Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Bušs uzvar NASCAR "TicketsGuardian 500" posmā

Juris Miņins
Juris Miņins

Bušs uzvar NASCAR "TicketsGuardian 500" posmā
Kails Bušs sasniedz finišu
Foto: AFP/Scanpix

Ar Kaila Buša uzvaru noslēdzās kārtējais NASCAR "Monster Energy Cup Series" posms, kas šoreiz norisinājās Arizonas štata Evondeilā esošajā "ISM Raceway".

Kails Bušs aizvadītajā nedēļas nogalē pierādīja, ka ir ne tikai viens no labākajiem šī brīža NASCAR sacīkšu seriālu pilotiem, bet arī labākais Fīniksas trases pazinējs. Sestdien izcīnījis uzvaru "Xfinity Series", kas ir nomināli otrais spēcīgākais NASCAR rīkotais sacīkšu seriāls, Bušs tika pie savas 11 uzvaras Fīniksas autotrekā šajā seriālā, bet dienu vēlāk viņš uzvarēja arī prestižākajā seriālā, "Monster Energy Cup Series", tiekot pie savas 199. uzvaras NASCAR vadošajos čempionātos un 52. uzvaras tieši vadošajā seriālā.

Jāpiebilst, ka Buša uzvara bija diezgan pārliecinoša, jo vadībā izvirzījās 16 apļus pirms finiša un prata sataupīt kā degvielu, tā arī riepas, lai finišētu pirmajā pozīcijā. Otrais palika Martins Truekss, kurš arī tika garām no pirmās pozīcijas startējušajam Raienam Bleinijam.

Tiesa, lai arī Bleinijs izšķirošajā brīdī palaida sev garām kā Bušu tā arī Trueksu, kopumā šis posms viņam ir jāvērtē kā labs, jo iepriekš "Team Penske" pilots vien noskatījās kā viņa komandas biedri Džoijs Logano un Breds Keslovskis izcīna uzvaras, kamēr pats Raiens visos trijos posmos nespēja finišēt pat pirmajā divdesmitniekā.

Kevins Harviks, kurš iepriekš bija uzvarējis četrās no piecām iepriekšējām sacīkstēm Fīniksā un kopumā šajā trasē uzvarējis deviņas reizes, finišēja devītajā pozīcijā.

Tāpat arī jāpiemin incidents, kurš norisinājās kvalifikācijā, proti, Daniels Svarezs un Maikls Makdovels nespēja vienoties par abpusēji izdevīgiem nosacījumiem ātrākā apļa veikšanai kvalifikācijā, traucējot viens otram. Beigu beigās, jau pēc kvalifikācijas noslēguma abi divi piloti, atrodoties tehniskajā zonā, arī sarīkoja nelieli kautiņu.

Interesanti, ka sacensības Makdovels noslēdza kā pēdējais, bet Svarezs palika 23. pozīcijā no 36 startējušajiem pilotiem.

Daniels Svareza un Maikla Makdovela incidents

NASCAR "Monster Energy Cup Series" kopvērtējums pēc 4. posma

#PilotsPunktiUzvaras
1.Kails Bušs1771
2.Džoijs Logano1711
3.Denijs Hemlins1651
4.Breds Keslovskis1331
5.Kevins Harviks168-
6.Martins Truekss jr.140-
7.Kails Larsons138-
8.Eriks Almirola134-
9.Kurts Bušs126-
10.Rikijs Stenhauss jr.123-
11.Klints Bovjers118-
12.Raiens Bleinijs113-
13.Čeiss Eliots108-
14.Eriks Džonss106-
15.Džimijs Džonsons98-
16.Alekss Boumens94-
............

Izmantotie resursi:
https://www.nascar.com/