Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Starptautiskajā rallijreidā „Latvian Baja 2014” startēs četras ekipāžas no Latvijas

RE Autoclub
RE Autoclub

Starptautiskajā rallijreidā „Latvian Baja 2014”  startēs četras ekipāžas no Latvijas
Starptautiskās rallijreida sacensības "Latvian Baja 2014"

Šajā nedēļas nogalē 13. un 14.septembrī Sēlpils, Viesītes un Krustpils novadu ceļos notiks starptautiskās rallijreida sacensības „Latvian Baja 2014”. 600 km garajā trasē startēs 30 ekipāžas Latvijas, Somijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Krievijas.

Starptautiskās rallijreida sacensības „Latvian Baja 2014” (iepriekš – „Riga Baja”) risināsies jau piekto gadu pēc kārtas. Trīsdesmit pieredzējušu sportistu ekipāžas divās dienās veiks aptuveni 600 km garu distanci Sēlpils, Viesītes un Krustpils apkaimē, no tiem aptuveni 400 km ātrumposmos.

Sacensībās piedalīsies autosportisti no Latvijas, Somijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Krievijas. To vidū būs pasaules klases autosportisti, piemēram - Vladimirs Vasiļjevs, kurš šobrīd atrodas Pasaules kausa kopvērtējuma 1.vietā. Latvijas autosportisti startēs četrās ekipāžās ar ikgadējiem „Latvian Baja” dalībniekiem. Divas no tām pārstāvēs komandu „AVmotorsports”, kuras sastāvā arī iepriekšējā gada 4.vietas ieguvēji T1 klasē Aldis Vilcāns/Daira Vilcāne un Māris Vilcāns/Vladimirs Makarenko. Startam gatavojas arī Andra Feldmaņa/Krista Feldmaņa ekipāžas un pastāvīgie šo sacensību dalībnieki Toms Brants/Mārtiņš Tūters.

Latvijas komandu „RE Autoklubs” pārstāvēs četras ekipāžas ar pieredzējušu ārzemju sportistiem – ar komandu ilggadēju sadarbību uzturošā Krievijas ekipāža Aleksandrs Terentjevs/Aleksejs Berkuts, ātrie un meistarīgie somu piloti Tapio Suominens/Marku Hurskainens un Jouni Ampuja/Jarko Kaliolepo, kā arī Aleksandrs Kolembets/Oļegs Šorņikovs (Krievija).

Rallijreids „Latvian Baja 2014” notiks divas dienas. Svinīgajā atklāšanā 13.septembrī plkst.10.00 Jēkabpils Vecpilsētas laukumā, kur skatītajiem būs iespēja iepazīties ar tajā startējošajiem pasaules līmeņa autosportistiem. Sacensībās iekļauti seši ātrumposmi. Pirmajā dienā dalībnieki veiks ātrumposmus Sēlpils (4 km) un Viesītes (109 km) apkaimē, bet otrajā dienā - ātrumposmus Krustpilī (58 km).

Svinīgā apbalvošana paredzēta 14.septembrī pl.19.30 turpat Jēkabpils Vecpilsētas laukumā.

UZMANĪBU! Sestdien, 13.septembrī no pl.9.30 līdz 12.00 tiks slēgti rallijreida ātrumposmu ceļi Sēlpilī, savukārt no pl.13.15 līdz 21.00 Viesītes apkaimē.

Svētdien, 14.septembrī no pl.6.30 līdz 17.30 tiks slēgti rallijreida ātrumposma ceļi Krustpils apkaimē.
Plašāka informācija pieejama RE Autoklubs vai Регламент и заявка для ралли рейд "Латвиан Баха" .