Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Lietus dēļ saīsinātajā posmā Bovjers izcīna otro uzvaru

Juris Miņins
Juris Miņins

Lietus dēļ saīsinātajā posmā Bovjers izcīna otro uzvaru
Klinst Bovjers
Foto: AFP/Scanpix

Lietus dēļ NASCAR "Monster Energy Cup Series" čempionāta 15. posmā piloti veica vien 133 no 200 apļiem, taču tas noteikti nemazināja Klinta Bovjera prieku par uzvaru, kas viņam ir otrais panākums šosezon.

NASCAR prestižākā sacīkšu seriāla, Kausa izcīņas, 15. posms, "FireKeepers Casno 400", norisinājās Mičiganas starptautiskajā spīdvejā, kas ir zināms kā viens no ātrākajiem sacīkšu ovāliem visā pasaulē, jo tā profils, garās taisnes, kā arī motora jaudu ierobežojošo pašu neesamība pilotiem kvalifikācijā ļauj uzrādīt vidējo ātrumu, kas ir lielāks par 320 km/h.

Jāsaka, ka šoreiz NASCAR Kausa izcīņas 15. posma uzvarētāja noteikšanā vislielāko lomu nospēlēja nevis kāda pilota vai viņa komandas meistarība un pat cilvēciskais faktors, bet gan māte daba. Proti, sacīkstes jau sākās ar nokavēšanos, jo pirms paredzētā starta pār trasi bija nolijis lietus, kas šī seriāla auto ir ārkārtīgi nevēlama parādība.

Pēc kāda laika gan posms tika sākts un Raiens Bleinijs uzvarēja tā pirmajā starpfinišā, bet Kevins Harviks bija otrā posma uzvarētājs un tūdaļ pēc veiksmīgā sacīkšu nogriežņa, kopā ar savu komandas biedru Klintu Bovjeru devās pie mehāniķiem. Lai samazinātu auto apkopes laiku, Bovjera komanda nolēma mainīt tikai divas riepas un, kā izrādījās vēlāk, uzminēja. Brīdī, kad brauciens tika atsākts Bovjers atradās trases ārmalā un, mazliet pacīnoties, ātri izvirzījās vadībā.

Iespējams, ka sacīkšu turpinājumā vēl daudz kas būtu mainījies, taču 133. aplī, pēc tam kā pār trasi jau atkal bija savilkušies lietus mākoņi un sāka līt, slapjā treka seguma dēļ, Rikijs Stenhauss izslīdēja no trases, ietriecoties tās nožogojumā un NASCAR atbildīgās personas nolēma braucienu pārtraukt. Tā kā, atbilstoši noteikumiem, bija veikts pietiekoši daudz distances, sacīkstes tā arī netika atjaunotas un par posma uzvarētāju kļuva Klints Bovjers. Otrajā vietā ierindojās Kevins Harviks, bet trijnieku noslēdza no pirmās pozīcijas startējušais Kurts Bušs.

Jāpiebilst, ka šajā posmā varēja novērot lielu "Ford" auto dominanci, jo septiņas no pirmajām astoņām finišu sasniegušajām mašīnām bija tieši "Ford" ražojumi. Savukārt visi trīs ātrākie piloti pārstāvēja vienu, "Stewart-Haas Racing", komandu.

Klintam Bovjeram šī bija pirmā uzvara Mičiganas trasē, otrā šajā sezonā un desmitā braucot prestižākajā NASCAR sacīkšu seriālā.

Punktu kopvērtējumā savas līderpozīcijas gan vienalga saglabāja Kails Bušs, kurš finišēja ceturtajā vietā. Viņš desmit no līdz šim aizvadītajiem 15 posmiem ir pratis finišēt pirmajā pieciniekā. Vien otrajā vietā esošais Kevins Harviks šajā sezonā pirmajā pieciniekā ir bijis biežāks viesis, jo viņa kontā 11 šādi finiši.

NASCAR "Monster Energy Cup Series" kopvērtējums (pēc 15. posma)

#PilotsUzvaras/Punkti
1.Kevins Harviks5/589
2.Kails Bušs4/664
3.Klints Bovjers2/510
4.Martins Truekss2/506
5.Džoijs Logano1/565
6.Ostins Dilons1/292
7.Breds Keslovskis514
8.Kurts Bušs493
9.Denijs Hemlins468
10.Raiens Bleinijs457
11.Kails Larsons443
12.Eriks Almirola433
13.Džimijs Džonsons377
14.Čeiss Eliots362
15.Eriks Džonss346
16.Alekss Boumens331
..........

Izmantotie resursi:
https://www.nascar.com/