Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Gross nedēļas nogalē piedalīsies PČ 2. posmā Somijā

Piektdien un sestdien Somijā notiks pasaules čempionāta otrā posma sacensības visprestižākajā ātrumlaivu klasē F- 1 uz ūdens. Vairāk kā 20 pilotu vidū būs arī Latvijas sportists Uģis Gross, kurš šogad startē vienā komandā ''Zepter'' ar deviņkārtējo pasaules čempionu itālieti Gvido Kapelīni.

Kārtējais posms notiks Lahti Vesijarvi ezerā, un pēc jaunā reglamenta tiks aizvadītas divas sacensības – viens brauciens piektdien, otrs sestdien. Visi piloti jau ieradušies Lahti, un piektdien viņu laivām būs tehniskā kontrole, vakarā paredzēts svinīgs pasākums, bet jau piektdienas rītā – brīvie treniņi uz ūdens, kvalifikācija un pēcpusdien arī pirmais sacensību brauciens. Lahti F- 1 uz ūdens notiek jau piekto gadu. Tā kā somi ir traki uz ātrumiem, sacensības ir visai populāras. Somu pilots Sāmi Sēlio 2007.gadā kļuva par pasaules čempionu.

Uģis Gross ir labi sagatavojies šim posmam – vēl pagājušo nedēļu Kapelīni treniņu bāzē kārtīgi pārbaudīta tehnika un veikti izmēģinājuma braucieni. Pēc Portugālē aizvadītajām pirmā posma sacensībām Gross kopvērtējumā ir 12.vietā – pirmajā braucienā izdevās iegūt sesto vietu, otrā brauciena vidū dzinēja defekta dēļ nācās izstāties. ''Tehnikai šādās divu dienu sacīkstēs ir ļoti liela nozīme, tādēļ pārbaudīsim visu līdz pēdējam sīkumam. Abi sacīkšu motori ir pārlasīti no jauna un jācer, ka šoreiz viss būs kārtībā,'' – sacīja Gross. Slodze gan pilotiem, gan tehnikai šogad tiešām lielāka, tāpēc daudziem pirmajā posmā Portugālē neizdevās veikt abus braucienus. Gvido Kapelīni līdz finišam netika pat abos braucienos.

Lahti ik aplī būs tikai sešas pagrieziena bojas un divas visai garas taisnes – šādā distancē daudz ko izšķirs dzinēju jauda. Šajā ziņā liela priekšrocība bagātajiem arābu pilotiem. Pēc reglamenta katrās sacīkstēs jābrauc 30 minūtes polus divi apļi, skaitot no līdera. ''Vispār jau tas ir brīnums, ka beidzot esam pirmajā formulā un visu sezonu varēšu braukt vienā komandā ar Gvido Kapelīni, tās tomēr ir pavisam citas izjūtas, nekā formulā 2000.'' Pēc Portugāles posma pats Kapelīni bijis ļoti apmierināts ar Uģa sniegumu un intervijā televīzijā izteicās, ka sezonas beigās Gross kādā no posmiem varētu kāpt arī uz goda pjedestāla.

Gross startē ar Itālijā ražotu ''DAC'' laivu, viņam šosezon 75. numurs un mehāniķos ir gan Latvijas meistari Pēteris Ukrins un Ints Sniķeris, gan arī palīgi no Gvido Kapelīni komandas, radiovīra funkcijas veic Ričards Kalnciems.

PČ F-1 uz ūdens kopvērtējums

VPilots (Valsts)Punkti
1.Tani al Kamzi ( AAE)29
2.Ahmeds al Hameli (AAE)20
3.Džejs Praiss ( ASV)15
4.Frančesko Kantando (Itālija)15
5.Jūnass Andersons (Zviedrija)14
6.Duarte Benavente (Portugāle)12
12.Uģis Gross ( Latvija )5

Pavisam ieskaiti pirmajos divos braucienos Portugālē guvuši 15 piloti.

Informāciju sagatavoja :
''Kalnciems Racing Team''


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-06-11 19:05, pirms 15 gadiem
Ja jau nopietni trenējies un gatavojies tad jābūt visam labi

Lai Veicas !!!
, 2009-06-11 22:32, pirms 15 gadiem
A tie arābi nešmaucas?
Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas sezonas atklāšanā "ABC Race" klasē triumfē Agafonovs, "Dzintara aplī" uzvara Švaglim

Ar dramatiskām sacensībām un pozitīvu trases dienu svētdien, 21. aprīlī, Biķerniekos tika aizvadīts “MANO CUP” autosporta pasākums. Trackday daļā savus spēkus trasē ar ielas un sacīkšu automašīnām izmēģināja gan pieredzējuši, gan jauni dalībnieki, savukārt “ABC Race” un “Dzintara apļa” autošosejas seriālu sezonas atklāšanā tika piedzīvotas aizraujošas cīņas un pamatīgas avārijas.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.