Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Diksons uzvar Teksasā, pārņem vadību un apsteidz leģendāro Andreti

Juris Miņins
Juris Miņins

Diksons uzvar Teksasā, pārņem vadību un apsteidz leģendāro Andreti
Skots Diksons (no labās)
Foto: AP/Scanpix

Nedēļu pēc tam kā Skots Diksons uzvarēja Detroitā as pilsētas ielās notikušajā "IndyCar" seriāla posmā, viņš tika pie sava otrā panākuma šosezon, ar uzvaru noslēdzot arī Teksasas posmu.

Sezonas ievads Skotam Diksonam nebija veiksmīgs, jo viens no uzvarām bagātākajiem pilotiem ne tikai nespēja izcīnīt nevienu uzvaru, bet nevienu apli nespēja aizvadīt esot līdera godā. Viss mainījās pirms nedēļas, kad viņš svinēja uzvaru pirmajā no diviem Detroitas ielās notikušajiem posmiem.

Toreiz viņš, apsteidzot trīs Andreti vārdā nosauktās komandas pilotus, kā arī pašu Maikla Andreti dēlu, Marko, karjerā gūto uzvaru skaita ziņā panāca Maiklu. Kā izrādījās, bija jāpaiet vien nedēļai, kad jaunzēlandietis izcīnīja savu 43. uzvaru vadošajās Ziemeļamerikasa formulu sacīkstēs un apsteidza vienu no visu laiku veiksmīgākajiem ASV formulu pilotiem.

Teksasas spīdvejā notiekošajā posmā, kas 2018. gada "IndyCar" seriāla kalendārā bija jau devītais, Skots Diksons, kurš startēja tikai no septītās pozīcijas, vadībā atradās 119 apļus un, aizvadot dominantu braucienu, bija tuvu tam lai visus savus konkurentus apdzītu par apli, taču viņam patraucēja trasē izkārtie dzeltenie karogi. Lai vai kā, Jaunzēlandes pilots, kā tikko izvirzījās vadībā pārējiem braucējiem neatstāja ne mazākās cerības uz uzvaru.

Otrajā vietā finišēja Simons Paženo, bet trešo pozīciju ieņēma Aleksandrs Rosi. Jāpiebilst, ka Diksonam šī bija trešā uzvara Teksasas trasē. Tikai leģendārajam Helio Kastronevešam panākumu šajā spīdvejā ir vairāk, proti, viņš par uzvarētāju ir kļuvis četras reizes.

Pēc tik veiksmīgiem trim posmiem pēc kārtas (otrajā Detroitas posmā viņš finišēja ceturtajā pozīcijā) Diksons ir kļuvis par visa seriāla līderi, tuvāko sekotāju, Aleksandru Rosi, apsteidzot par 23 punktiem. Savukārt līdzšinējais līderis, Vils Pauerss, Teksasā finišu tā arī nesasniedza un tāpēc noslīdēja uz trešo pozīciju.

2018. gada sezonas "IndyCar Series" kopvērtējums (pēc 9. posma)

#PilotsUzvarasPunkti
1.Skots Diksons2357
2.Aleksandrs Rosi1334
3.Vils Pauerss2321
4.Raiens Hanters-Rejs1308
5.Džozefs Ņūgārdens2289
6.Greiems Reihals0250
7.Roberts Vikenss0244
8.Simons Paženo0229
9.Sebastjans Burdē1218
10.Marko Andreti0213
11.Džeimss Hinklifs0209
12.Eds Džonss0183
13.Takuma Sato0169
14.Tonijs Kanāns0157
15.Zaks Vīčs0147
-Spensers Pigots0147
............

Izmantotie resursi:
https://www.indycar.com/