Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Atcelts Mūsas trasē paredzētais NEZ rallijkrosa čempionāta posms

Atcelts Mūsas trasē paredzētais NEZ rallijkrosa čempionāta posms
Foto: LAF

NEZ rallijkrosa čempionāts šo un nākamās nedēļas nogali pavadīs Lietuvā: šonedēļ čempionāta trešais posms Vilkiču trasē, bet 21. un 22. jūlijā seriāls noslēgsies ar posmu Ukmerģē. Jāpiebilst, ka 21. un 22. jūlijā paredzētais NEZ posms Mūsas trasē nenotiks un ir pārcelts uz Ukmerģi.

Sākotnēji NEZ rallijkrosa čempionāta kalendārs paredzēja, ka pēc sacīkstēm Dānijā un Norvēģijā seriāls noslēdzas ar posmiem Vilkičos un Mūsā. Tomēr personīgu apsvērumu dēļ Mūsas rīkotāji bija spiesti atteikties no sacīkstes rīkošanas, tā vietā rūpi par izšķirošo posmu uzņēmās Ukmerģes trase Lietuvā. Līdz ar to uz Ukmerģi pārceļas arī Latvijas CK 125 kroskartu čempionāta posms, savukārt 21. jūlijā Mūsas trasē notiks paredzētais LAF Folkreisa Vasaras kausa 4. posmu un Latvijas Bērnu čempionāta 5. posms Beta bagiju klasē.

NEZ rallijkrosa čempionāta trešajam posmam Vilkičos, pie Klaipēdas, pieteikušies vairāk nekā 40 salonauto dalībnieki un gandrīz 30 kroskartu braucēji. Latviju NEZ 1600 klasē plāno pārstāvēt jēkabpilietis Reinis Nitišs, NEZ 2000 klasē – Toms Ziedāns, Māris Ločmelis, Juris Spīķis, Uģis Pauriņš un Mārtiņš Porietis. NEZ Open klasē – Ilgonis Krūmiņš un Kristaps Maševskis. CK 125 klasēLatvijas sportisti būs Liene Sproģe, Ingus Beļakovs, Marko Priednieks, Viesturs Kalniņš un Emīls Misiņš. CK 650 klasē – Dāvis Tobiass. Iespējams, līdz nedēļas nogalei Latvijas sportistu sastāvs var papildināties.

Latviešu līdzšinējie rezultāti ir daudzsološi. Reinis Nitišs ir līderis NEZ 1600 klasē, pirmajos posmos Dānijā un Norvēģijā gūstot otro un pirmo vietu. Šajā klasē, aizvadot vienu posmu, Reinis Safonovs ir astotais. NEZ 2000 klasē ģeogrāfiski tālākos posmus apmeklēja tikai Mārtiņš Porietis, tehnisku problēmu dēļ gan kopvērtējumā esot tikai desmitajā vietā. Pērnā gada NEZ vicečempionam gan ir visas izredzes ielauzties trijniekā arī šajā sezonā, jo rezultāti ir ļoti blīvi un, seriālam pārceļoties uz Baltiju, var mainīties arī ziemeļvalstu dalībnieku sastāvs.

Izmaiņas skārušo seriālu atlikušo posmu kalendārs

NEZ rallijkrosa čempionāts

3. posms – Vilkiči, Lietuva, 14.-15. jūlijs
4. posms – Ukmerģe, Lietuva, 21.-22. jūlijs

NEZ kroskartu čempionāts

2. posms – Vilkiči, Lietuva, 14.-15. jūlijs
3. posms – ATCELTS (Mūsa, 21.-22. jūlijs)
4. posms – Sole, Norvēģija, 11. augusts

Latvijas CK 125 čempionāts

4. posms – Vilkiči, Lietuva, 14.-15. jūlijs
5. posms – Ukmerģe, Lietuva, 21.-22. jūlijs
6. posms – Mūsa, Bauska, 8.-9. septembris

LAF Folkreisa Vasaras kauss

4. posms – Mūsa, Bauska, 21. jūlijs
5. posms – Skrunda, Gruntskalnu trase, 18. augusts
6. posms – Mūsa, Bauska, 8.-9. septembrus

Izmantotie resursi:
Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs


Haralds Garkaklis uz pjedestāla otrā pakāpiena. Foto: RMC

Latviešu kartingistiem pjedestāli "RMC Euro Trophy" pirmajā posmā

Beļģijā, Genkas trasē aizvadīs "Rotax Max Challenge" (RMC) "Euro Trophy" seriāla pirmais posms, kurā pjedestālus divās klasēs izdevās iekarot latviešu kartingistiem. Uz podiuma kāpa Haralds Garkaklis un Patriks Noels Ločmelis, bet tuvu "Top 3" bija arī daži citi mūsu sportisti.
Foto: Tukuma Novada Pašvaldība

Tukuma novadā paredzēts "Tet Rally Latvia" īsākais un garākais ātrumposms

Šodien Tukuma novada pašvaldības Konferenču zālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma "Tet Rally Latvia" preses konference, kurā klātesot Tukuma novada domes izpilddirektoram Ivaram Liepiņam un "Tet Rally Latvia" direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Tukumā plānotās rallija aktivitātes, gan Tukuma novadā paredzētie "Tet Rally Latvia" ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs š.g. 19. jūlijā.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Itālijas mediji: Sainss startēs "Mercedes" komandā

Itālijas vadošos preses izdevumus aplidojusi informācija, ka "Mercedes" komanda jau pieņēmusi lēmumu uz 2025. gada "Formula 1" sezonu nolīgt Karlosu Saincu. Par to, ka šobrīd notiek padziļinātas sarunas, jau vēsta arī Eiropas mediji.