Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Džonsons izraisa masveida avāriju, taču uzvar Deitonā

Džonsons izraisa masveida avāriju, taču uzvar Deitonā
Foto: AFP/Scanpix

Septiņkārtējais NASCAR Kausa izcīņas čempions Džimijs Džonons vakardien izraisīja pamatīgu avāriju, kas "Advanced Auto Parts Clash" sacīkstēs no turpmākās cīņas izslēdza gan brauciena līderi, gan vairāk kā pusi no dalībniekiem. Tomēr tas viņam neliedza tikt pie pirmās uzvaras kopš 2017. gada.

"Advanced Auto Parts Clash" ir viens no sezonas iesildīšanas pasākumiem, kurā piedalās vien 20 uzaicinātie piloti. Viņi saīsinātā formātā (75 apļos) aizvada sacīkstes, bet uzvarētājs saņem nevis kopvērtējuma punktus, bet gan naudas balvu. Jāpiebilst, ka nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ šogad sacīkstes notika nevis 75, bet gan 59 apļus.

No pirmās pozīcijas šo braucienu sāka Pols Menārds un viņš arī visvairāk apļus atradās vadībā (51 no 59), taču finišu pirmais sasniedza septiņkārtējais NASCAR Kausa izcīņas čempions Džimijs Džonsons, kurš 2018. gadā pirmo reizi savā karjerā tā arī nespēja uzvarēt nevienā no sezonas posmiem.

Tiesa, pirms triumfa Džonsons bija arī tas, kurš no aizmugures sagrieza Menārda auto, izraisot masveida avāriju, kas no trases burtiski "noslaucīja" lielāko daļu konkurentu. Beigu beigās oficiālajā ieskaitē 59 veikti apļi bija vien deviņiem pilotiem.

Kā otrais finiša līniju sasniedza Kurts Bušs, bet trijnieku noslēdza iepriekšējās sezonas čempions Džoijs Logano.

NASCAR "Monster Enrgy Cup Series" čempionāts turpināsies jau šonedēļ, turklāt, uzreiz ar divām sacīkstēm – ceturtdien notiks "Gander RV Duel", kas kalpo kā kvalifikācija (nosaka starta vietas sākot no trešās pozīcijas) pirms svētdien paredzētā "Daytona 500" posma.

Džimija Džonsona izraisītā avārija

Izmantotie resursi:
https://www.nascar.com/


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
15

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.