Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Desmitkārtējais pasaules čempions Evertss saslimis ar malāriju

Ints Megnis
Ints Megnis

Desmitkārtējais pasaules čempions Evertss saslimis ar malāriju
Pauls Jonass un Stefans Evertss. Foto: britishmx.com

Desmitkārtējais pasaules čempions motokrosā Stefans Evertss nokļuvis nopietnā stāvoklī slimnīcā pēc Kongo Demokrātiskās Republikas apciemošanas, jo saslimis ar malāriju.

Pirms trim nedēļām Evertss piedalījies labdarības pasākumā valsts galvaspilsētā Lubumbaši, lai vāktu līdzekļus skolu celšanai valstī. Tāpat viņš devies arī dziļāk valstī un tur ieguvis šo dzīvībai bīstamo slimību.

Tiek ziņots, ka Evertss slimnīcā ir nopietnā stāvoklī un atrodas mākslīgajā komā, bet daudz plašāka informācija par viņa veselības stāvokli netiek sniegta.

Savā karjerā Evertss uzvarēja 101 pasaules čempionāta posmā, kas ir visu laiku augstākais rādītājs. Viņš desmit reizes kļuva par pasaules čempionu, sešus no šiem tituliem iegūstot prestižākajā MXGP (pirms tam 500cc) klasē.

Pēc karjeras viņš ilgāku laiku strādāja spēcīgajā KTM komandā, 2015. gadā trenējot arī latviešu zvaigzni Paulu Jonasu. Abu sadarbība pārtrūka, kad Evertss devās vadīt "Suzuki" komandu, kas pašlaik pārtraukusi darbu, jo zaudēja rūpnīcas atbalstu. Šogad Jonasa treneris bija Stefana Evertsa tēvs Harijs Evertss, kurš pasaules čempionātā triumfējis četras reizes.

Izmantotie resursi:
Stefan Everts hospitalized in Belgium
https://www.vitalmx.com/forums/Moto...