Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Noslēdzies Latvijas čempionāts motokrosā

8. un 9. septembrī noslēdzās 2007. gada Latvijas čempionāts motokrosā. Pēdējais posms norisinājās Lažas pagasta Moto-x moto trasē. Abas divas dienas norisinājās ļoti interesantas un aizraujošas cīņas starp sportistiem.

Pirmajā dienā līdz pat pēdējam braucienam laiks noturējās ļoti labs – bez nokrišņiem, taču tad uz dienas beigām trases laistīšana bija sākusies, kas ilga līdz pat nākamās dienas rītam, tātad līdz ar to svētdien sportistiem nebija no tām patīkamākajām trasēm.

Sestdiena 08.09.2007
65cc klase

Šajā klasē savu kārtējo uzvaru izcīnīja Pauls Jonass, kurš citiem neatstāja nekādas cerības. Abos divos braucienos Pauls jau no paša starta izvirzījās vadībā, un izcīnīja ļoti pārliecinošas uzvaras. Otro vietu pēdējā posmā izcīnīja Tomass Šileika, bet trešo vietu divu braucienu summā ieguva Karels Kutsārs.

Kopvērtējums
1. Pauls Jonass (SK Elkšņi)
2. Tomass Šileika (IK Auseklis)
3. Karel Kutsar (Igaunija)
4. Kerts Paabo (Igaunija)
5. Samanta Josta (Motoklubs Ape)

Veterāni
Uz šīm sacensībām bija ieradušies gandrīz visi Baltijas pasaules kausa dalībnieki, tiesa gan Andreasam Krestinovam sacensības bija jāvēro no trases malas.Abos braucienos uzvaru izcīnija Valdurs Kahro aiz sevis atstājot Jāni Mironovu. Par trešo vietu sīva cīņa izvērtās starp Māri Feldmani un Viktoru Kozlovu. Pirmajā braucienā pārāks izrādijās Māris, taču otrajā braucienā Viktoram tomēr izdevās apsteigt Māri Feldmani un kopvērtējumā izcīnīt trešo vietu Lažas posmā.

Kopvērtējums
1. Valdur Kahro (Igaunija)
2. Jānis Mironovs (CAMK Latgale)
3. Viktors Kozlovs (Motoskats)
4. Māris Feldmanis
5. Igors Povars

125cc klase un 125 jaunieši
Uz sacensībām bija ieradušies daudzi sportisti, kurus šogad Latvijas sacensībās bijām redzējuši reti, vai arī pat ne reizi, kā, piemēram, Aigars Bobkovs, Šenons Tereblanš, brāļi Ratsepi un Gerts Krestinovs. Abos braucienos sīva cīņa izvērtās starp Aigaru Bobkovu, Gertu Krestīnovu, Dāvi Līvu, Dāvi Ivanovu, Matīsu Karro un Šenonu Tereblanšu.

Pirmajā braucienā starts ļoti labi izdevās Aigaram Bobkovam, kurš jau no pirmajiem līkumiem varēja braukt pa brīvu trasi, taču pirmajos apļos pa katru cenu garām centās tikt igauņu sportists Gerts Krestīnovs, bet tad kādā no līkumiem pieļautā kļūda Gertu atsvieda uz pirmā desmita beigām. Par otro vietu ļoti sīva cīņa izvērtās starp abiem Dāvjiem – Dāvi Ivanovu un Dāvi Līvu. Šajā braucienā pārāks izrādījās Davis Līvs, kurš otru Dāvi apsteidz par 2 sekundēm. Matīsam Karro braucot pa trešo vietu brauciena pirmajā pusē iznāca kādā no trases posmiem piedzīvot diezgan smagu kritienu un šo braucienu neturpināja.

Otrajā braucienā jau pirmajā likumā notika saķeršanās starp Dāvi Ivanovu un Aigaru Bobkovu, tikai Dāvim izdevās šo startu vinnēt, bet Aigars braucienu sāka vairāk no beigu daļas. Šajā braucienā cīņa sākās no sākuma un šoreiz vēlme un iespējas uzvarēt bija veseliem pieciem sportistiem – Dāvim Ivanovam, Dāvim Līvam, Gertam Krestīnovam, Šenonam Tereblanšam un Matīsam Karro. Visu braucienu savā starpā vairākas reizes apmainoties cīņas karstumā Šenons nesavaldīja savu braucamo un krita diezgan smagā veidā, pēc tam visu braucienu pavadot ātrās palīdzības uzraudzībā. Kad brauciens bija pagājis jau vairāk nekā puse, sāka līt diezgan pamatīgs lietus, kas braukšanu padarīja ļoti slidenu. Nu jau Matīss Karro bija izvirzījies vadībā un brauca pretī uzvarai aiz sevis atstājot Dāvi Ivanovu un Dāvi Līvu. Aigars Bobkovs uz brauciena beigām bija izvirzījies ceturtajā vietā, taču mēģinot apsteigt Dāvi Līvu diezgan mistiskā veidā – uzlecot viņam tieši uz muguras, jau otro reizi šajā braucienā lika celt motociklu no horizontāla stāvokļa un finišā 8. vieta.

125cc klase
1. Agris Ļitvīnovs (IK Auseklis)
2. Aigars Bobkovs (Rodeo)
3. Mārtiņš Aleksandrovičs (Rodeo)
4. Toomas Triisa (Rodeo)
5. Dmitrijs Paļkovskis (CAMK Latgale)

125 jaunieši
1. Dāvis Līvs (SK Elkšņi)
2. Dāvis Ivanovs (Kalsnava MB)
3. Gert Krestinov (Igaunija)
4. Priit Ratsep (Igaunija)
5. Niks Apfelbaums (SK Elkšņi)


Svētdiena 09.09.2007
85cc klase

Pirmais brauciens bija vistīrākā izdzīvošanas sacensības, jo dubļi tik tiešām bija ļoti lieli un ar šiem salīdzinoši mazajiem motocikliem tas bija īsts pārbaudījums. Pirmo braucienu ļoti labi iesāka Roberts Justs, kurš startā bija ātrākais un pirmo pus apli atradās vadībās, taču tad ļoti iespaidīgs kritiens Robertu atsvieda uz pašu beigu daļu. Ļoti stabilu braucienu aizvadīja Toms Macuks, kurš izcīnīja pārliecinošu uzvaru – trešo vietu apsteidzot par apli. Otrajā vietā finišēja Niks Apfelbaums un trešais Kalvis Pogulis.

Otrais brauciens jau no pirmā līkuma vadībā izvirzījās Toms Macuks un tā arī līdz finišam ļoti pārliecinoši braucot izcīnīja uzvaru. Otrais finišu atkal sasniedza Niks Apfelbaums un par trešo vietu sīvi cīnoties Robertam Justam un Vairim Aļeksējevam pārāks izrādījās Vairis.

Kopvērtējums
1. Toms Macuks (Rodeo)
2. Niks Apfelbaums (SK Elkšņi)
3. Vairis Aļeksējevs (CAMK Latgale)
4. Kalvis Pogulis (Kalsnava MB)
5. Jānis Kārkliņš (IK Auseklis)

Open klase
Uz sacensībām bija ieradušies ļoti maz braucēju, taču tas nebija traucēklis, lai sacensības būtu mazāk interesantas. Pirmajā braucienā trase bija ļoti dubļaina un slidena, taču skatoties uz Laura Freiberga braukšanu tā galīgi nelikās, jau no pirmajiem līkumiem Lauris izvirzījās vadībā, katrā aplī vidēji no otrā ātrākā braucēja trasē aizbraucot 5 sekundes. Finišā Lauris Freibergs pa apli apsteidzis bija trešo vietu. Otrajā vietā no starta bija Ivo Šteinbergs, taču šīs Ivo bija ļoti sliktas sacensības, jo ar katru apli viņš krita arvien zemāk, un finišā tikai 6. vieta. Otrajā vietā finišēja Dāvis Līvs, un savu šīs sezonas labāko braucienu aizvadīja Artūrs Līcītis, kuram šie dubļi tīri labi gāja un finišā trešā vieta.

Otrais brauciens jau noritēja daudz labākos apstākļos, jo trase bija jau apžuvusi un 2 metru platumā tā jau bija praktiski sausa. Šis brauciens iesākās diezgan līdzīgi - Lauris Freibergs jau no paša starta izvirzījās vadībā un brauca pretī savai šīs sezonas pirmajai uzvarai Latvijas čempionāta posmā. Beidzot veiksmīgs brauciens arī padevās arī Dienvidāfrikas sportistam Šenonam Tereblanšam, kurš šajā braucienā finišēja otrais. Trešajā vietā palika Dāvis Līvs. Otrā brauciena veiksminiekam Artūram Līcītim šis brauciens negāja vairs tik labi, visu braucienu atrodoties septītajā vietā, dažus apļus līdz beigām Artūram nācās izstāties.

Kopvērtējums
1. Lauris Freibergs (SK Elkšņi)
2. Dāvis Līvs (SK Elkšņi)
3. Šenons Tereblanš (Rodeo)
4. Raivis Levans (Motoklubs Ape)
5. Mārtiņš Aleksandrovičs (Rodeo)

Open Kvadri
Šajā klasē ļoti pārliecinošas uzvaras pēdējā čempionāta posmā izcīnīja Artis Rasmanis, kurš abos braucienos no otrās vietas spēja aizbraukt gandrīz vai minūti. Pirmajā braucienā otro vietu izcīnīja Agris Neija, bet trešais palika Rinalds Dišlers, taču otrajā braucienā otro vietu izcīnīja Ainārs Soks, bet trešais palika igauņu sportists Meelis Jurgensons.

Kopvērtējums
1. Artis Rasmanis (SK Elkšņi)
2. Agris Neija (BMK Bieriņi)
3. Ainārs Soks (Rodeo)
4. Meelis Jurgensons (Igaunija)
5. Kristaps Novads (Saldus 2000)

b/v klase
Uz sacensībām bija ieradušās 8 ekipāžas, no kurām trīs bija mūsu vadošās. Abos braucienos uzvaru izcīnīja Kristers Serģis/ Kaspars Stupelis. Pirmajā braucienā otro vietu izcīnīja brāļi Daideri, taču otrais brauciens iznāca pagalam neveiksmīgs, jo motocikla defekta dēļ nācās vairākus apļus stāvēt trases malā un finišēt pēdējiem – septītajiem. Pirmajā braucienā trešā vieta un otrā braucienā otrā vieta Mārim Rupeikam/ Haraldam Kurpniekam kopvērtējumā ļāva ieņemt otro vietu. Otrā braucienā trešo vietu izcīnīja Ieviņš/ Kišunas.

Kopvērtējums
1. Kristers Serģis un Kaspars Stupelis (K. Serģa motoklubs)
2. Māris Rupeiks un Haralds Kurpnieks (Saldus 2000)
3. Jānis Daiders un Lauris Daiders (SK Elkšņi)
4. O. Liepiņš un I. Ameļkins (CAMK Latgale)
5. T. Ieviņš un R. Kišunas (Moto AZ)

Klubu vērtējums
Jau no pirmā posma, līdz pat pēdējam klubu kopvērtējumā līdera pozīcijās bija izvirzījušies SK Elkšņi, un šīs līderu pozīcijas tā arī spēja noturēt līdz čempionāta beigām. SK Elkšņi no sešiem posmiem uzvaras izcīnīja piecos posmos, tikai vienā posmā piekāpjoties Rodeo motoklubam, kuri kopvērtējumā izcīnīja otro vietu atpaliekot par vairāk nekā 600 punktiem. Trešo vietu 2007. gada sezonā klubu vērtējumā izcīnīja CAMK Latgale. Taču priekš, klubiem tās vēl nav sezonas beigas, jo jau pēc nedēļas klubu vadošie solo sportisti sacentīsies Baltijas komandu čempionātā Ķegumā.


Izmantotie resursi:
www.lamsf.lv / Lietotājs: Townley


, 2007-09-10 14:04, pirms 17 gadiem
Lažas pagasts....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-09-10 16:22, pirms 17 gadiem
izkalusaas bija laba gonka !
, 2007-09-10 16:23, pirms 17 gadiem
laikam laba gonka bijusi
, 2007-09-10 21:08, pirms 17 gadiem
Un,lai tik vēl panīd tie murmuļi,kas uzskata,ka Laurim jābeidz braukt!! Nu,nav viņam Latvijā konkurentu!!
, 2007-09-10 22:45, pirms 17 gadiem
Vai tad šā gada bildi nevarēja atrast?
Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas sezonas atklāšanā "ABC Race" klasē triumfē Agafonovs, "Dzintara aplī" uzvara Švaglim

Ar dramatiskām sacensībām un pozitīvu trases dienu svētdien, 21. aprīlī, Biķerniekos tika aizvadīts “MANO CUP” autosporta pasākums. Trackday daļā savus spēkus trasē ar ielas un sacīkšu automašīnām izmēģināja gan pieredzējuši, gan jauni dalībnieki, savukārt “ABC Race” un “Dzintara apļa” autošosejas seriālu sezonas atklāšanā tika piedzīvotas aizraujošas cīņas un pamatīgas avārijas.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.