foto: Facebook.com/andrejs.laipnieks

Šajā nedēļas nogalē no 11. līdz 13. jūlijam, Itālijā, Liņjano (Lignano) kartinga trasē netālu no Venēcijas, Openkart divkārtējais čempions Andrejs Laipnieks piedalīsies Sodi World Series Sprint Cup Pasaules finālā.

Šī būs otrā reize, kad Andrejs izcīna Latvijas nacionālo ceļazīmi uz Pasaules finālu - atcerēsimies, ka pērn superfinālā Andrejs beigu beigās ieņēma ļoti augsto piekto vietu, iesaistījās vienubrīd cīņā par uzvaru un pjedestāls bija pavisam tuvu. Mēs visi zinām Andreju un ir pilnīgi skaidrs, ka vienīgais viņa mērķis ir uzvarēt un kļūt par čempionu. Un tas ir pavisam reāli, neskatoties uz to, ka konkurence būs milzīga - 80 ļoti ātri braucēji no visas pasaules. To, ka Andrejs var uzvarēt starptautiskā līmenī, mēs zinām - beigu beigās viņš ir arī "RedBull KartFight" 2015. gada čempions. Turklāt pieredze starptautiskos mačos vairs nevar tikt uzskatīta par mazu, nāks par labu arī tas, ka pērn SWS fināls notika šajā pašā trasē un arī pieredze tieši SWS finālā jau uzkrāta.

Andrejs Laipnieks pēc brīvajiem treniņiem: "Otrā brīvo treniņu diena aizvadīta. Trase gada laikā mainījusies nav, problēmu pielāgoties nebija. Sākumā biju plānojis braukt vienu treniņu, bet pirmajā biju tikai 18. vietā un tā to atstāt nevarēju, tāpēc braucu otro un tajā jau bija otrais laiks. Bet salīdzināt laikus treniņos te īsti nevar, jo visiem labākie laiki bija braucot aizvējā, bet ne man, jo bija brīva trase. Rīt sacensībās citi un daudz ātrāki kartingi. Kopumā sajūtas labas, tagad svarīgi atpūsties un labi izgulēties, jo rīt ļoti svarīgi divi iebraucieni. Esmu ļoti nopietni un ilgstoši gatavojies šīm sacensībām un ļoti vēlos izkārt līdzi paņemto Latvijas karogu uz augstākā pakāpiena! Rīt ar maksimālu atdevi jau no pirmā brauciena."

SWS fināla formāts un dienaskārtība
Nedaudz par formātu - 80 dalībnieki ceturtdien no rīta veiks izlozi, kas noteiks treniņu un, pats svarīgākais, kvalifikācijas grupu sastāvu katram no trīs iebraucieniem, kuros braucēji krās ieskaites punktus finālam. Grupas ir četras - A, B, C, D. Grupu sastāvs uz treniņiem un kvalifikāciju ir nemainīgs visos iebraucienos, bet jau paši sacīkšu iebraucieni (Heats), tiek komplektēti pēc kvalifikācijas rezultātiem grupā - ja esi savā grupā bijis pirmajā pieciniekā, būsi iebraucienā par 1.-20. vietu, 6.-10. vieta savā kvalifikācijas grupā, dod vietu iebrucienā par 21.-40. vietu utt. No tā, protams, atkraīgs punktu skaits, ko var saņemt, jo par augstāku vietu cīnies iebraucienā, jo vairāk punktu. Protams var gadīties ekstra spēcīgs kvalifikācijas grupas sastāvs ar ko jāsadzīvo visos trīs hītos, bet, ja mērķi visaugstākie, tad par to domāt īsti pat nav vērts, turklāt neko jau mainīt nevarēs. Un tad pēc sakrātajiem punktiem 3 iebraucienos, dalībnieki sadalās attiecīgi 4 finālbraucienos, un te jau cīnās par attiecīgi 61.-80., 41.-60., 21.-40. un pats superfināls par 1.-20., jeb par uzvaru un pjedestālu. Pērn Andrejs pēc iebraucienu punktu summas bija 5. vietā, un tur arī finišēja superfinālā.

SWS Sprint Cup dienaskārtība pēc Latvijas laika
Ceturtdiena būs ļoti svarīga, jo, pirmkārt, izloze, otrkārt notiks divi no trim iebrucieniem. Piektdien notiks pēdējais, trešais, iebrauciens, turklāt warm-up un kvalifikācija dienas pirmajā pusē, bet paši iebraucieni tikai pievakarē. Nu un pati kulminācija sestdien ar warm-up un finālbraucieniem. Treniņu un kvalifikācijas braucienu ilgums 10 minūtes, visi sacīkšu iebraucieni 12, bet pats superfināls 15 minūtes.

Andrejs izlozēja 37. numuru, tātad treniņus un kvalifikācijas braucienus aizvadīs B grupā. Ņemam vērā, ka grupas alfabētiskā secībā startēs tikai pirmajā reizē, pēc tam secība mainīta.

Ceturtdiena, 11. jūlijs
8.00 Reģistrācija
10.00 Dalībnieku brīfings
11.00 - 12.10 Brīvie treniņi (B grupa 11.20)
12.40 - 13.50 Pirmā iebrauciena kvalifikācija (B grupa 13.00)
14.20 - 15.38 Pirmais iebrauciens
18.47 - 19.57 Otrā iebrauciena kvalifikācija (B grupa 19.27)
20.17 - 21.35 Otrais iebrauciens

Piektdiena, 12. jūlijs
12.14 - 13.24 Warm Up (B grupa 13.14)
13.54 - 15.04 Trešā iebrauciena kvalifikācija (B grupa 14.54)
17.28 - 19.16 Trešais iebrauciens

Sestdiena, 13. jūlijs
15.29 - 16.51 Warm Up
17.20 - 18.36 D, C, B finālbraucieni
18.56 - 19.11 Superfināls

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības


Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: FIA Formula E
1

"Formula E" čempionātā pirmo reizi starēs pilots no Baltijas

Igauņu autosportists Pauls Arons nākošmēnes debitēs "Formula E" čempionātā, sacensībās Berlīnē pārstāvot "Envision" komandu. Līdz šim Baltijas valstu piloti šajās sacīkstēs nav braukuši.