Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

F2 pilots divās dienās nopelna 66 tūkstošu eiro sodu un diskvalifikāciju

F2 pilots divās dienās nopelna 66 tūkstošu eiro sodu un diskvalifikāciju
Santino Feruči
Foto: Haas F1

Par dažāda veida pārkāpumiem bargu sodu saņēmis "Formula 2" pilots Santino Feruči, kurš ietilpst F1 komandas "Force India" jauno braucēju attīstības programmā. Viņam nāksies samaksāt vairāk nekā 60 tūkstošu eiro sodu, kā arī sportistam liegta dalība nākamajos divos F2 čempionāta posmos.

"Trident" vienību pārstāvošais amerikāņu autosportists Feruči sestdien Lielbritānijas F2 posma pirmajā braucienā izraisīja sadursmi ar komandas biedru Arjunu Maini, par ko saņēma laika sodu. Svētdien otrajā braucienā viņš vēlreiz tika atzīts par vainīgu sadursmē ar Maini, kā rezultātā komandas biedrs bija spiests izbraukt no trases. Pēc finiša, jau atrodoties bremzēšanas aplī, Feruči uztriecās Maini formulai, nolaužot pats savai mašīnai antispārnu. Viņš tika izslēgts no rezultātiem.

Tiesneši sprieda, ka par šādiem, acīm redzami apzinātiem pārkāpumiem Feruči jāsoda vēl bargāk, līdz ar to piemēroja viņam 60 tūkstošu eiro naudas sodu, kā arī sportistam liegta dalība nākamajos divos "Formula 2" posmos, kas notiks Hokenheimringā un Hungaroringā.

Tomēr arī tas vēl nebija viss. Sportists tika redzēts braucot bez cimda starp F2 un F1 padokiem, ko neatļauj drošības noteikumi, turklāt rokā tika turēts telefons. Par to viņam piespriests vēl 6000 eiro sods.

"Force India" komanda jau paziņojusi, ka šīs Feruči darbības izmeklēs padziļināti, bet pats 20 gadus vecais pilots, kurš F2 kopvērtējumā ieņem tikai 18. pozīciju, jau publiski atvainojies, skaidrojot, ka šis gads viņam izvērsies ļoti neveiksmīgs, līdz ar to arī psiholoģiski esot grūti savaldīties.

Feruči uztriecas komandas biedram bremzēšanas aplī:


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
15

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.