Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Folkreisa un Krosa komisijas autokrosa kausa posmā Priekulē startēs vairāk nekā 50 sportisti

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Folkreisa un Krosa komisijas autokrosa kausa posmā Priekulē startēs vairāk nekā 50 sportisti
Foto: Autocross.lv

Trešdien noslēdzās pieteikumu termiņš sestdienas Folkreisa Vasaras kausa un Krosa komisijas autokrosa kausa posmam Priekulē, Līgo trasē. Gada pirmajai Folkreisa un autokrosa sacīkstei sastāvs cienījams!

Kopumā cīņai pieteikušies vairāk nekā 50 dalībnieki. Folkreisā 29 pieteikumi, kas nav izcili daudz, tomēr sezonas uzsākšanai vairāk nekā pietiekami. Interesanti, ka daudzi Folkreisa braucēji sezonu sāks ar nākamo posmu Pilskalnos, par ko liecina situāciju Pilskalnu pieteikumos – no 12 šobrīd jau pieteiktajiem braucējiem tikai četri ir arī Priekules sastāvā.

Tas gan nenozīmē, ka Priekulē pietrūks cīnītāju par uzvaru. Pērnais Vasaras kausa ieguvējs Sandis Džeriņš šajā sacīkstē startēs Krosa komisijas autokrosa kausā. Savukārt visi viņa pērnie sekotāji būs ierindā – sezonas vicelīderis Sandris Vigulis, bronzas medaļnieks Māris Zālītis un pārējie top-5 braucēji Ivo Gabrāns un Artis Biezais kaujas gatavībā.

Turklāt pretendentu uz posma uzvaru ir krietni vairāk: pērn pirmo posmu uzvarējušais Miks Gabrāns, brāļi Mārtiņš un Intars Spīķi, debitants ar iespaidīgu autosporta pieredzi un spēcīgu tehniku Edgars Tralla, Andis Dreimanis, Dainis Žvagins un citi – nav nekādu acīmredzamu iemeslu, kāpēc nevarētu uzvarēt kāds viņiem!

Šogad Folkreisā redzamākais jaunums ir Junioru kausa vecuma samazinājums no 21 uz 18 gadiem. Jaunajos apstākļos četri juniori – debitanti Daniels Lankups un Toms Freimanis, pērn debitējušie Mareks Aseriņš un Marta Starka, kuri, šķiet, šobrīd uzskatāmi par galvenajiem konkurentiem cīņā par uzvaru šajā ieskaitē.

Krosa komisijas autokrosa kauss šogad piedzīvojis izmaiņas – tas sadalīts divos pamatvirzienos: Pro klase, kurā startē regulārie Latvijas autokrosa braucēji, un Am klase, kurā startē sportisti bez Latvijas čempionāta pieredzes. Pro klasē, neskatoties uz tuvojošos čempionāta startu, nav neviena Latvijas čempionāta potenciālā favorīta, kurš gribētu izmēģināt spēkus pirms gaidāmā lielā starta. Tas, protams, paver iespējas Krosa komisijas kausa vadošajā klasē sasniegt uzvaras tiem, kuri gatavojas šai sacīkstei. Am klasē 16 pieteikumu. Šķiet, abu ieskaišu sportiskais līmenis ir ļoti līdzīgs, kas liek domāt, ka tieši apvienojumā sanāktu lielisks Krosa komisijas kausa posms.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv